Jump to content
Annons

Jimmy80

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Varit en runda på diverse byggvaruhus nu, hittade listor att sätta på baksidan för de som ska hänga på väggarna(kommer ut 8 mm(8x21) från väggen). Köpte även lim som jag hoppas fungerar : Pattex Monteringslim Det är dock lite trixigare med dem som ska sitta i taket tyvärr. Skruvar med 7 cm utan gänger verkar minst sagt svårt, iallafall om det inte ska vara extremt långa. Dessutom så har de stora brickorna också väldigt stora hål och att sätta flera brickor ovan på varandra känns inte så fint. Lösningen med magneter låter intressant men plåten på baksidan lär täcka upp ganska mycket, kanske 10x10 cm st vilket lär försämra funktionen. Sen vet man inte häller på hur hållbar fibret verkligen är, klarar de av att hänga så utan att de yttersta fiberna ger med sig efter en tid? Visst, tillverkaren förespråkar att limma men då limmar de hela baksidan inte bara mindre område. Lutar åt att få hållare tillverkade av någon plåtslagare. Plattorna är säkert tänkt att hantera tal och eko i första hand och därför säger man att de ska monteras direkt på underlaget. Enligt dem själva så blir det dock en förbättring om man kan få in en luftspalt.
  2. Aha, jo det var vad tillverkaren också ansåg men att limma en platta mot taket känns inte jätte bra om man senare behöver ta ner eller bara flytta plattan. Par hål kan man lätt spackla igen och många gånger kan man slippa måla efter som de blir så små men att klistra lär ju riva upp en del av taket och göra det ojämt. Ett alternativ är annars att använda en löddpenna för att göra 4 hål i ändarna på plattan och sen driva igenom en längre skruv med någon större bruka mot själva plattan. Men frågan är hur snyggt det verkligen blir? Har satt ihop en skiss på hur jag skulle vilja att fästet ser ut : Om man vill att plattan ska vara så effektiv som möjligt mot inte bara eko utan för alla ljud som tar sig uppåt eller neråt, är det då luftspalt som gäller? Och räcker det med 2 cm?
  3. Hej, Jag har köpt 5 st absorbent enligt Akustikskiva P70 (vit) De är 120x60x7 cm och i detta fallet ska jag placera 3 st i taket och 2 på väggarna för att dämpa eko i ett hobbyrum(d.v.s inte en studio). Takhöjden är 219 cm så jag vill undvika att bygga på höjden så långt det går. Jag vet att man ska sikta på att ha samma mått på luftspalten som absorbenten är tjock, det skulle så fall vara 7 cm. Men vad jag förstår så är detta då främst till för att dämpa lägre toner, d.v.s bas. I detta fallet är det röster som ska dämpas från att eka. De som monteras på väggen kommer ha en luftspalt på 1 cm, de jag sätter i taket är jag dock mer osäker på? Jag funderar på om 1-2 cm kan vara okay?
×
×
  • Skapa ny...