Jump to content
Annons

Papercut

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Papercut

  1. Sen begriper jag inte valet av reklam.. Vill man ha in mer reklamintäkter borde väl rätt annons på rätt plats vara en bra början? Låt musikaffärer eller liknande annonsera mer!

    Jämföra bankers sparräntor, viktminskning och Disneys senaste Pixar-film är väl inte det som är mest relevant här? 4sound, thomann osv är väl mer på sin plats och de borde väl kunna tänka sig betala mer för en reklamplats där så gott som alla är någorlunda intresserade av deras produkter?

  2. Hej!

    Har äntligen tänkt ta tag i detta med akustikbehandling av mitt rum. Rummet är hos mina föräldrar och renoverades nyligen med målning av väggar och fondtapet osv. Av den anledningen varken vill eller får jag göra alltför många hål i väggarna och letar nu efter någon magisk lösning på detta?

    Alla förslag mottages tacksamt!

    http://www.primacoustic.com/london.htm

    Har kollat på Primacoustic London 12 och funderade på om man bara kunde ha dom ståendes mot golvet och lutade mot väggen?

    Känner att jag har dålig koll på detta område så upplys mig gärna om jag tänker helt fel! 🙂

  3. Warm Audios Tone Beast är lite roligare - men du har kanske inte plats till en burk med full bredd...?

    Har kikat på den också men har redan en preamp jag är nöjd med! Tack för tipset ändå! Är inte wa76an 19"?

  4. Hej

    Kapar denna tråd då det verkar finnas en hel del kunskap om 1176 här. Om man istället vill köra en plugin i sin DAW. Vilken "1176" hade ni rekommenderat då?

    Jag kör med Slates VMR och där finns en 1176a som spöar skiten ut Cla76 som jag använde tidigare. Riktigt grym är den men är sugen på hårdvara för att använda vid inspelning främst!

  5. Tänkte kolla om någon här har erfarenhet av en WA76. Insåg att jag har lite rackplats över och snart pengar att bränna... Åsikter?

    Mitt andra alternativ är att börja med 500-series grejer...

    Vad säger den lilla skaran som fortfarande hänger här? 🙁

  6. Kommer inte riktigt ihåg vilka mickar som användes men de jag kommer ihåg är:

    Kick, RE-20 och en AKG D12.

    Virvel: Sennheiser 441

    Pukor: Sennheiser 421

    OH: Neumann U67

    Monorum Neumann M49

    Stereorum: Neumann U87

    Trummorna spelades in i ett skolprojekt i svenska grammofonstudion så det är tyvärr inte min utrustning hehe.

  7. Körde ni med en mick då, eller även med sejarmick?

    Jag brukar köra med bara en E906 o ingen sejarmick, jag sätter den ca 5 cm ut från sargen o anings nedåtriktad så den även tar med sejarljudet som pyser upp underifrån på det sätt trummisen hör det. Sejarns direktljud, som det låter under virveln gillar jag inget vidare.

    Edit;

    Thomanns ljudklipp tycker jag låter tråkigt… Alltså det på virvel.

    http://www.thomann.d...es_mikrofon.htm

    Vi hade en mikrofon under men kommer inte ihåg vilken.... Kan Bouncea ut trummorna senare ikväll kanske så kan du få lyssna!

  8. Hej!

    En helt annan idé, med risk för att det är ett stickspår.

    Jag är själv trummis. Om jag mickar virvel eller pukor väldigt nära trumman och med micken pekande mot stället där trumstocken träffar skinnet, så tycker jag att det inspelade ljudet blir blekt och "pappigt". Dvs jag får en inspelning av "slaget på överskinnet" istället för en inspelning av hela trummans egentliga sound. Speciellt med en SM57 som ju är rätt "middig" kan en fin puka låta som en pappkartong om jag sätter micken galet. En dynamisk mick tar ju inte upp så mycket av omgivningen, så mickplacering påverkar klart hur mycket kropp jag får i trumljudet.

    Det förklarar nog inte hur allt under 200 Hz försvinner, men jag ville bara dela med om min spaning att man faktiskt i vissa fall kan få ett fylligare ljud om man backar lite med en dynamisk mick. 🙂

    Hoppas ditt problem löser sig, ha det gott!

    Jo mickplacering kan ju spela stor roll men känns inte som att det borde vara så här extremt!

  9. Har du testat respektive mick i annan miljö och med annan preamp för att först utesluta att det är mickarna det hänger på? Jag har till exempel en pirattillverkad beta57 som knappt duger som talkbackmick med ingen botten alls som du beskriver.

    Alla mickar har använts i andra rum med annan utrustning utan problem och även i samma rum med samma utrustning utan problem!

  10. Mackie Control och stabilitet för third-party plugins är det som matchar. Slate Digital VST3 plugins är inte direkt stabilt...

    Slate själv skrev på gearslutz att han rekommenderar folk att inte använda VST3-versionen utav i alla fall VMR tills vidare. Vet inte om det gäller hans andra pluggar också men funkade det i äldre versioner av cubase borde det ju funka nu!

  11. Inget problem med botten i dynamiska mikrofoner. Varenda en av alla mina baskagge-mikrofoner är dynamiska mikar.

    Du har nog råkat slå på högpassfilter i mikpreampen.

    Nej jag vet att dynamiska mikrofoner såklart kan ta upp bottenregistret. Anledningen till min rubrik är att alla dynamiska mickar som användes lider av samma problem i min situation. Jag är 100% säker på att inga filter användes varken i DAW eller på preamp. Alternativt om lampan+switchen för filtret slutade funka på 7 kanaler samtidigt hehe. Jag testade att byta kanal på preampen och då försvann botten igen oavsett vilken kanal det kopplades in på. Var däremot en konding inkopplad på samma kanal så lät den som den skulle.

    Kan kanske vara impedansen ändå men det som får mig att tvivla är att samma utrustning och lokal användes av en kompis en vecka senare utan dessa problem. Enda skillnaden var trumsetets placering. Hans stod inte över det dolda uttaget utan 2-3 meter bort från det.

×
×
  • Skapa ny...