Jump to content
Annons

CROE

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har redan köpt högtalarna, om detta inte är tydligt. Tack för tipset ändå.
  2. Bruset kvarstår oavsett vilken nivå jag har på förstärkningen. Jag gjorde detta köp då jag trodde det var det bästa ljudet jag kunde få för 2.800kr, med estetiken inräknad.
  3. Tack så mycket för alla svar, känner dock mig inte så mycket klokare angående detta faktiskt. Och gällande vilket bas jag eventuellt skulle köpa känner jag mig osäker på, rent spontant känns det ju som en billigare HiFi-bas skulle förstöra ljudet lite. Jag köpte studiomonitorer, och främst Yamaha, pga deras ärliga och ofärgade ljud. Men å andra sidan känns en bas för 4k lite overkill, speciellt då jag inte producerar eller mastrar. Tack för ett grymt svar! Jag har två basstraps i Rockwool-isolering liggandes, ska klä om dem och sätta upp i rummet. Å andra sidan har jag inte så mycket efterklang, en musikalisk vän klappade med händerna och sa att akustiken var helt ok, vet ej hur korrekt detta påstående var dock. Angående placeringen vet jag inte hur jag ska lösa det, då detta är i princip det enda sättet för mig att möblera rummet. Får inte plats med alla möbler annars nämnligen.. Om jag placerar en basstrap bakom högtalarna, och ev. en skärmvägg jämte ena högtalaren, kan jag då förvänta mig bättre akustik? Har ni tips på billig akustikutrusning, eller är det DIY som gäller vid hemanvändning?
  4. Jag är nöjd med högtalarna, bortsett från bruset, både utseende- och ljudmässigt. Saknas dock lite djup och lägre frekvenser, funderar på att köpa till basen HS8S om jag lyckas få bort bruset. Tror ni det är klokt att köpa en DAC för att försöka minska på bruset? Köra XLR till DAC och därifrån optisk kabel till AirPorten? Är som sagt helt grön gällande sådant här, men AUX är ju väldigt känsligt för störningar. Räcker att jag nuddar kabeln lite försiktigt nära ingången och det blir de vanliga AUX-störningarna.
  5. Tack för tipset! Men som du ser på bilderna finns inget utrymme för en sådan anordning..
  6. Har du några tips på subbas? Vill gärna hålla kvar ljudet relativt ofärgat och kvalitativt. Mitt rum behöver alltså akustikbehandlas menar du? Isåfall hur då? Jag har ingen kunskap om akustik.
  7. Jag är helt grön gällande detta, så jag vet faktiskt inte. Deras högtalare låter ju likadant.. Problemet är att så fort mobilen kommer nära förvrängs bruset och massa störningar uppstår, alltså kan jag inte spela in ljudet. Kan prova med flygplansläge påslaget om det skulle göra någon skillnad.
  8. Jag funderar på att komplettera mina Yamaha HS5 studiomonitorer med tillhörande subbas, Yamaha HS8S. Frågan är ju då om det är mer värt att lägga pengar på akustikbehandling. Forskat lite smått och det ska tydligen vara svårt att få en studiobas att låta bra i ett obehandlat rum. Jag producerar inte musik, så det är inte väldigt noga med frekvensomfånget eller liknande. Lyssnar på diverse genrer och kollar en del film. Bifogar bild på rummet och hoppas på att någon mer erfaren kan slänga in en kommentar om min fråga. :-) http://imgur.com/a/fL1FB Bilderna duplicerades ett par gånger.. Tack! Vänligen, CROE
  9. Flera nämner ljudkort, när jag har angett att högtalarna inte ansluts till en dator, därav förvirringen.
  10. Jag har ju förklarat att jag ej kör via datorn, så jag blev ju lite fundersam. :-P Svängde precis förbi butiken med högtalarna, och fick svaret att "det ska vara så". Deras egna HS5:or lät faktiskt värre, testade ur samma uttag. Får väl vänja mig vid bruset då helt enkelt, känns rätt kasst, skönt att det är grymt ljud i övrigt i alla fall. Läs ovanstående inlägg.. Kanske är jag som är väldigt känslig helt enkelt.
