Jump to content
Annons

Djur

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Djur

    Hemmastudio tips

    15 000 kr var budgeten utan monitorer, som jag sa kan jag ändra på den om jag hittar grejer jag gillar. Eftersom jag nu funderar på monitorer så får jag väl höja taket till 20 lax. A7x såg jag var lite väl dyr, blir nog att kika på A5x istället.
  2. Djur

    Hemmastudio tips

    Tack för tipsen! Jag tycker det är väldigt svårt att hitta rätt mikrofon, ska titta närmre på Baby Blue då den verkar ha fått bra kritik. Jag har kommit fram till att jag kommer behöva monitorer och har provlyssnat KRK Rokit RP-5 och Yamaha HS, där jag föredrar KRK då jag tyckte Yamahan hade för vass diskant. Men jag har också börjat snegla på Adam A7x och ska ta mig till musikaffärn och lyssna på dom. Jag förstår att mina kunskaper kan spela större roll än vad prylarna gör men jag lägger jag hellre ner lite extra på grejer som jag är nöjd med längre och jag skulle kunna gå över 15 lax om jag hittar grejer som jag verkligen gillar.
  3. Djur

    Hemmastudio tips

    Tack för tipsen! Jag tänkte att det var värt att lägga lite mer pengar på saker som jag kan vara nöjd med längre, men jag kanske lurar mig själv lite där.
  4. Djur

    Hemmastudio tips

    Jag har bestämt mig för att sätta upp en liten hemmastudio. Jag har tänkt att jag (till en början) ska spela in gitarr, både el och akustisk, och sång. Jag har ingen som helst tidigare erfarenhet av inspelning och musikproduktion men har försökt att sätta mig in i vad som behövs men har egentligen ingen som helst koll. Jag kör på iMac. Detta är vad jag hittills har kommit fram till genom att ha läst recensioner och forumtrådar. Ljudkort: Apogee Duet, RME Babyface MIDI klaviatur: M-Audio Axiom, Novation Impulse DAW: Logic Pro X Mikrofon: Budget max 3000 kr Lyssning: Hörlurar runt 1000 kr (har ingen bra akustik hemma så det känns bortkastat med monitorer) Jag prioriterar att det är lättanvänt, smidigt och såklart låter bra. Jag har en smärtgräns på ca 15000 kr men hamnar helst under den. Alla tips och köpråd mottages tacksamt!
×
×
  • Skapa ny...