Jump to content
Annons

Philosofen

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Pme: Jag har en bäddmadrass. Bör jag prova mot alla väggar eller tänker du på någon specifik?
  2. Pme: Wow, tack! Ska kolla detta när jag kommer hem! Menar du avståndet från de främre hörnen till de bakre? Jag har ju ett hörn i mitten av rummet till vänster om mig. Är det det som spökar, eller de andra?
  3. ostfisk Stort tack för all din hjälp, mycket uppskattat! Ska dra igång en tråd på gearslutz och se om jag kan komma lite längre där. Tråkigt att detta forum är helt inaktivt. Verkar tyvärr vara brist på intresse..
  4. raggakungen: Okej, vad är skillnad mellan glasull, stenull och markskivor då?? Har du någon länk till användbart material? Och som sagt, kan man använda samma material till både superchunks, och till paneler eller behöver densiteten vara olika?
  5. Här är monitorerna framflyttade till främre kanten av skrivbordet, och micken flyttad bakåt en bit. Peaken verkar vara kvar på samma ställe. Vad innebär detta?
  6. Tack för all hjälp ostfisk, återkommer med grafer! Om någon annan vill dela med sig av sin vishet i ämnet är det högst välkommet! 🙂
  7. Nja, jag fattar att diy är bättre, men jag tycker att jag har frågat både på det här forumet och andra, googlat runt men inte lyckats få något konkret svar på vilket material jag ska använda. Finns ju en uppsjö av både glasull, stenull etc etc. Vet inte om man ska ha samma material till superchunks som till paneler eller annat osv. Ang vad jag faktiskt gar för tillfället då: Tycker att det blir stor förbättring med klappekot i rummet efter auralexplattorna och de jämnar ju ut mids och high end en hel del. Det jag behöver är fler basfällor till rummet, men har inte råd för tillfället! Ett mysterium är att när jag hänger upp gardiner i rummet (standard mellantjocka bomullsgardiner) får jag en dip vid 290Hz. Samma sak när jag provade att ställa auralex framför fönstret. Ska prova att flytta fram monitorerna på bordet. Bör jag vrida dem så att de pekar inåt mot micken då eller ha samma vinkel och flytta bak micken? (Hoppas du fattar vad jag menar)
  8. För att ni ska få någon uppfattning av hur rummet ser ut. Svårt att få bra bilder med mobilkamera i ett så tight utrymme, dock. Vid mätning nr 1: http://imgur.com/l9Mm0uW Basfällor + Lite akustikmaterial: http://imgur.com/3fRlG2z Bakom lyssningsposition: http://imgur.com/XBkR9Wt (lyckades inte få in bilderna direkt i inlägget av någon anledning)
  9. Okej, here we go! Satte en basfälla bakom vardera monitor, och körde ett nytt test. Mätningsfilen för jämförelsen: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=33914138649615880959 Det röda är med rummet tomt (mätning 1), och det gröna är med paneler på första reflektionspunkt, samt basfällor. Ser ut som att rummet över lag är tightare i mätning nr 2. Dock ökade ju peaken på 118Hz. Hänger inte med på hur det kan ha gått till. Nästa steg är att sätta upp akustikpaneler på väggen bakom mig. Är det något jag behöver tänka på nu när jag börjar sätta in akustikmaterial? För tillfället jobbar jag efter en mall jag fick från Auralex Uppskattar alla tips jag kan få!
  10. ostfisk: Bilden på studion är gammal och jag har inte längre monitorerna så nära väggen. De är för tillfället 55 cm från väggen, och jag kan tyvärr inte flytta dem längre in i rummet då den liksida triangeln pajar. Jag kan tyvärr inte flytta lyssningspositionen heller, då rummet är för litet och jag inte får plats med gitarrer, keyboard och annat jota som ska in i rummet. Har satt paneler på sidoväggarna nu vid första reflektion. Ska prova att sätta basfällorna bakom monitorerna provisoriskt och göra en mätning. Återkommer med graf.
  11. Alright - Fattar fortfarande inte vad jag tittar efter. Vänster monitor: Höger Monitor: Fil för Left: http://s000.tinyuplo...926061138519075 Fil för Right: http://s000.tinyuplo...856173604887429
  12. D200: Tack! Ja okej, det låter ju bra! Jag har 2 bass traps och en hel del foam tiles hemma (nyinköpt). Försöker lista ut om jag bör sätta corner traps i öronhöjd (bakom monitorerna) eller upp mot vägg x vägg x tak innan jag sätter upp dem. Tänker skaffa fler i framtiden, men vill att de två jag har är så effektiva som möjligt. raggakungen: Sure, bifogas! Garderoberna sitter tyvärr fast. Annars hade de rykt för länge sen. ostfisk: Okej, tack! Dagens dumma fråga: Är det så enkelt som att stänga av ena monitorn för att göra mätning med den andra, och sen vice versa? Eller gör man det via REW? När jag gjorde min första mätning pekade micken rakt upp i taket vid lyssningsposition. Bör den göra det när jag mäter en högtalare åt gången också, eller ska jag rikta micken rakt mot lådan? Tack för alla svar!
  13. Tja! Tömde hela mitt studiorum då det skulle målas om. Passade på att köpa en Behringer ECM8000 för att mäta av rummet. Tog mig med hjälp av lite tutorials nätt och jämt igenom mätningarna, och undrar om någon vill hjälpa mig att analysera mätningarna (då jag inte fattar för 5 öre vad jag håller på med). Viktigt att notera är att denna första mätning gjordes i ett tomt rum, bortsett från ett skrivbord med monitorerna på, samt matta på golvet. Väggarna är helt kala för tillfället. Laddade upp measurement-filen om någon vill ta en närmare titt. http://s000.tinyuplo...888801061596525 Nu är frågan, vad blir nästa steg för behandling av rummet? Hörde också att man bör göra tester med 1 monitor åt gången. Varför gör man detta? Hoppas någon känner sig manad att sträcka ut en hjälpande hand här 🙂 Tack
  14. Jag tänkte ha "super chunks"i hörnen, så de borde vara tillräckligt tjocka. På väggarna tänkte jag ha 95 mm tjocka absorbenter, så då kanske jag borde välja något annat till dem då?
  15. Åfan! Jag hörde något om att lägre densitet var bättre för lägre frekvenser. Kan dock vara så att jag har drömt det?
×
×
  • Skapa ny...