  11. Har du tips på ett litet, smidigt och billigt ljudkort som ej behöver anslutas till datorn? De flesta jag har hittat måste man köra via USB eller liknande, min AirPort har bara aux/toslink. Väldigt svårt att sätta mig in i ljud på sådant vis, men skulle väl säga att det låter mer som "zzzzz" eller liknande. :-P Som sagt, ljudnivån på bruset är detsamma oavsett vilken volym jag har ställt in på högtalarna. Det är alldeles för högt för att jag ska kunna använda dem utan att spela hög musik. Prövade som sagt jordat och ojordat i lägenheten, det blev bara värre med de jordade uttagen. Jag har inte provat i någon annan fastighet än, det har jag inte heller tid med (heltidjobb, deltid studier), åker tillbaks till butiken i morgon och ser vad de säger istället. Tack för svaret! :-) Har fått denna uppfattning också, att det kan vara väldigt svårt att hitta källan, då slumpen spelar in. Kan verkligen ljudkablarna göra skillnad om bruset är detsamma utan ljudkablar?
  12. Kör som sagt via AirPort Express, inte via datorn. Han i butiken rekommenderade mig att ha allt vid skrivbordet i samma uttag, för att få minst störning till högtalarna. Dessa stämmer inte menar du?
  13. Det fortsätter att surra även utan ljudanslutningar, och i samtliga rum i lägenheten, varav ett som är jordat (köket). Det jordade uttaget bidrog faktiskt till mycket högre brus än de andra uttagen. Tack för svaret, blir nog en subbas om jag får ett par monitorer som inte surrar. Läs vad jag skrev ovanför. Externt ljudkort skulle inte göra så stor skillnad sa han i butiken. Vill undvika att ha mer kablar och apparater vid skrivbordet, det får verkligen inte plats.. Schysst, är riktigt sugen på subbas nu faktiskt, men priset på HS8S är ganska saftigt (4.3k)... Antar dock att man får vad man betalar för, iaf när det gäller ljud och Yamaha i synnerhet. XLR använder jag, det är väl balanserat? Å andra sidan är det ju aux på andra änden, vilket är obalanserat (?). Dessa låter väldigt mycket alltså, går inte att ha på dem knappt - om man inte spelar hög musik dvs. -- Tråkigt med fel på produkterna, denna veckan har jag fått ett felaktigt tangentbord, datorskärm och förmodligen monitorer. Dyra produkter trodde jag hade bättre kvalitetskoll..
  14. Tack för svaren! Läser närmare när jag kommer hem från jobbet. Ska testa att sätta upp dem i annat rum och se om det hjälper. Ska också prova att dra ut XLR-kablarna och se om bruset kvarstår. Bruset är på samma nivå oavsett vald ljudnivå på baksidan av högtalarna! XLR är väl alltid balanserat?
  15. För några dagar sedan köpte jag ett par Yamaha HS5, på grund av rekommendation av en vän som producerar musik. Jag har tidigare haft vanliga datorhögtalare för en tusenlapp eller så, vilket gjorde denna uppgradering ganska stor. Den första dagen körde jag högtalarna via XLR till 3.5mm minijack (?) direkt till min MacBook, men är nu inkopplade till min AirPort Express. Sedan jag först startade dem har ett surr i högtalarna kvarstått, vilket är väldigt jobbigt. Jag är känslig för ljud, och högtalarna var tänkt att vara påslagna 24/7 för att vara nåbara via min AirPort. Har ni något tips på hur man kan lindra detta brus? Hört att det kan bero på att jag inte har jordade uttag. Gick tillbaka till butiken, och deras högtalare hade samma brus. Är det något man får acceptera när man har studiomonitorer? Dessutom kan jag inte ha mobilen inom 1-2m räckvidd från högtalarna, då uppstår diverse jobbiga ljud. Detta kan jag dock leva med, surret är desto värre vid läggdags, studier samt med musik på låg ljudnivå. Detta tar mig vidare till nästa fundering. Jag tycker att högtalarna saknar kraft och djup, speciellt vid hip-hop och filmtittande. Anledningen till att jag köpte 5"-versionen var dess smidiga storlek, och har knappt om utrymme. Jag funderar på att antingen försöka få butiken att ta tillbaka högtalarna och uppgradera till ett par större, eller skaffa HS8S-basen. Vad tror ni, större monitorer eller basen? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...