Jump to content
Annons

Krumhorn

Medlem
  • Antal inlägg

    88
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Krumhorn

  1. Tackar! 🤪 Ja, visst finns det lite småmissar på mandolinen här och var, och när jag spelar in låten på nytt med en riktig sångare så ska jag fixa det. Vad gäller stämsång så var det ren improvisation, jag hade inte en susning vad jag höll på med egentligen. Blir nog lättare att hålla tersen/kvinten på stämman när jag inte själv behöver sjunga.

    Skulle vilja lägga en stämma fiol med, men vet inte om jag har talang för det. Vad gäller Folk och rackare så har jag inte en susning, har inte riktigt upptäckt den gruppen än men många har rekommenderat mig att lyssna på dem.

  2. Tack för feedbacken! Julvisa så tillvida att ordet jul finns i texten och att det är ett grötrim i alla fall. Väl? Ja, harmonierna är väl kanske 1700-tal, men det är väl inte direkt unikt bland visor kanske. Kul att du nämnde det halstret och Bellman i samma inlägg, det tackar och bockar jag för! 😉

  3. LÅTNAMN:Julvisa

    ARTIST/GRUPP:Stefan Dahl

    GENRE:Visor

    LÅTLÄNGD:1:14

    KOMPOSITÖR:Stefan

    PRODUCENT:Stefan

    INSPELNINGSÅR:2005

    FORMAT: MP3

    STORLEK: 2 MB

    STATUS: Så färdig den kommer bli

    Komponera och spela in alla instrumenten tog lite över en timme. Att skriva fyra rader grötrim tog över två timmar, så någon stor poet är jag nog inte. Sången är sur trots Autotune, men grejen var att överhuvudtaget göra en jullåt, inte att göra en bra sådan. Gitarr, mandolin, triangel och tamburin endast.

    Julvisa

  4. Gitarrliret låter som Candlemass på speed. Och bitvis Slayer med. Är inte vidare förtjust i growl dock, lyssnade mig less på Napalm Death i slutet av 80-talet. Däremot är det riktigt kompetent, lirat, ackorden låter verkligen onda. Gillar stämliret vid tre minuter, det låter verkligen elakt på Slayer-manér.

    Trots att jag egentlugen inte gillar stillen blir det fyra tummar av fem.

×
×
  • Skapa ny...