Jump to content
Annons

ljudis

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tänkte bara att man kunde använda den till ett midi-keyboard så man kunde spela piano på det med hörlurar utan att behöva slå på datorn 🙂 Okej tack då förstår jag! 🙂 Nu har jag även börjat fundera på om jag inte ska slå till på en USB ljud-interface med MIDi istället på en gång, så jag kan koppla in gitarr och mic i framtiden... 🙂 Har kollat lite på Steinberg UR22 och Behringer U-Phoria UMC204 Kan man använda dom med datorn OCH att använda dom direkt till monitorerna? Alltså ifrån mic/keyborad/gitarr till interfacen sen direkt till aktiva monitorer? Dom drivs ju av USB strömmen, men jag tänkte om man kunde använda någon USB HUB med ström-matning?
  2. Hänger inte riktigt med 🙂 Mitt np-11 har en midi out och en midi in om det är det du menar?
  3. Tack för era svar, känner också att det nog blir jobbigt att alltid behöva slå på datorn om jag ska kunna spela, hittade dock en sound module som heter pianobox 2 https://www.youtube.com/watch?v=CgunKZTyw9s som verkar funka med midi-keyboard utan att behöva slå på datorn, men det känns lite omständigt och dyrt i slutändan, så ja då behåller jag nog mitt NP-11 så länge och får köpa till någon liten midi-kontroller att ha på sidan isåfall typ akai lpd8. Hur funkar det förresten med ett sånt midi interface kabel, slås ljudet av på pianot när jag kopplar in den till datorn? Undrar bara om jag måste dra ur den kabeln varje gång jag bara vill spela på det inbyggda ljudet så att säga?
  4. Är lite fundersam hur jag ska göra, har ett ett Yamaha np-11 som jag köpte för nästan ett år sen, hade tänkt börja lära mig spela, det gick hyffsat i början men nu har det tyvärr mest stått i ett hörn och samlat damm ett längre tag! Har nu fått ett jäkla sug att börja göra musik på datorn och samtidigt fått viljan att lära mig spela piano igen! Så min tanke nu är att bygga ett nytt datorbord och placera klaviaturen där istället, vilket jag tror kommer förbättra mina chanser till att lära mig spela då man enkelt kan få insperation/kurser på datorn, samtidigt som jag kan göra musik på datorn. Vad tror ni är bäst, sälja np-11 an och köpa mig ett midi-keyboard typ M-audio Axiom 61 eller att ha kvar den och köpa mig ett midiinterface och ha någon midi-kontroller brevid? Att ha allt samlat känns ju smidigast, men samtidigt kanske det är trist att inte kunna spela utan att datorn alltid ska vara på? :/
×
×
  • Skapa ny...