Jump to content
Annons

Diize

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Diize

  1. Hej allihop. Gick o la mig ungefär 03 inatt, vaknade upp och helt plötsligt så är både mitt ljud och mikrofon helt "scratchy".

    Jag kopplade in USB headset för o testa om det bara va mitt headset som gick sönder, men då fungerade musik osv bra men micken som fortf är inkopplad i mixern va fortfarande "scratchy"..

    Jag har tagit ett kort på min mixer så ni kan se om jag råkat kommit emot något tokigt, skulle va guldvärt med lite tips här. 

    Utrustning;

    Yamaha MG10XU
    Rode Procaster XLR

    ---

    Vad jag har testat; ställt om allt på 0 på mixer bordet, har även testat o bytt kanal för mikrofonen, har testat startat om datorn, startat om mixern, osv osv.

     

    58378917_2381841948762187_4037240061052321792_n.jpg

  2. På 2018-09-23 på 16:32, pdac säger:

    Röde NT1 är en bra budget mikrofon för inspelning av sång och akustiska instrument men kanske inte ultimat för spela in prat. Ifall du inte även brukar spela in musik oxå hade mitt första tips faktiskt varit att byta ut den till en Röde Procaster istället. NT1an är nämligen en kardioid mikrofon med njurekaraktär vilket betyder att den är designad för att ta upp ett väldigt brett omfång med ett brett register. För prat är en mer riktad dynamisk mikrofon betydligt bättre ifall du inte har ett helt ljudbehandlat rum. 

     Sedan har ditt Focusrite en väldigt bra både preamp och omvandlare så för dina behov finns ingen anledning att byta ut det så länge det fungerar:)

    Precis som Bullerbyn skriver så är ett fysiskt mixerbord som faktiskt skulle ha bättre å renare preamps än din Focusrite samt dessutom ha de inbyggda effekter du behöver väldigt dyra plus skulle ta upp rejält med plats i onödan.

    Ett betydligt bättre å dessutom i stort sett gratis alternativ är en virtuell mixer som du installerar på din dator. VOICEMEETER Virtual Audio Mixer är ett bra alternativ som många streamare använder.

    De viktigaste effekterna som du behöver lära dig lite om är kompression(compression), nivåtak/nivågolv(limiter) och EQ. Googla runt en kväll å lär dig lite om dessa grundläggande begrepp så förstår du nog snart hur du kan förbättra ljudet på dina streams.

    Lycka till 🙂

    Tja. Har redan införskaffat mig en Yamaha MGX10U nu, och älskar det, platsen som det tar är inget större problem. Men vem vet, kanske att införskaffa sig en Rode Procaster är nästa projekt. hm... 🙂

  3. Hej alla goa! Freddy heter jag och livestreamar en del på twitch, och jag har för ett tag sen inskaffat mig en Rode NT1. Älskar mikrofonen, men sitter på ett väldigt simpelt audio interface i form av Focusrite Scarlett Solo (1st gen)

    Jag är nu på jakt efter ett mixerboard så jag kan fixa lite bättre ljudkvalité från mikrofonen, få lite mer studioaktig röst lixom. Har kollat lite på alesis multimix4, och det verkar som en vettig mixerboard, och samtidigt inte dyr. Runt tusingen är väl vart jag har tänkt mig prismässigt. Kollade även på denna; https://youtu.be/KSqOQtwgG90?t=606

    är det värt att lägga typ dubbla priset, vad är egentligen skillnaden? Skulle va ballt om man kunde få dom ljudeffekterna fast på ett billigare pris. Vad säger ni? Har ni några tips? Mvh. 

  4. 10 timmar sedan, Casperfren säger:

    Inga problem, åter igen dock, NT1 är en kondensator mick. Jag rekomenderar en dynamisk mick för dina önskemål av fokuserat direkt ljud med minimal rumsklang. tex Sm7b med en cloudlifter in i tex scarlett solo

    Tyvärr är sm7b alldeles för dyr för min budget. ?

  5. På 2018-07-21 på 11:43, Casperfren säger:

    Jag skulle satt upp foamen bakom ditt huvud, då micken är känsligast mot den reflektionen. Sedan skulle jag hellre ha en dynamisk mick, tar upp mindre rum och mer fokuserad på din röst, typ sm7b.

     sedan kan det vara latency du hör beroende på setup, om det låter rummigt mest när du lyssnar live. Om det försvinner när du lyssnar tillbaka på inspelningen är det att ljudet fördröjs innan det kommer till dina öron live, då låter det som vägg eko, men är ett elektroniskt eko. Sök på zero latency monitoring. 

      

    Lycka till! Jag tycker det låter okej. Lite rummigt men inte extremt.

    Tack för svar. Jag har bestämt mig för att kolla på Rode NT1 med Focusrite Scarlett Solo, samt slå upp lite acoustic foam. 😄 Grym mick enligt vad jag har sätt på olika reviews. 

  6. Hej! Jag streamar på twitch och skulle behöva lite feedback på min mikrofon och hur ljudet i mitt "streaming rum" låter.

    Vad tror ni jag kan göra för att bättra ljudet som kommer från min mikrofon? Jag sitter på en AudioTechnica AT2020 USB. 

    Jag kommer kommande vecka både köpa "Acoustic Foam" och köra upp på väggarna, och även fixa nåt schysst ljus här inne.

    Vad tror ni? Ni kolla kolla här: 

     

×
×
  • Skapa ny...