Jump to content
Annons

Studiobyggarn

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tjenare. Jag tänkte bygga två av mina kortväggar med den här designen. Har kollat runt mycket och det här är väl den lösningen som ser mest tilltalande ut. Är det nån här som har erfarenhet av dessa? Dom arbetar från ca 80hz och uppåt enligt info på sidan. http://ethanwiner.com/basstrap.html
  2. Har lite tid att slå ihjäl, så jag sitter och pillar i sketchup. Jag blir lite lätt kär i dom där takabsorbenterna. Hur bra som helst ju. Kostar inte många hundralappar heller, men ser sjukt proffsigt ut. Ska bli kul att göra dom.
  3. Tack så mycket! Har du nåt bra tips på hur man frikopplar väggarna från golvet? Jag bläddrar och bläddrar, men hittar inte speciellt mycket.
  4. Hej. Jag misstänkte det. Befintligt golv är betong, jag har ingen aning om hur tjock, men jag antar att den bör vara ganska rejäl då det är ett gammalt lager som tidigare användes av ett förlag, så det har stått tonvis med böcker däruppe, och lite truckar har rullat runt. Jag har inte gjort nån mätning i angränsande lokaler (jag är i mitten och på tredje våningen), så än sålänge spånar jag bara lite olika lösningar tills jag har mer kött på benen. Ett litet krux är att det är ett asbestlager (iofs bra ljudisolering, haha) under målarfärgen i golvet, så jag har ingen större lust att börja borra fast saker där. Ett tips jag har fått är att fästa väggreglarna i plåtskenor på golvet som limmas fast i betongen, sen skruvas reglarna fast i den (jag kommer använda träreglar). Edit: I "Home Recording Studio - build it like the pro's" så skriver Gervais om en lösning på ett problem som liknar mitt scenario nästan till punkt och pricka, och då löste dom det genom att först bygga väggarna, med gips och allt, och sen göra golvkonstruktionen inuti, med ett litet gap mellan golvet och väggarna. Så det känns som att jag kommer att satsa på det. Allt jag läst hittills om flytande rum pekar på att det är alldeles för roddigt, dyrt och antagligen onödigt, så den tanken har jag övergivit. Jag vill inte bygga en stor resonanslåda liksom. Har plöjt igenom Master Handbook of Acoustics, och även där poängterar man faran med ett upphöjt golv.
  5. Hej. Jag har beslutat mig för att ljudisolera golvet genom att bygga med: - 50mm markskiva - 12mm MDF (eventuellt 16 eller 22mm?) - Green Glue - 12mm MDF (eventuellt 16 eller 22mm?) - Underlagsmatta -22dB - Laminatgolv Nu undrar jag om det är nån härinne som har gjort samma konstruktion? Jag funderar på om det går att regla väggar som ska hålla upp ett tak (trippelgips) om ~95m2 eller om det finns en chans att trycket från väggarna och taket pressar ned sidorna så att golvet börjar bukta uppåt i mitten? Ett andra alternativ är kanske att regla väggarna på befintligt golv, och sen bygga golvet efter att väggarna har gipsats, men lämna ett mellanrum på 10-15mm mellan den nya golvkonstruktionen och väggarna.
  6. sjukt bra tråd och ett alldeles utomordentligt dokument. Både snyggt och funktionellt. Dom här åker upp i mitt kontrollrum direkt.
  7. Ja, det känns grymt att kunna göra det här. Den här ritningen är hyfsat grov, och precis som det konstaterats här ovan så är inspelningsrummet kvadratiskt. Så kommer det inte att se ut i den färdiga ritningen. Fönster till liverummet finns däremot, men syns kanske inte så bra i den här vinkeln. Bygget drar igång i december och jag tänker vara klar i mars!
  8. Tjenare. Jag kommer sätta igång ett nytt studiobygge i lokaler som är närmare 300m2. Tänker mig ett liverum, ett dämpat rum för sång och eventuellt stärkare samt ett kontrollrum. Så.. jag har tagit fram en skiss på hur jag tänkte bygga golv och väggar (taket kommer förmodligen ha samma design som väggarna), och jag kommer köra på panel i olika dimensioner med olika mellanrum. Den befintliga lokalen är en industrilokal med väldimensionerade väggar och tak, men sidoväggarna är av blåbetong och puts. Jag funderar lite på om min konstruktion är tillräcklig för att hålla ute ljudet av pallyftar på våningen ovanför, men även hålla inne det värsta ljudet så att verksamheterna bredvid mig kan samtala i normal ton. Tar tacksamt emot alla möjliga tips och tricks. Vilken typ av isolering ska jag köra, jag har kollat lite på Isover Piano, men då jag kommer behöva runt 1300m2 totalt så skulle jag vilja få ner priset lite om det är möjligt (1300m2 Piano går lös på närmare 50 papp)? Funkar det bra med vanligt standardgips? Sen kommer det att bli en luftspalt på runt 40-50cm på långsidorna, då det är pelare i väggen var 6e meter ungefär, och jag tänker att det smidigaste är att bara bygga en enda rak vägg istället för att bygga runt dom. Kan det uppstå några problem med så stor luftspalt, eller är det rentav önskvärt? Många frågor har jag, och fler kommer det bli. Hoppas på bra hjälp av er här på forumet! Jag har gått igenom mängder med trådar, men det blir smidigare för mig att samla all info i en egen tråd som avhandlar mitt bygge. Ha det så fint. Jag bifogar en skiss på hur jag har tänkt golv/vägg-konstruktionen, samt en skiss på hela bygget. /Studiobyggarn
×
×
  • Skapa ny...