Jump to content
Annons

Whosaidtrance

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Whosaidtrance

  1. Smaken är definitivt olika - och även om alla i forumet skulle tycka att en specifik modell är "bäst", så är det inte alls säkert att du kommer att tycka likadant, så det är väldigt vanskligt.

    Mitt förslag är att köpa ett par så dyra öppna lurar som man har råd med, eftersom det är dem man med största sannolikhet kommer att föredra till mix i slutänden - och så köper man ett par billigare slutna för att använda till tracking, när ljudkvaliteten inte är lika avgörande som vid mix.

    Låter logiskt! Drar nog iväg till Webhallen på måndag och köper ett par ATH - M50x, tror dem kommer passa mig bra. Får köpa ett par öppna i framtiden när plånboken är lite större 🙂

    Tack för alla svar, hjälpte enormt mycket!

  2. Öppna lurar är ruggigt störande för de andra på ett tåg...

    Jag gillar min ATH M50 bäst av alla lurar jag har, men har märkt att jag inte får lika bra koll på midden som de öppna Sennheiser HD 600 jag har. När jag mixat i ATH M50 vill sång o gitarr bli lite för starka i mixen, så de ATH M50 är nog lite mid-svaga.

    Jag har en bekant som varit studiomusiker i många många år i Tyskland, han skrev låtar åt Boney M o blev rik på dem, han är jäkla säker musiker o studiolirare med egen studio o RollsRoysar, han skrev att han hade precis alla av Sennheisers lurar, o även alla andra med, han tyckte HD 600 var de som var mest raka o ärliga av alla lurar öht. Jag tycker de är lite snåla på både bas o diskant jmf med ATH M50, men mixarna blir likväl bättre med HD 600. Jag lyssnar ju även i monitorer, olika sorter.

    Okej! Detta blir bara svårare och svårare.. Men låt säga att jag endast kommer använda dem här hemma när jag inte kan störa någon annan, är det mer värt med öppna då?

  3. Jag skulle rekommendera öppna lurar i alla situationer där man inte behöver fundera över läckage. De är oftare mer neutrala än slutna lurar och därför också bättre som mixverktyg, tycker jag - även om man kan lära sig mixa med det mesta om man anstränger sig...

    Mina personliga favoriter, är Ultrasone Pro2900. Audio-Technica ATH-R70x är också riktigt trevliga - och är lättare. Konstigt nog har det inte blivit av att jag har jämfört dem mot varandra i studion ännu. Får ta tag i det någon dag... 😉

    Om man behöver gå ner lite i pris, så är Beyerdynamic DT880 Pro (halvöppna) också helt ok.

    Du gör det svårt för mig.... 😉

    Okej dina favoriter var lite dyrare än jag tänkt mig. Beyerdynamic DT880 Pro verkade väl helt okej men vet du några lurar du kan rekommendera som inte kostar mer än 1600? 🙂

    Och en till sak. Blir det jätte, jättestor skillnad på slutna/öppna? Har fortfarande mina Yamaha Hs7 + en Hs8s här hemma som jag kan mixa med när jag väl är hemma.

  4. ATH-M50x är sköna att ha på och har bra basåtergivning, men jag föredrar lurar som inte har plast (skinnimitation) på kuddarna.

    Slutna lurar använder jag bara till tracking (vid inspelning med mick) för att minimera läckage till micken. Ska jag sitta länge, så vill jag inte ha annat än öppna lurar - men mina favoriter ligger lite utanför prisgränsen du nämnde...

    Okej! Vilka är dina favoritlurar då? 🙂 Och skulle du rekommendera att jag köpte öppna istället? Nämnde nog aldrig men oftast sitter jag långa perioder när jag producerar.

  5. Sennheiser är generellt lite för tunna i basen, så jag har aldrig gillat dem.

    Det är ju alltid en smaksak, men så tycker jag i alla fall.

    Ah okej jo men bas är nog det viktigaste enligt mig hah! Utan tryck blir de ju tråkigt att lyssna. Men hur är ATH-M50x i komforten? Läste på några ställen att öronen värker efter några timmar vilket Sennheiser inte gör?

