Jump to content
Annons

Karl-1986

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för era svar! Demonproducenten: Har kikat på den SM Pro Audio-Patch 2 innan också men som du säger, är inte helt ultimat heller att endast få R eller L till suben. Claes: Ett aktivt delningsfiler skulle ju faktiskt fungera utmärkt, t.ex http://www.thomann.de/se/behringer_cx2310_super-x_pro.htm som du sa ligger på knappa 700 kr. Egentligen tror jag inte det ljudmässigt behövs ett delningsfilter efter som monitorerna har en low-cut switch där jag kan skära bort allt under 100 eller 80 Htz. Subben har också ställbar arbetsfrekvens jag kan matcha med det. Men det är ändå den bästa och enklaste lösningen hittills 🙂 Att det inte finns någon Master volym på filtret gör inget för det kopplar jag ju bara till main-out på mitt ljudinterface och styr med den ratten 🙂
  2. Jo mitt ljudkort har faktiskt 8 st programmerbara utgångar som jag kan styra via dess mjukvarumixer i datorn. Jag skulle nog kunna gruppera tre utgångar till en fader och få funktionen så, men med resultatet att jag enbart kan justera volymen mjukvarumässigt i datorn. Känner att jag vill ju helst ha en fysisk ratt som man alltid har till hands. Lite opraktiskt att klicka runt i datorn för att justera volymen t.ex under en inspelning.
  3. Hej! Jag har ett dilemma som visst inte var så enkelt att lösa. Jag vill på ett enkelt sätt koppla in en subwoofer till mina studiomonotorer, problemet är att varken monitorer eller suben har outputs. Monitorerna är modell Yamaha HS50M, suben (aktiv med inbyggt filter) är egentligen till ett hemmabiosystem, men låter riktigt bra och de spelar bra tillsammans. Den har bara en mono ingång av typ RCA. Jag ska säga att jag har löst inkoppling tillfälligt med en hemmabioreciever jag kopplat till mitt ljudinterface sen kör jag både monitorer och suben på dess pre-outs. Men det är en otroligt klumpig lösning tycker jag och undrar om någon har nån enklare idé eller tips!!?? Har letat efter nångon enklare pre-amp eller typ monitor-controller men har inte hittat någon som kan lösa det för rimliga pengar!
×
×
  • Skapa ny...