Jump to content

flowerpower

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About flowerpower

 • Rank
  Nykomling

Recent Profile Visitors

702 profile views
 1. hej! skulle behöva lite tips då det är dags för flytt av lägenhet och därav hemmastudion. måttet på rummet är 3,90 x 2,65 x 2,40. den bifogade bilden är en lättare version hur jag kommer sätta upp rummet men det kommer tillkomma en större matta, byrå på högersida samt ett mindre bord brevid säng om det skulle ge info ang akustiken vilket är huvudfrågan i det hela. för tillfället har jag bara 2 mindre basfällor som varit i vart sitt hörn uppe bakom högtalarna och 20 st 30x30cm paneler som suttit 60x60cm tillsammans, ett parti bakom varje monitor och första reflektionspunkten till vänster och höger samt 2st 30x60cm på bakre väggen med de resterande 4 panelerna som antagligen inte gjorde så mycket. Jag har varit inne på att uppgradera mig inom akustikmaterial och kollat lite på vicoustic - super bass 90 vilket kommer med 4 st och vicoustic - flexi panel A50 som kommer med 12st 60x60cm. Frågan är då hur skulle ni sätta upp detta? jag har tänkt mig första reflektionspunkter vänster, höger och tak, samt bakom högtalarna men problemet är ju nu att det finns ett fönster där. hur mycket sämre blir det att fylla hela fönstret med paneler? allt detta blir då symmetriskt men kan inte bli det på bakväggen med dörr. kommer ljudbilden bli weird om jag sätter upp en paneler över sängen på bakre väggen? ang basfällor, aldrig riktigt förstått varför vissa sätter upp basfällor i höjd med monitorer men inte i hörnen bakom högtalarna? borde inte det studsa runt låga frekvenser rejält uppe i hörnen? i vilket fall har jag då tänkt ha dom gamla basfällorna i övre hörnen bakom monitorerna och de nya i höjd med monitorerna. hur ser denna plan ut för er kunniga? FYI så är detta väldigt budget så inget mer kommer egentligen köpas än det jag redan skrivit. Är det något jag glömt så är det bara att fråga på. tack i förhand!
 2. Tjena, har läst runt om hur man ska använda sitt rum till max med sin hemmastudio och eftersom alla rum är olika i sig så skulle jag vilja ha personlig feedback från er som kan detta. rummet är alltså 340x340cm, alltså ett kvadratiskt rum med en höjd på 246cm. fönsterväggen och vänstra väggen(se bild) är betong, de andra mjukare material. fönstret är inskjutet 17cm med en storlek av 148x152cm vilket jag gissar kan skapa problem plus att monitorernas första reflektion är mot fönsterna vilket jag antar heller inte är optimalt. Monitorerna är 7cm ifrån väggen och den högra monitorn är 27cm från hörnet vilket heller inte är det optimalt. Det är 60cm emellan monitorerna och de står på en höjd av 114cm på stativ utan material på, alltså direktkontakt mot metallen. samt att rören i vänsta hörnet sitter i golv och vägg och går inte att flytta. då är ju själva frågan hur ni skulle sätta upp min studio i min situation? Jag själv antar vänsta eller högra sidan men jag skulle uppskatta detaljerad info. Jag har även två frågor, 1. Hur mycket hjälper det att ha bra material mellan stativen och monitorerna? 2. Hur mycket påverkar möblerna och att fönsterytans har ett djup? obs, har inte budget för tillfället att lägga ut pengar på akustiskmaterial. Jag producerar EDM om det skulle vara till någon nytta. Jag kan ha glömt lägga till info men då är det bara att fråga. Tack i förhand.
 3. Efter att inte ha något intresse för utbildningen i gymnasiet(elektriker) och snart 20 års krig med planera studier är det något jag verkligen har fastnat för vilket är musikproduktion/ljudteknik vilket jag även sysslar med på fritiden. Vad jag ser i det är att det kan leda till ett brett sortiment med musik, film, spel och radioproduktion. Dock har jag ingen aning om hur utbildningar ser ut och därför vänder jag mig till er på forumet. Jag har fastnat för studier i London och Los Angeles då det är stort där och har kollat närmare på utbildningar. Skillnaden verkar dock vara att utbildningarna är kortare i LA, de flesta under ett år vilket jag tycker låter lite om man får ut det på pappret. I London har jag fastnar för Point Blank Electronic Music School: BA (HONS) music production & sound engineering degree på antingen 2 eller 3 år. Skolan går i samarbete med Middlesex University. Dom har även utbildning i LA men som högst i 6 månader. Har även hört bra om Icon Collective Music Production School i LA. I sverige har kollat in lite på Studio Blue men som sagt, utomlands lockar lite mer. Jag har inte kollat in allt för mycket men tänkte om någon här har erfarenheter ifrån utbildning i LA/London inom musikproduktion/ljudteknik? Skulle vara väldigt tacksam för lite vägledning.
×
×
 • Create New...