Jump to content
Annons

berra-b

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Jag kan ha fel men jag misstänker att det är oljan som gör att det luktar Hammond. Min sambo tycker att det luktar symaskin orgeln. Håller med om att det är svårt att förklara spelkänslan.. Kör du något Leslie till din orgel också? 🙂
  2. Vilken modell kör du på? Kloner må vara bra och lättare att frakta än en orginalhammond, ja även billigare i tid och pengar om instrumentet är nedgånget men sak som de inte kan ersätta är lukten av en Hammond 😉 Ni som har känt lukten vet vad jag talar om, det luktar lite som en gammal gubbes hus. Är det för övrigt någon som har testat mini vent/ventilator II?
  3. Ja, jag glömde helt av tråden och nu är ju väldigt längesen någon skrev i den. För att uppdatera lite. Jag la mina planer på att införskaffa en Hammond lite på is men för en månad sen så dök det upp en i Göteborg där jag bor så jag valde att slå till så nu är jag ägare till en Hammond L-200, det är samma modell som L-100 förutom den lilla skillnaden att min har ett inbyggt Leslie, ja basrotorn så det är väl egentligen ett halvt Leslie som jag har.. Det kommer väl att bli att införskaffa ett riktigt Leslie så småningom. Orgeln har full foldback och är rensad från "foamsjukan" så det är gött att jag slipper pilla med det. Hur har det gått för dig pdson med din renovering av din orgel?
  4. Du verkar känna ett par stycken med Lesliehögtalare Nilsson 🙂 Jag vet inte om det är ett försök till försäljning men jag passar om det är så. Tackar dock allra ödmjukast för erbjudandet/erbjudandena.
  5. För att tråden inte skall dö helt så kanske vi kan diskutera Hammonds. Till exempel vad ligger priserna på? Modifieringstips? Vad fan vet jag ni får vara med och komma på grejer som skall diskuteras också 🙂 Har sett att en del har besökt tråden så något intresse måste det ju finnas bakom att diskutera dessa mytomspunna orglar 🙂
  6. Lesliet blev sålt så blev erbjuden att köpa till ett 760 om jag ville. När det väl kom till kritan så valde jag att avstå. Läste på lite på nätet om Hammonds och de modellerna som är byggda från 63 och framåt (kommer inte ihåg hur långt framåt dock) använde sig av skumgummi som med tiden förvandlas till frätande skum som förstör orgeln. Var inte sugen på att köpa en orgel som skulle vara tvungen att lämnas in för en renovering.
  7. Hallå allihopa! Har hittat en Hammond L100 med ett Leslie kabinett 147 för 12,500. Är detta ett överpris eller normalpris? Är L100 en bra modell? Kan egentligen noll om orglar, det finns säkert en del plugins som man kan skaffa men jag vill inte hålla på massa med en dator eftersom det förstår skaparglädjen för mig, jag vill kunna spela utan att behöva sätta igång en dator. Kommer säkert att komma upp fler frågor efterhand. Sökte och hittade en tråd men den hade några år på nacken så det är därför som jag startar en ny.
×
×
  • Skapa ny...