Jump to content

bfeocrkny

Medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About bfeocrkny

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Stad/plats
  Stockholm
 1. Okej, tack. Nu blev det dock mycket nytt. Vad är 48kHz och klappsync? Klappa en eller två gånger? Synka ljudspikarna? Vet du om man kan göra detta i cubase eller behövs det något annat program?
 2. Likt förbannat har jag ju inte gjort något med inställningarna i cubase utan bara försökt spela in på en gång hehe. Vad är det man ska fixa för att få ljud? Ska gå in där och kolla om jag ser något så återkommer jag.
 3. Hej, jag har en sån här http://www.thomann.de/se/steinberg_ur22.htm . Mikrofonen och hörlurarna är inkopplade. Det är bara i cubase inte ljud hörs. Drivrutiner? Där har vi kanske något. Hur fixar man det?
 4. Daws? Jag ville mest veta hur jag går till väga för att synkronisera ljud och bild, inte vad jag ska spela in med hihi. Jag gör egna låtar i första hand men vill göra covers också och lägga upp på youtube. Hade ändå inte tänkt lägga upp dom här
 5. Sådär ja, igår fick jag hem en liten studio och har satt upp den, installerat cubase (LE AI elements 7 står det), microfonen fungerar, jag hör mig själv i hörlurarna och allt är frid och fröjd MEN.......... nu kommer dom frågor varje snille förmodligen hatar att svara på.. dam da dam 1. Hur spelar man in på cubase och hur får man ljud? Jag infogade t.ex en ljudfil med musik och försökte spela upp det men det hördes ingenting. Och så spelade jag in min röst men det hördes inte heller. Provade typ alla möjliga knappar. Hörlurarna var kopplade till den där interface saken och den var kopplad till datorn.... Ursäkta om jag missat en liten detalj. 2. Hur/vart laddar man ner instrumentala låtar från artister om man vill göra covers? Bara youtube? Gratis alltså hehe. 3. Hur går jag till väga om jag vill ha "livebild" samtidigt som jag sjunger? Antingen en kamera med filmfunktion eller iphone.. Typ som här - covers eller remixer ej tillåtet - länk borttagen - läs forumreglerna . Förstår att det bara är att filma samtidigt som jag spelar in, men sen då?? Orginalljudet måste ju bort och bilden måste klippas ihop med studioversionen.. Det var det så länge.. Uppskattar minsta hjälp jag kan få.. Också allmänna tips om cubase Anledningen till att jag inte sätter mig ner i lugn och ro och ger det flera dagar är för att jag åker till min stuga om några dagar, där har jag begränsad internetuppkoppling och då vill jag gärna ha så mycket som möjligt på fötterna innan dess så jag kan spela in där! Tack och bock
 6. Varför förväntar du dig fantastisk lyrik och nyskapande tongångar...? Hehe. Jag föredrar nog också youtube för tillfället, tack igen
 7. Det är ni som ger mig uppmärksamheten, so it's on you! Tack! Haha, ha inga höga förväntningar bara..
 8. Tack för tipsen! Jag har inga problem med att sammarbeta med en ung producent, det är blott en trygghet för mig om personen är varm i kläderna och kan branschen men det är inga byggstenar för att jag ska vilja ingå ett sammarbete, utan det handlar huvudsakligen om andra faktorer. Däremot tror jag att dom flesta etablerade producenter har en önskan om att upptäcka en nykomling dom tror på och glädjs åt att avsätta tid åt dom som ett sidoprojekt i mån av tid, därför utesluter jag ingenting. Jag vill ändå inte sammarbeta med en producent som ser mig som en uppoffring eller belastning. Om producenten inte ser mig som en tänkbar investering eller inspirerande så är det nothing to it från min sida heller liksom.
 9. Tack, snäll du är Erik! Det är så sant. Det var kanske ett smartdrag av mig att skriva lite annorlunda helt enkelt Hoppas inte folk har för höga förväntningar bara! Du eller någon annan som vill förklara hur man får en sån där text längs ner som dom flesta har om sig själva, t.ex "öppet brev till fredrik kempe"?
 10. Det har ingenting med min attityd att göra, det handlar om hur jag valde att skriva mitt inlägg och som jag skulle tänkt till en extra gång. Men samtidigt förstår jag inte varför det ska bli en sån bagatel kring det bara för att man inte kompar till tonerna av normen och skriver "hej jag är en singer songwriter som söker en producent jag är öppen för allt hejdå". Dom människor som lämnar avtryck är dom som väcker reaktioner. Sedan hade jag inte räknat med såhär mycket utan mer "haha, kul att du vet vad du vill, bring it on" men jag ser själv felet i mitt inlägg såhär i efterhand efter era invändningar och får kanske lägga upp ett nytt tids nog med ett klipp också Tack till er som förstår och lyckönskar mig!
 11. Hej Mary Elle! Känns lite betryggande med en till tjej här. Jag har redan hunnit kika in din blogg och instagram minsann! Ja det var roligt, särskilt eftersom jag undrat om jag verkligen kan och nu fick jag det bekräftat. Dock trodde jag att jag skulle älska mig själv efter att jag fått hört det från folk i branschen men jag känner mig fortfarande dålig, haha, så vi får se. Det svåra är hur jag ska ta det vidare nu men allting går väl för en lagom sur och envis tjej!
 12. Du är guldvärd!! Mitt horribla mottagande utjämnades ju garanterat av dig i alla fall Har du skrivit texten? Otroligt grym och den beskriver EXAKT hur jag känner. Upplever att det är svårt att bli tagen seriöst som tjej, typ lite "lilla flicka" men jag har inte tid med något gulligullande. Även om jag är jobbigt feminin och "öm" så är jag samtidigt väldigt objektiv och rakt på sak i mitt tänk, behärskar strategi och är rationell, känner oftare igen mig i en mans sätt att tänka än en kvinna så när någon dyker upp och tror att jag ska vara the typical barbie krockar det lite! Därmed inte sagt att jag behöver vägledning och stöttning på många plan men det kan man ju ge med ett vanligt bemötande.
 13. Tack, du sa det jag inte vågade säga Tänkte att det finns många skumma typer här eftersom såna lätt dras till forum, it's just a fact, så jag ville locka bort dom med en gång men jag antar att jag råkade provocera dom istället..? Jag får ge mig ut i smeten helt enkelt, vart hänger branschfolk?
 14. Herregud och nejnejnej var min spontana tanke när jag klev in här! Jag är en snäll tjej med fötterna på jorden som ibland skälls ut av andra för att jag är för ödmjuk. Jag är inte alls bekväm med hur ni uppfattar mig och uppskattar konstruktiv kritik på hur jag ska förbättra min "ansökan". Sanningen om raggningen var att dom enda producenterna som jag haft kontakt med verkar ha varit mer intresserade av min kropp än mig, och då är det helt kompetenta människor jag snackar om. Precis innan jag skrev inlägget hade jag frågat en hur fasen man tar sig fram i denna bransch och han svarade "ligga " och jag kände bara, nej någon måtta får det vara. Därav kom detta inlägg till, skrivet med sarkasm från min sida men jag inser att det är farligt att generalisa och att man inte ska blanda humor med allvar. Nu känner jag att det blev alldeles för mycket rabalder kring mig och vad jag är för självgod figur som tror att jag kan komma in här och dra hem storvinsten. Jag vill hitta en producent, that's it och om jag tog musiken ur sitt sammanhang var det inte med mening. Får avvärja mig från mer kritik senare ikväll, hej
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.