Jump to content
Annons

Eliasson

Medlem
  • Antal inlägg

    690
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Eliasson

  1. Tycker du (Eliasson) att ljudet blir bättre om det får gå in o vända på ett rullband, bättre än vad en rullbandsplugg kan göra? Kan du på nåt vis beskriva skillnaden, det är kanske omöjligt, men gör ett försök... Jag köpte en Revox B77 för att göra samma sak, men det lät bara sämre än det digitala, kanske den bandaren var extra dålig. Förutom taskigt ljud så sackade den oxå, så jag sålde den med fin förlust. Måste man upp i Studer-kvalité för att det ska bli förbättring i stället för försämring?

    Har sett en B77 MKll till salu nu med 19-38 cm/sek. Är det bättre med 38 cm? De vanliga B77 går väl i 19 som mest?

    De är ju så snygga att man skulle kunna ha en helt trasig som prydnad, särskilt jag som inte har nån dataskärm att glo på mellan monitorerna.

    Ja, det tycker jag. Sen kan man debattera i det oändliga om det verkligen blir det. För mig betyder känslan av att ljudet går genom gammal elektronik lika mycket som soundet i sig. Jag har inte haft förmånen att testa någon tvåspårs studer, eller ngn annan tvåspårsproffsmaskin heller, för den delen. Det är lite därför jag postar den här tråden :)De enkla tester jag gjort visar på brutalt mycket större påverkan när det går genom min gamla Sonyrulle än när jag går via exempelvis Kramer´s tapeplugg. Se bara till att ha fräsha band och rengjorda tonhuvuden.

  2. Tack för tipset, Cruncharn 🙂

    Jo visst, Smilfink! men jag har gjort så mycket helanaloga inspelningar i mina dagar att jag inte vill slösa bort resten av mitt liv på att sitta och vänta på att bandarna skall spola tillbaka. Dessutom är jag inte ute efter att emulera det hela.

    Genren jag rör mig i inte helt smidig att spela in utan DAW. Jag vill lira in och redigera digitalt, mastra och kanske till och med mixa ner till analogt. Bästa av två världar.

  3. Halloj alla,

    Jag skall inom en hyfsad snar framtid mastra mitt tredje album och hade tänkt dumpa över hela härligheten på rulle en sväng först.

    För ändamålet har jag en nyservad Sony 1/4" av äldre karaktär (troligen 70/80-tal) men den håller inte måttet. Servicen gjorde inte tricket, så att säga utan

    den svajjar och har sig ändå.

    De tidigare två plattorna har jag dumpat genom rör eq och rör komp med fint resultat, men skulle vilja testa att löpa hela linan ut analogt.

    Är det någon i närheten (Mälardalen) som sitter på en rulle, tro? Kan tilläggas att release bara blir digitalt, via Spotify, iTunes etc.

    Mvh, Eliasson

  4. Hepp,

    Jag är på jakt efter en plugg där man kan ställa hastighet på ett ljud linjärt och i realtid. Alltså lite på samma sätt som preview funkar i PitchShift. Är ni med?

    Ta hjärtslag till exempel. Om man vill slowa ett hjärta så kan man ju glesa och klippa upp det. Eller använda en plugg där man ställer vilken hastighet filen börjar i och vilken den skall sluta i, och kurvan på hastigheten kan ställas linjär eller på annant sätt. Det känns som om principen borde vara i närheten av Dopplerpluggarna. Förstår ni vad jag är ute efter? Finns det en sådan plugg?

    Det går ju såklart att sampla hjärtat och sedan automatisera tempominskningen i midi´t, men det vore skönt att kunna göra det med audio´t direkt.

    /Eliasson

  5. Jag spear in tal och dialog ca 5-7 timmar om dagen och har så gjort i snart 8 år. Smaskproblemet är ständigt återkommande och svårt att få bukt med i efterhand. Citrusfrukter som någon sade, gör tricket.

    Än bättre är faktiskt Proxident Care, en salivstimulerande spray som finns på apoteket. Smakar som en flourtant, men funkar finfint 🙂 Har kört med den de senaste åren.

  6. Tja peeps.

    finns det någon tips om hur man kan ha känsligare öron ?

    jag menar att man blir mer allert på ljud osv. ?

    Håller på att bli musikproducent.

    och en musikproducent måste ha bra öron.

    Tack

    Lär dig att lyssna. Det är vad det hela handlar om. Och skydda hörseln!

  7. Waves API 2500 är min favorit busskompressor. Annars blir det Duende SSL eller UAD Neve.

    Intressant! Jag har skruvat som en dåre på 2500´an utan att bli riktigt nöjd och återvänder alltid till Waves Renaissance Compressor. Har du lust att dänga upp en preset?

  8. Hej hopp,

    Jag undrar om nån har pejl på vad det finns för bra "triggpluggar" därute. Är det fortfarande Soundreplacer som gäller?

    Vad använder Ni och vad har Ni för erfarenheter av eftertriggning, eller utbyte av trumljud efter inspelning av akustiska trummor?

    Mvh, Eliasson

  9. Eliassson,

    Hittar du ingen i ditt närområde, så kan du skicka den till mig i Göteborg, så servar jag den åt dig.

    Är det en 9098 DMA, vad har hänt med den ??

    --Bosse

    Tack Bosse!

    Jag har fått ett tips på en kille här i stan som eventuellt skulle kunna ta sig an den, ska kolla med honom. Annars skickar jag ner den. Det är en DMA, ja. Den bara lade av helt och hållet, tvärdog. Vad jag kan se är säkringen i nätdelen hel i alla fall. Jag switchade från +48 till line och stoppade in två telesladdar i ingångarna. Sedan var den helt död.

  10. Hepp,

    En av mina Amek 9098 preamp´s gav upp idag vilket ger mig stora problem och stor sorg.

    Vem vänder man sig till i stockholmsområdet om man vill ha highendprylar reparerade?

    Jag är alltså på jakt efter någon som kan reparera mikrofonförstärkare.

    Vilka erfarenheter har Ni? Vilka brukar Ni använda?

    Mvh, Eliasson

  11. Känner inte till just Skellefteå däremot känner jag till en studio i Piteå. Molly musik men det kanske inte är tillräckligt nära.

    Annars borde du kanske ta kontakt med Westside Fabrication för dom använder sig av en ganska bra studio i Skellefteå men jag ´vet inte vad den heter.

    Tack för det. En kollega fick tag på en studio nu, så det prdnade sig :rolleyes:

    Moderator kan låsa tråden.

×
×
  • Skapa ny...