Jump to content
Annons

metalheart

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av metalheart

  1. KIISMUSIC.com ? Det är det nog, men de betalar inte ut några royalties förrän du kommit upp i 500 USD (grovt räknat ~85,000 spelningar på Spotify). Andra aggregatorer som tar 10-20% av dina royalties brukar betala ut vid betydligt lägre gränser (ca €30-€50)
  2. Tack för svaren. Hur kommer SAMI in i bilden? Har förstått att SAMI är musikernas motsvarighet till STIM. Blir det isf utbetalningar från TRE hålll (aggregatorn, STIM och SAMI) ? Jag vet att Spotify har komplicerade algoritmer för att beräkna ersättning till en artist, men på många ställen kan man läsa om ett estimerat snitt på ca 5öre/stream. Hur jämförs STIMs ersättning till kompositören med 5öre/stream? Högre, lägre ? Och från SAMI?
  3. Sorry, frågan har inget att göra med Cd/dvd-produktion, men någon bättre forumdel ("Utgivning"?) finns ej. Har passivt sökt efter svar på denna fråga hos aggregatorer, STIM och här i forumet, utan resultat, vilket förvånar mig. Om jag får upp min musik (allt komponerat och framfört av undertecknad) på olika streaming-tjänster med hjälp av en aggregator, så kommer jag få ersättning direkt från dem. Om jag har förstått det rätt så betalar Spotify även(?) ut ersättning till STIM. Om jag då är medlem i STIM, kommer jag då få pengar även från dem? Isf, varför? Är ersättningen från aggregatorn menat till artisten, och ersättning från STIM till kompositören? Spotify gör väl inte två utbetalningar, till olika håll? Vad händer om jag inte är medlem i STIM? Förlorar jag eventuell ersättning?
  4. https://www.amadeamusic.com/ You pay nothing You keep 90% royalties You keep your rights You choose the stores (Spotify, Itunes, etc)
×
×
  • Skapa ny...