  6. - Dels kul att komma hemifrån ibland, och många studios är just byggda för att det ska kännas lite 'party', lite 'semester-feeling' när man kommer dit/är där och jobbar.

    - Man befrias från vardagens saker, typ telefonen ringer, grannar som ringer på dörren, morsan kommer förbi med nybakta bullar, vaktmästaren klipper gräsmattan utanför med bullrig maskin, eller bara att man går in i köket och påminns 'fasen, ja borde diska upp det där', eller 'borde ringa tandläkaren snart'. Man jobbar med ett helt annat 'mindset', dels eftersom man har en deadline då man inte får vara kvar i studion sen.

    - När man bygger Studio är man befriad från alla praktiska detaljer som ett hem har, typ fönster, gardiner, möbler, gipsväggar, grannar, sambo/barn, oföränderliga el-tekniska omständigheter, och att rummet ska ha fler funktioner än bara 1 osv. Därför blir både ljudförhållandena och den fysiska arbetsmiljön fri från allt som påverkar både ljud och ens upplevelse av ljud. Det blir en 'studio', dvs en helt ändamålsenlig 'bunker' där inget annat förekommer.

    - Studion har utrustning och enstaka tillgångar som ibland kostar sexsiffrigt (per styck), vilket skulle vara rena vansinnet att äga själv bara för enstaka inspelningar - t.ex. mängder av olika mikrofoner, extern apparatur m.m. Man hyr grejorna för dagen, man köper dom inte.

    Lite så, typ ...

    Tack för svaret , väldigt intressanta punkter!

    Sitter inte Avicii hemma mycket då?

    Hörde hans nya låt nu förövrigt. Den grabben vågar inte ta några större nya svängar precis..

    Haha det gör han nog med, men ser ofta på Instagram att han är i olika studior.

  7. Lite konstig fråga men undrar över en grej. Är väldigt insatt i musik men har aldrig riktigt förstått exakt varför studior är så viktiga. Om vi tar Avicii som exempel, skulle han inte kunna producera en låt lika bra hemma med studiomonitorer som i en studio? Skulle mixern inte bli densamma? Får han hjälp av dem andra i studion?

  8. Av dem hade jag valt ATH-M50, men modellen har utgått och ersatts av ATH-M50x, där man kan byta ut kabeln enkelt och smidigt. Enda skillnaden är just detta med kabeln, eftersom hörlurarna i sig var kanonbra redan i föregående version. 🙂

    Okej varför hade du valt dem framför det andra paret? 🙂

  9. Då ska du inte ha lurar med alltför stor impedans, då får du för låg volym ut (som regel). Pröva gärna före köp med samma eller liknande lurar. Provlyssna är överhuvudtaget extra viktigt när det gäller lurar.

    Okej, hur vet man vad lurarna har för impedans? May be simple men är okunnig inom området.

  10. Mitt tips: Köp 2st, Billiga slutna lurar för inspelning med mick, Dyrare öppna lurar för mix.

    För att välja impedans, kolla dina hörlursutgångar.

    Som alltid är det bra om du anger vilket ljudkort du har eller om du tänker ansluta lurarna till laptop eller ...

    Råkade visst ta bort den delen i mitt inlägg... Men ja dem ska alltså vara till för när jag t.ex åker tåg osv. Alltså kopplas dem in direkt i laptopen vilket i mitt fall är en macbook pro retina.

  11. Tja!

    Har hållt på ett bra tag med en låt nu som jag verkligen tror på och kom av "misstag" fram till att vocalsen i Avicii's kommande låt "City lights" passar så bra till att jag inte kan tänka mig använda något annat.

    Det jag undrar över är dels:

    1. Hur kontaktar jag skivbolaget för att möjligtvis få rätt till att använda vocalsen? (Tror det heter PRMD Music)

    2. Om jag använder vocalsen utan att ha rätt till det, kommer min remix då att tas bort så fort dem upptäcker den?

×
×
  • Skapa ny...