Jump to content
Annons

Agranada

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ok! Vet du var man kan köpa dessa i Sverige? Har dom någon slags grundsetup då eller? För om man ska välja moderkort och allt sånt från grunden själv så är jag ju helt lost dessvärre. Väljer gärna dock storlek på minnen och så men jag har inte kunskapen att sätta ihop en hel dator. Därför kändes Scan ganska nice eftersom dom hade lite olika byggen och så kunde man anpassa dom efter eget behov.. Har du räknat med att pundet har sjunkit nu efter valet också då eller? Tack för svar 🙂
  2. Tack till er som tagit er tid att skriva och hjälpa till. Superbussigt, verkligen! Ha en grym helg 🙂
  3. Stort tack för detta svar!! Detta är exakt vad jag letar efter. Verkligen super om det stämmer enligt websidan. Rimliga priser också verkar det som. Grymt!!
  4. Hej alla! Är helt ny på forumet men jag har försökt leta efter någon tråd som tar upp detta men har mest hittat massvis med info om datorer med lite mindre kräm. Delvis kan jag säkert plocka info här och där men nu kör jag en tråd så får vi se. Om någon vet bättre så får ni gärna visa vart jag ska leta och jag ber om ursäkt i förväg om jag råkar skapa en dubblett. Hur som.. Det är dags för en ny burk då den jag har inte håller måttet för mina produktioner. Vet inte så mycket om den jag har mer än att det är en färdigbyggd surfdator inköpt för några år sedan med 12gb ram. Jag arbetar i Ableton och producerar mycket elektronisk musik men även stora orkestrala projekt (med pluggar då alltså, inte riktiga orkestrar). Jag frilansar som kompositör och gör lite arbeten till spel och trailers. Ram minnet räcker inte till på långa vägar då datorn skriker så fort jag har för många tunga pluggar i ett projekt och även cpu'n går i taket i tid och otid. Detta gör att jag i dagsläget inte ens kan tänka på att skapa ett projekt med 20-30 spår med olika pluggar med stråkar och blås eller tex outputs eller izotops pluggar. Så nu när jag köper nytt vill jag gärna slippa tänka på att köpa en nu dator på så länge som möjligt. Då tänker jag mig att dundra in 64gb ram men absolut minst 32gb. Tankar kring det? Sen vad gäller processor läste jag någonstans att man bör ha så många kärnor som möjligt när man jobbar med vst pluggar och det är väl i7 8 kärnor som gäller då eller? Tankar kring det? Sen ljudkort, bör man ha något påkostat internt eller fungerar det bra att ha externt som jag har idag (akai pro)? Moderkort och hårddisk vet jag inget om men jag vill ha gott om uttymme för lagring typ 2tb kanske. Som ni märker kan jag nada om datorer eller hårdvara och jag har försökt forska länge och väl men det är svårt när man är relativt nollställd. Vad passar med vad osv... Jag tänker inte bygga själv utan måste hitta något färdigbyggt och det känns som alla kraftfulla datorer är för gaming och jag vill inte slösa pengar på ett fett grafikkort då jag bara ska prodda på den här datorn. Jag behöver input vad gäller hårdvara samt gärna lite tips på bra butiker att handla i. Min budget sträcker sig till mellan 20-30tusen om det behövs. Stort tack!
×
×
  • Skapa ny...