Jump to content
Annons

Danny

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Danny

  1. Danny

    Stoppa effekter

    Problemet med det är att jag vill att effektsvansarna ska kapas så de inte klingar in i refrängen, därefter vill jag att effekterna ska vara på. Dvs startas om när refrängen startar. Om man automatiserar volymen kommer effektsvansarna tillbaka så fort volymen dras upp igen när refrängen börjar. En lösning skulle vara att använda nya effektkanaler för just refrängen, men det borde finnas något enklare sätt.
  2. Danny

    Stoppa effekter

    Hej! Jag använder ofta mycket delay och reverb i uppbyggnaden inför refrängen i min låtar. Detta leder till att reverb/delaysvansar fortfarande klingar ut när refrängen börjar, vilken tar bort en del av effekten och tydligheten när refrängen börjar. I vissa fall skulle jag vilja skära bort alla dessa effektsvansar när refrängen börjar, och få effekterna att starta om. Finns det något smidigt sätt att göra så att alla effektsvansar dör ut direkt när refrängen börjar (resetta effekterna så de börjar om när refrängen startar)? Mvh Danny
  3. Danny

    Fingersättning piano

    Hej! Tänkte höra lite om någon här är duktig på fingersättning för piano. Har spelat länge, men har aldrig gått någon formell utbildning och har förmodligen ganska taskig teknik. Vilka fingrar använder man tex när man tar ett vanligt C-durackord? Hur blir det vid en fyrklang som Cmaj7? Hur skiftar man mellan fingrarna när man kör upp- och nedåtgående skalor etc? Skulle vara kull att veta, så man äntligen kan korrigera all års fel!
  4. Hej! Går det att flytta runt eller kopiera frysta midi-events i Cubase? Detta skulle nämligen göra arbetsflödet betydligt enklare än om man måste frysa upp spåret varje gång man vill kopiera eller flytta de events som frysts. Alternativet att första bounca de events man vill använda och sedan importera dem finns naturligtvis, men detta är betydligt mer osmidigt i de fall man vill gå tillbaka och göra ändringar. Ha det bra!
  5. Hej! Någon som har en aning om hur morphingen och delayet på rösten som kommer in vid 0:44 gjorts? Ganska skön effekt tycker jag, en effekt som ofta används i house. Låten är en remix på karnevalslåten 2002 i Lundakarnevalen som gjorts av Axwell. Enligt vad jag vet är den offentlig, så inga rättighetsproblem bör uppstå pga att jag länkar till den här. Här kommer länken: http://danny1982.web1000.com/Idealkarneval2002.mp3
  6. Uräksta, har kanke inte formulerat mig tillräckligt tydligt. Menar att de shortcuts som finns i Kontakt (ex F6 för att få fram mapping editorn, delete för att ta bort en sektion) etc inte fungerar. Om jag trycker på F6 när jag har Kontakt uppe så utförs instället det kommando som Cubase har shortcuten F6 inställd på. Hur ska man få Kontakts egna shortcuts att fungera?
  7. Hej! Kör Cubase SX 3.1.1 och och använder Kontakt 2.2 som sampler. Dock kan jag inte använda Kontakts egna shortcuts, utan att det verkar som alla tangenter på tangentbordet är reserverade för Cubase även om jag har Kontakt uppe. Finns det någon inställning man kan göra för att fixa detta?
  8. Danny

    Real Time Export

    Testade att mixa ner ett spår som hackar konstant när man spelar upp det och där cpu-load ligger på 100% en stor del av tiden och det funkade helt utmärkt med real-time export. Inga hack alls i den nermixade filen. Detta får mig lite att undra hur real-time export egentligen fungerar. Någon som har koll?
  9. Danny

    Real Time Export

    Det här är kanske en dum fråga men.... Blir resultatet alltid exakt detsamma vare sig man mixar ner ett projekt i real time eller offline? Om man ex har ett projekt som tar såpass mycket datorkraft att datorn hackar när musiken spelas upp och knaster hörs, kommer detta ändå att låta likadant som offlinenermixning om man väljer real time mixdown? Vad är egentligen med att mixa ner i realtid, det går väl snabbare att göra det offline?
  10. Tycker själv att de låter mycket bra. Hög upplösning, djup bas. Mixar gjorda med dessa translateras även utmärkt till andra system.
  11. Danny

