Jump to content
Annons

kurdomintt

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av kurdomintt

  1. Med balancerad adapter, menar du då liten teleplug till stor teleplug? Eller liten teleplug till XLR?

    I manualen står att audioboxen bara skickar phantom power över XLR ingångarna, så om mikrofonen verkligen är en kondensatormikrofon så kan det vara det som är problemet.

    Det faktum att mikrofonen fungerar via datorns inbyggda ljudkort utan nån extern phantom power verkar däremot betyda att det är en dynamisk mikrofon (som inte behöver power). Eller skickar datorn ut phantom power? Det har jag aldrig hört nåt om att så är fallet, men omöjligt är det inte.

    Liten teleplugg (3,5mm) till stor (~~6,3mm). Det är en väldigt billig mic (SF-910 condenser mic) så kanske därför den inte behöver phantom power(?).

    Min dator har inget special-fixat ljudkort, och jag gissar att phantom power är just en specialfeature på ljudkort gjorda för musikproduktion osv. Jag kopplar inte direkt på något på datorns ljudkort när jag använder det, men micen funkar där ändå.

  2. Du har ett kombo ingång eller hur. Du måste ha XLR sladd till sådan!

    Det är bara den som har phantom-matning. den har också annan impedans.

    http://www.presonus.com/uploads/products/media/images/audiobox_usb.png

    Så ser den ut. Jag frågade säljaren när jag köpte och han sa att man kunde jacka i 3,5mm till en balanserad adapter (6,3mm typ), och det går att köra in i audioboxen, det är designat att kunna ta emot det (konstigt att jag får in den smärtfritt annars). Men som Momo säger nedan, konstigt att micen fungerar till datorn (som förmodligen inte har någon phantom power supply).

  3. Hur kopplade du in micken till datorns ljudkort? XLR ->3,5mm, phantom-power?

    Hur kopplar du den till Audioboxen? XLR->XLR?

    Det är en budgetmikrofon, med teleplugg (typ det man sticker in i en iphone för att lyssna på musik), har jackat på en balanserad adapter som sedan går in i audioboxen. Har ingen XLR-mic.

    När jag kopplar och provar micen med datorns ljudkort så trycker jag in den bara som en vanlig headphone-mikrofon och det funkar, utan phantompower eller liknande.

  4. Det brukade finnas en inspelnings funktion i windows.

    Provade nu att köra audiobox som ljudkort för datorn och det funkar ej att spela in via ljudinspelaren, alltså datorns inspelningsfunktion (micen fungerade med datorns ljudkort som sagt). Koppling mellan mic och nya ljudkortet är alltså problemet. Vad för anledningar kan det finnas att dom inte jammar?

  5. Det kom med en budget version av Studio One - är det något sånt du menar? Måste jag köra det DAW:et istället för cubase? Eller kan jag isf rerouta på något vis från studio one (vet knappt vad det är) till cubase?

    Det är ingen kontroll programvara med till ljudkortet där du kan styra saker? Om du använder något annat program än cubase?
  6. Jepp...När jag spelade in vocals förut via datorns ljudkort kunde man få in något som kallades "microphone" eller liknande under vst connections, men med detta externa ljudkort verkar inte denna funktion finnas (om jag nu inte missminner och det inte finns öht).

    :/

  7. Tjenare,

    har införskaffat mig en audiobox usb som jag planerar att spela in bl.a vocals med. I cubase fungerar playback av redan inspelade spår i projektet, men jag får inte igång mikrofonen (input). Det är en simpel kondensator mic, jag har provat både med och utan phantom power, jag har pillrat på monitor-knappen samt försöka göra något under VST connections. Det enda svar från micen jag fått är när jag ibland slår av phantom power, då stiger volymen på kanalen kort för att direkt sjunka till 0 igen.

    Provade mikrofonen via datorns ljudkort och det var inga problem, vilket får mig att tro att det är något med set-upen till cubase som är fel. Någon som har något tips?

    Bilder på setup bifogade:

    post-37893-0-68431800-1401904511_thumb.png

    post-37893-0-24230900-1401904524_thumb.png

    tack!

