Jump to content
Annons

Mioracle

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Öppna är uteslutna då inget läckage får gå ut från lurarna och in i mic vid inspelning av t.ex. sång. Annars så gillar jag med öppna, har just nu ett par Sennheiser HD595 bl.a. Tack för all feedback, lutar mer och mer åt Audio-Technica.
  2. Kommer producera en del musik där basen kommer gå mycket djupt som i den här låten: Det kan vara svårt att avgöra om man aldrig hört den spelas ute hur otroligt lågt den går i frekvenserna. Men vore jättesnällt om någon som har AKG k-545 eller AT ATH M50(x) lyssnar på den och hör om ni kan upptäcka riktigt låg pulserande bas. "Sen kan man inte få så värst mycket bättre ljud än ljudförstärkaren är. Och som Nilsson påpekade, referenslåtar. Det är alltid mindre bas på låtar än man gärna vill tro." Nu hänger jag inte med alls, du menar att ett par hörlurar för 100:- från Claes-Ohlson och t.ex. ett par Audio-Technica ATH-M50x låter likadant om man har ett bra ljudkort/dac/stärkare? Jag är helt med på att signalkällan är viktigast, men om den redan är väldigt bra så är det väl stor skillnad på vad resten av utrustningen har för kvalité och ljudegenskaper som avgör hur ljudet som når lyssnarens öron uppfattas. Ledsen om jag missförstod vad du menade.
  3. Hej nykomling här på forumet... Jag är ganska ny på musikproduktion, men har musikerutbildning i grunden. Har tänkt att börja göra egen Psy-trance och även en del vanlig musikproduktion med akustisk gitarr+sång samt eventuellt lite hårdrock. Har svårt att välja mellan dessa lurar och vill gärna ha tips på fördelar/nackdelar innan jag gör hela jobbet med att beställa hem och skicka tillbaka etc. då jag inte har möjlighet att gå och lyssna på dem någonstans. Har tittat på följande jämförelse, men blev inte mycket klokare. http://versus.com/sv...chnica-ath-m50x Det som är viktigt för mig är att de självklart är neutrala, men oavsett vad specifikationen säger i verkligheten kan gå riktigt djupt så man kan höra bråddjup bas. Sen är det viktigt att inte distade gitarrer låter för vassa/skräniga och att diskanten inte blir påträngande eller vass. Slutligen så är självklart mellanregister viktigt att det låter neturalt, men även öppet och luftigt så att sång och akustisk gitarr hörs tydligt och gärna med så mycket detaljer som möjligt. Jag har ett Creative Audigy Z som standardljudkort i datorn och ett externt M-Audio Firewire 1814 när jag spelar in/producerar. Båda går att hitta för ca 1200-1400:- http://www.dustinhom...6/k-545---black http://www.djservice...chnica ATH-M50x Uppskattar alla råd, tips och rekommendationer. Stort tack på förhand. 🙂
×
×
  • Skapa ny...