    Spränga monitorer

    Har ett par Event ASP 8, som har output current limiting som skydd. Vad innebär detta? Behöver man inte oroa sig för att förstöra högtalarna med för hög volym etc? När jag experimenterar med filter o dyl, så får jag ibland av misstag till ljud som skriker högt och låter fruktansvärt. Kan sådana förstöra högtalarna? Är ju ganska dyra högtalare, så vill inte riskera att förstöra dem.
  12. Eller finns det något annat alternativ än dessa två konfigurationer?
  13. Skall man välja +4dBu alternativet för att ansluta em preamp?
  14. Hej! Har som ljudkort ett Delta 1010lt. På de balanserade ingångar som finns är det inbyggda preamps. Jag har funderat på att köpa en bättre, separat preamp. Kan man i såfall koppla den till de balanserade ingångarna på 1010lt? De har ju också preamps, så då går ju signalen genom 2 pramps? Kan detta försämra ljudet, eller är det inget problem? Kan man på något sätt stänga av preampsen på kortet?
  15. Nja, jämförelsen med tvättmaskin och spis haltar lite, eftersom studiomonitorer används oerhört mycket mer hos en seriös musiker än de föregående. Därför kan tvärtom energiförbrukningen hos monitorerna vara av större ekonomisk betydelse i många fall.
  16. Hej! Har ett par Event ASP8, och på baksidan av dessa så står det att de drar 300W. Vad betyder detta, dvs drar de konstant 300W alltid när de är påslagna, eller bara när de arbetar till max vid hög volym? Hur är det generellt, drar studiomonitorer mer ström än stereoanläggningar?
  17. Danny

    Magnetisk avskärmning

    Vad åsyftas egentligen med att ett par monitorer är magnetiskt avskärmade? Innebär det att de inte störs av annan elektroniks magnetfält, att de inte stör annan elektronik med sina magnetfält eller både och? Avger magnetiskt avskärmade monitorer endast ett svagt magnetfält?
  18. Det gäller alltså anslutning av ljudkort till studiomonitorer, och tyvärr har ju inte Delta 1010lt blanserade utgångar, däremot 2 balanserade ingångar.
  19. DrHans: Jag har inte problem med brumm eller störningar, utan vill helt enkelt vara säker på att jag får det bästa ljud jag kan ur mina monitorer.
  20. Vad definerar ni som hemstudioutrustning? Har ett par Event ASP8 och ett Delta 1010lt ljudkort, och vill naturligtvis kunna utnyttja ASP8:ornas kapacitet så långt det är möjligt.
  21. Man tjänar alltså bara på att använda en DI-box vid kabellängder över 10m? Om man som jag behöver ca 3m, är det någon mening då? Hur stor blir skillnaden i ljud vid anslutning ljudkort-studiomonitorer med balanserad resp obalanserad anslutning?
  22. Finns det något sätt att göra en balanserad anslutning mellan obalanserade RCA-utgångar och XLR alt tele-ingångar? Någon sorts adapter, omvandlare eller annat?
  23. Funderar på att skaffa en monitor, som jag ska använda till att mixa främst dansmusik med, varför jag behöver en stark och bra bas. Hur skiljer sig Genelec 8040A och Event 20/20 bas åt vad gäller ljudbilden? Vilken ger bäst och mest bas? Hur är diskanten? Har hört att Genelec:sen ska vara lite skarpa och uttröttande. Är Event 20/20 bas också det? Kan man inte bara skruva ner diskanten ett par steg ocm man finner ljudet tröttande? Hur är tydlighet och mellanregister etc för respektive högtalare?
  24. Apropå placeringen av högtalarna... Hur fungerar det med ett hörnskrivbord? Högtalarna står ju symmetriskt i rummet, men blir de placerade för nära hörnet (ca 1m ifrån på varje håll)?
  25. Använder just nu Delta 1010 lt + en hyfsat bra stereoamläggning för all lyssning. Funderar dock på att byta upp mig och köpa ett par Genelec 8040A. I samband med detta undrar jag hur basen kan tänkas bli. På mitt nuvarande system har jag dratt up EQ:n ganska mycket vad gäller basfrekvenserna, då basen i ursprungsläget låter ganska klen. Denna möjlighet finns ju dock inte på de monitorer som jag tänkt köpa. Hur kan man tänka sig att basen blir då, blir den inte väldigt klen med en flat response på monitorerna? Detta kommer ju att ge en risk att man höjer basen alldeles för mycket vid mixning.
×
×
  • Skapa ny...