Jump to content
Annons

HomerJSimpsson

Inaktiv
  • Antal inlägg

    347
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    10

Artikel kommentarer av HomerJSimpsson

  1. Jag skulle villa ha en affish som visar alla instrumentens frekvensområde. Inte bara gitarr o bas ... typ alla. från blockflöjt till xylophon ... om den samtidigt visade motsvarande noterna ... typ vilket instrument kan spela vilka noter ... det vore en riktig pedagogisk grej ... om den inte redan finns ... kan du inte göra en sån ... :-)

  2. Instrument går till Behringer Vamp-pro går till Behringer Ultragraph-pro går till Zoom UAC-2 går till dator med Cakewalk ... Vamp'en har Gain och Volume vilket komplicera det hela lite. Ultragraphen har en jädrans massa inställningsmöjligheter förutom frekvenserna som just nu betonar mids lite till e-basen ... ibland undrar jag om jag ska skippa Vampen och köra basen som den är ... Det är en Hohner B2 men den kallas Homer för den har 4 DO'Hs.

  3. Hej, jag gillar dina tips. Inte att jag förstå så värst mycket av dem, (hopplös newbi) men jag få ideer hur saker och ting hänger ihop och kanske fungerar :-)

    Gör jag rätt ? (newbifråga-trippel-GAIN)

    Vid en av mina uppsättningar går elbasen genom en kompressor, sen genom EQ'n och vidare till ljudkortet och så in i Dawn ... det bli 3 Gain's ... jag ställer kompressor-gain tills EQ hamnar i det röda och så lite tillbaks ... samma med EQ-gain vrider jag upp till Ljudkort visar rött och så lite tillbaks ... Ljudkort-gain hamnar nästan alltid på sisådär 30% ... och DAWn (Cakewalk) håller sig alltid grön (hittills) ... så vad sjutton håller jag egentligen på med ?

    När jag spelade in radio på Tapedeck på 80talet såg jag till att det hamnade i det gula och röda, för då var det ju maxat ! Kanske därför jag hör så dåligt idag ? Då var ljudkvalitet inte så viktig för det rockade ju ! Men idag är det jag som rockar, eller försöker och då ... jag kanske kan få det att låta lite mindre illa ...

×
×
  • Skapa ny...