  8. Beror lite på vilken dator du har. Du kan förstås pröva att frysa spår.

    Du kan också börja med ett nytt projekt och slå på plugg efter plugg och kolla belastningen.

    Men som sagt kolla över buffersize först.

    Japp, som jag svarade Joakimbuller ovan så måste jag missat detta med buffer-size. Får jag även ställa dig detta par frågor? " Är detta standard, att vid mix och pillande av projekt att ha max buffer-size? Att sedan minska då man spelar in separata tracks för minskad delay eller? Isf; finns det inte någon chans att spela in tillsammans med hela projektet/plugins och få 'känslan' via det, eller är detta sällan möjligt?"

     

    Ledsen för amatörfrågorna 🤪

  9. Jag skulle kolla över vad du har för buffersize.

    Om du trycker devices -> Devices setup och sedan går till fliken där du ser ditt ljudkort och sedan trycker på control panel och drar upp buffersizen till max(så stort värde som möjligt), testa sedan att spela upp ljudet och se om det blivit bättre.

    Jag hade börjat där 🙂

    Tack så mycket du! Satte upp buffer-size till max och det funkar (tills vidare 😉 - trodde jag testat detta tidigare men jag missade förmodligen :/

    Är detta standard, att vid mix och pillande av projekt att ha max buffer-size? Att sedan minska då man spelar in separata tracks för minskad delay eller? Isf; finns det inte någon chans att spela in tillsammans med hela projektet/plugins och få 'känslan' via det, eller är detta sällan möjligt?

  10. Ett vanligt sätt att 'resolva' till tonika i både dur och moll är att spela kvint-ackordet tillhörande tonikan. I dur så är kvint-ackordet ett dominantackord, i C-dur kan du spela t.ex F - G7 (kvint/dominantackord) - C (tonika).

    Man kan använda dominantackord på liknande sätt i moll. I tonarten E-moll är kvintackordet Bm, men det låter inte riktigt lika slående att spela Bm -> Em som till exempel B7 -> Em. Detta har att göra med en sorts spänning som dominantackord av sin natur har, som får sin release när man går vidare till tillhörande tonika. (G7 -> C, eller B7 -> Em)

    Man kan rationalisera ett användande av B7 i tonarten Em med hjälp av skalan harmonisk moll, vilken är en tvist på den vanliga moll-skalan (man höjer sjunde tonen ett halvt steg). Ska man skriva melodi eller solo över ett B7 i denna situation, låter E harmonisk moll ganska bra, då den följer spänningen som byggs upp av dominantackordet.

    För F# -> F -> Em finns, tror jag, ingen direkt teori bakom, då detta är grundad på kromatism och skapa en effekt på så sätt. Det finns inga direkta regler för vissa ackordföljder, man får prova sig fram och se. För inspiration kan du lyssna på vissa akustiska låtar av Opeth, eller t.ex denna av Riverside:

  11. Hej där,

    har problem med cubase (5). Spelat in och försökt fippla med cubase med bara datorns ljudkort + stealthplug, försökt spela in större projekt och ev. mixa för att få färdiga låtar. Men efter att jag lagt på några effekter och midispår med vst plugins (några spår med absynth-pluggen) så fick jag oljud och projektet förstördes (?). Jag köpte ett nytt ljudkort idag i tron att det var det som var felet efter lite googlande, men likväl så får jag efter att ha köpt ett nytt kort (audiobox usb) samma clippande och 'static noise' eller vad man ska säga.

    Vet inte om detta kan hjälpa men; jag spelar upp projektet i cubase, kommer fram till en viss del (där det förövrigt bara är ett gitarrspår+ett midispår aktivt), som det börjar balla ur på vst performance mätaren (F12). Det fortsätter med starka utslag även efter att jag stannar projektet

    Vad kan jag göra? Vad kan jag ha gjort fel? Kan projektet ha blivit korrupt? Har totalt fyra gitarrspår med guitarrig-plug + reverb (reverence). Har 3 midispår med inget utom lätt reverb på, 6 midispår med absynth-plugin på, detta känns inte som särskilt mycket - eller?

    tacksam för svar!

×
×
  • Skapa ny...