Jump to content
Annons

Drixon

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vi flyttade precis in i nya lokaler och har inte spelat in något än. Snickarna blev klara igår (det är ett gammalt serverrum). Är åter på plats i Göteborg på fredag, ska dra in en mygga och spela in en hälsning så får ni en referens. Precis som du säger: vi ska inte göra musikproduktion utan ganska simpla inspelningar (i förhållande till vad fler av er, här på forumet gör). Därför kan jag inte tänka mig att de behöver vara så extremt perfekt som ni kräver. Hittade en pdf skriven av adrumdrum (http://forum.studio....konstruktioner/) som beskriver DIY ganska bra. Dock beskriver majoriteten av guider hur man fixar en lite mer hardcore studio, blir lite svårt för mig som rookie att skilja på vad som behövs i vårat fall och vad som är overkill. [edit] på golvet, räcker det att täcka golvet med en skön matta (inga skor på i studion för att undvika ljudet av fötter som klampar omkring) eller behövs det något "seriösare"?
  2. Tack för alla svar! Vi använder bra myggor redan, så detta behövs inte räknas in i budgeten. Nappade på förslaget om att bygga med glasull, kan man tänkas använda detta tillsammans med materialet jag förslog ovanför eller räcker det att ta bort mycket av basen enbart med glasull? Hur är det att ha glasull i ett litet utrymme som en studio, kan ju inte vara allt för hälsosamt att vistas i detta? Ska läsa vidare om hur man bygger hörnabsorbenter och ett liknande moln du har, Dr. Arthur. Du använder gips först innan molnet, är detta nödvändigt eller funkar det att sätta upp molnet direkt mot betong? Har förstått att den luftspalten är helig, finns det något riktvärde hur långt avståndet ska vara? Förstår att jag ställer frågor som enkelt kan besvaras med Google, har dock ett väldigt späckat schema och har inte hunnit. Uppskattar alla länkar och tips jag kan få. Tack! Andreas.
  3. God middag, ärade ljudmästare. Jag har ett rum, 4,3m * 3,9m, där tak och golv är av betong och väggarna är gips, som ska användas för inspelning av distanskurser. Rummet har tidigare varit server-rum, ekot i rummet kan närmst beskrivas som när man fiser i en stor kyrka. Studion kommer användas till att spela in lärare framför en whiteboard/greenscreen där de står och talar om sitt ämne. Hur ska jag gå tillväga för att få bort så mycket av ekot som möjligt utan att dra iväg allt för långt kostnadsmässigt? Budgeten ligger på runt 5000-8000kr. Hade en tanke på att klä in hela rummet i absorberande skum likt http://www.thomann.de/se/the_takustik_hilon40.htm samt ha någon form av tjockare absorbent bakom. Behövs det mycket i hörnen för att dämpa bas när det ändå bara är röst som ska spelas in? Personligen hade jag gärna bjudit in någon ljudnörd att kika på rummet och förslå hur det kan göras, känns dock som att det är ett ganska dyrt alternativ. Väldigt tacksam för alla förslag! Mvh, Andreas.
×
×
  • Skapa ny...