Jump to content
Annons

strand

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Kan meddela att det blev en Samson C-Control - priset var rätt och den har alla in- och utgångar jag behöver så jag slipper trixa med adaptrar. Har haft den inkopplad i två dagar nu och är mycket nöjd hittills! Tycker mig eventuellt höra fler detaljer i diskanten än tidigare, vilket får mig att tro att min gamla Soundcraft-mixer färgade ljudet en del. Men det kan också bara vara inbillning. Tack för all hjälp i alla fall 🙂
  2. Den där ser ut att ha alla in- och utgångar som jag behöver, till ett klart vettigt pris! "Monitor controller" är termen alltså, tackar och bockar! 🙂 Ska googla vidare på egen hand, men tar såklart tacksamt emot fler tips eller varningar.
  3. Tack, det där ser ut att vara ungefär vad jag letar efter! Synd dock att det inte verkar finnas någon RCA-ut, behöver det till hifi-anläggningen - men det kanske går att lösa med någon adapter. Priset var högre dock än väntat, fast bekvämligheten gör att det nog är värt pengarna ändå.
  4. Vill börja med att be om ursäkt för om jag placerar detta inlägget i fel forum, eller om ämnet redan har avhandlats i en gammal tråd - tar tacksamt emot en länk i så fall. Har gjort mitt bästa för att googla fram en lösning på mitt problem, men inte hittat något vettigt trots att jag tycker att det borde vara ett väldigt basalt område när det gäller hemmastudiobygge. Jag har ett M-Audio Delta Audiophile 24/96-ljudkort i min dator. Jag skulle vilja splitta upp utsignalen från detta med hjälp av någon magisk enhet så att jag enkelt kan växla mellan att lyssna i monitorer, hörlurar, eller att skicka ut ljudet till min hifi-anläggning i vardagsrummet för lite referenslyssning, utan att behöva koppla om sladdar varje gång jag vill byta lyssningsenhet. Vill även kunna ställa in volymen på ett enkelt sätt för varje enhet. Tidigare har jag löst detta genom att dra sladdarna från ljudkortet in i en Soundcraft Compact 4 mixer, och därifrån dragit sladdar till monitorer, lurar och stereoanläggning. Detta har funkat klockrent i ca 10 års tid, men i morse luktade det bränd elektronik i lägenheten och det visade sig komma från mixern som verkar ha blivit kaputt någon gång under natten. Nu funderar jag på vad jag ska ersätta min Soundcraft-mixer med. Tänkte först att det måste finnas någon mindre enhet än ett mixerbord, designad endast för detta syftet - att splitta upp ljudet och skicka ut till olika enheter. Jag behöver ju egentligen inte några ingångar eller kanaler för mixning då allt mitt komponerande och producerande sker i datorn. Men då jag inte vet vad en sådan enhet kallas så har jag inte hittat något vettigt när jag googlat. Min andra tanke var att köpa ett nytt likvärdigt mixerbord nere på den lokala musikaffären, men när jag gick dit och snackade med killen i kassan så lät det på honom som att ett mixerbord är helt fel val eftersom signalen ut från datorn tydligen är på tok för stark och riskerar att bränna sönder kretsarna. Enligt honom behöver jag en "DJ-mixer", vilket bara har spätt på min förvirring ytterligare. Jag är producent, inte DJ. Min Soundcraft-mixer har ju funkat bra i dessa 10 år, men visst, den har ju uppenbarligen bränts sönder inuti på något sätt... Skulle någon vänlig forumsjäl kunna peka mig i rätt riktning? Vad behöver jag för enhet för smidigast lyssning? Tänker mig att jag kan lägga ett par tusenlappar som mest på någon ny hårdvara, men att en så enkel lösning som jag efterfrågar egentligen borde gå att hitta för under 1000-lappen.
×
×
  • Skapa ny...