Jump to content
Annons

hcl

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Borde kanske ge Behringer en chans ändå. Då deras filter inte är mycket att ha så gissade jag att stegen höll liknande kvalitet. Får man fråga vad du/ni bytt till nu och varför?
  2. Tack för engagemanget! Njae. I och för sig kan jag koppla hur jag vill, men kraven på ljudtryck är inte våldsamma. Alla steg idag klarar 4 ohm med lätthet och vi skulle i princip klara oss bra med ett gäng kanaler med spec 500 W/4 ohm Värdesätter kvalitet långt före kvantitet. Vi sköter själva volymen och ser helt enkelt till att inte köra riggen för hårt. Vad jag hört funkar Behringer till bas, men är tveksamma däröver. Som referens har vi kört JBL Eon och det var det värsta jag varit med om, lät bara starkt hela tiden (totalt onyanserat). Har hittat några mindre RCF (passiva) som låter bra, men de är oftast i minsta laget och de är inte nog bra i alla sammanhang, därför bygger vi nu eget PA.
  3. Spec? Tja, 500-1000 W / 4-8 ohm skulle fungera utmärkt. Mer precis än så är det inte nödvändigt att vara eller har jag i vart fall inte behov av att vara, men tack för synpunterna! Priset 3000-4000 kr/kanal ungefär. Billigare är givetvis tacksamt, men bra är viktigare än billigt (tycker jag).
  4. 791 visningar efter snart en månad, men inte ett enda tips. Är det ingen som vågar sig på att ge ett enda tips?
  5. hcl

    Tips på bra PA-steg?

    Vi håller på och sätta ihop ett PA för mindre lokaler (50-300 pers) och har passiva talare med normal PA-verkningsgrad (kan med lätthet trycka ur sig ca. 130 dB på någon meter). Talarna drivs med separata steg på resp. register och där kommer trådfrågan. Om man vill kunna spela allt från klassiskt (även kör, opera..., förstärkt) till tyngre rock. Vad skulle forumet rekomendera? Vi har kikat på Crrown, eftersom vi behöver filter på varje kanal. Vår budget är ca. 3000-4000 per kanal., men om någon har någon åsikt om ågot som är betydligt bättre, men inte klara budgeten så är det ändå intressant, om inte annat som jämförelse.
×
×
  • Skapa ny...