Jump to content
Annons

Sinus

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Sinus

  1. Tack för bra svar! 

    16 timmar sedan, Casper Bjerkehagen said:

    Det finns helt enkelt mycket energi känslomässigt i högre frekvenser. 

    Om du tycker att det tappar energi och är dåligt utan hihat, ta inte bort den då 🙂

    I en produktion vill man oftast inte att det ska vara lika hög energi hela tiden, då tröttnar man ju mer på låten, än om det är som en resa med toppar och dalar. Använd detta till din fördel. Jag skulle säga att det låter lugnare utan hihaten, inte att det låter ljudtekniskt dåligt

     

    Håller med dig helt angående toppar och dalar. Men tycker du inte i ljudexemplet jag posta att de är dramatiskt stopp när haten försvinner? För mig låter det som en hi-hat loop påklistrad ovanpå de andra trummorna. 🙁

  2. Hej! Har en loop jag trixat med inget super originellt men ett bra exempel på en grej jag ofta stöter på.

    https://drive.google.com/file/d/1OwDe1jfEmh0sR6FKWZ2IynUJuXPDYIpm/view?usp=drivesdk
     

    Det jag vill lära mig förstå är varför ljudbilden tappar energi när open hihaten mute:as. Det är som att den ligger som ett lock över resten av ljuden och sen när den försvinner så försvinner energin med den.
     

    Jag har provat sänka den men då tappar den sin mojo.

     

    vad är det som händer här och vad kan jag göra för att lösa det?

     

    tack på förhand 

  3. På 2018-09-23 på 10:27, pdac säger:

    Stenull är att rekommendera precis som TS är inne på och som Pesek skriver.

    Enkelt kan en säga att ju mer massa ju mer dämpning. Densiteten är ett mått på vikt i förhållande till volym. Så ju högre densitet ju mer dämpning. 

    För att kunna rekommendera dig mera kring hur du ska bygga och mera vore det bra å veta lite mera kring vad du önskar uppnå. Vill du minska stutsar, få en mer rak lyssning, minska spill till kringliggande rum? Hur ser rummet ut idag(storlek, utformning, taköjd? Är det ett kontrollrum och/eller ett liverum du ska behandla? Etc, etc. 🙂

    Innan jag hade börjat bygga skulle jag oxå införskaffa eller låna en mätmikrofon och få en bild av vilka frekvenser som du har mest problem med i rummet. 

    När du fått bukt med de värsta problemen så skulle jag kanske även fundera på en eq lösning för lyssningen för att kompensera för frekvenser som är svåra att hantera utan att bygga ett perfekt rum från grunden. Sonarworks kör vi å funkar svinbra. 

    Först Tack så mycket för ditt svar! Uppskattas jätte mycket. Det jag vill uppnå är raklyssning i ett förråd jag gjort om till ett rum på cirka 3 kvm det är väldigt litet men de enda jag har för tillfället. Där är isolerat och gipsvägg så är som ett vanligt rum så de jag tänkte mer är att sätta upp några diy paneler. Vad har du för tips till mig?

  4. Hej bor i ett radhus och ska bygga om uteförrådet till studio. Har 0 erfarenhet angående sånt här och behöver er hjälp. Vet att tidigare hyresgästen isolerat och fäst gips skivor på väggar och tak samt spacklat men inte gjort något åt golvet som är betong. behövs antagligen tätas mot fukt därinne också kanske? Bifogar bilder. Vad kan jag göra? Vill inte att utrustningen där inne förstörs sen pga kyls eller fukt etc.. Tack på förhand

    8006_CFAF_59_CF_4_F9_F_A36_C_85_CEA877_A 663_E5541_10_CD_4_D77_8_D18_B572_DB0646_ 1068_D59_E_C0_F6_4_DB7_A8_E9_9_FFA85_AF6 53_B21_A02_F415_418_D_A75_A_5_D3_D04_F5_ 81_FB281_E_701_A_4732_9_BC2_9_D644_F5811 3_C2_E1147_7490_42_AC_8732_5_C9069_EE984

     

  5. På 2018-06-20 på 00:59, troeds säger:

    Näe, det är ingen fara. Stenullen är lite vänlig på det sättet. Det flyger omkring lite när du handskas med den, men när du klätt in allt så släpper den inte ut nåt. Sen ska den stenull (Rockwool) som vi kört med inte vara farlig för hälsa även om du skulle råka andas in nåt. Däremot kliar den rätt mycket, så använd långärmat och handskar!

    Tack! Glömde fråga vilken sorts tyg kan jag använda så som jag fattat det är det ljud transparant tyg. Läste någonstans att vissa använder Spandex funkar det?

  6. På 2018-06-11 på 15:14, troeds säger:

    Precis! Finns lite tutorials på Youtube. En ram av lämpligt virke, in med stenull och sen häftar du fast textil runt. 

    Kollade runt på youtube och kommer köra på ditt tips. Min fråga är dock! Är det inte farligt att ha isoleringen så med bara ett tyg emellan, syftar då på ifall isoleringen släpper igenom farliga partiklar i luften?

  7. På 2018-05-20 på 19:11, troeds säger:

    Som ovanstående nämner så är det en hel del jobb att ljudisolera. Med tanke på hur litet 4-6 kvm är så förlorar du väldigt mycket mer yta ju bättre ljudisolering du eftersträvar.

    Enklaste lösningen jag kommer på är att sätta upp mer gips på väggarna och kanske även i taket (3 lager) och göra rummet så tätt du bara kan med mjukfog längs alla skarvar. Tanken är att rummet ska förbli lufttätt, annars sipprar ljud både ut och in. Gäller även eldosor och sånt om du vill göra ett noggrant jobb. Ett ytterligare steg kan vara att byta till en ljudklassad dörr, men dessa tenderar att vara dyra. Sen är det viktigt med ventilationen, du ska kunna andas därinne. 

    Ang. akustik hänvisar jag också till ovanstående. Såna skumplattor du nämnde fungerar inte så bra som tillverkaren vill få en att tro. Under 500 Hz är de i princip värdelösa. Bygg några ramar och fyll med stenull och du har en mycket bättre absorbent. Tjocklek beror på hur mycket plats du känner att du kan offra. 

    Lycka till!

    Hur menar du med ramar? Alltså träreglar och fästa stenullen där i? Hänga dom på väggarna ? Tack på förhand

  8. varit lat med ljud exempel men det kommer. Det jag vill uppnå är ju en "cohesive" mix först o främst men även förståelse för varför det är såhär. Jag provade igår att inte titta på peak mätaren. Och ser att jag måste ha tex betydligt högre "peakwise" än kicken för att komma nära den mix jag är ute efter. Säger detta något? Känns som samplingarna jag använder har olika "loudness" vill tillägga att jag använder samples från olika packs inte ett och samma. Vad tror ni? (Ljud exempel kommer så fort jag har tid, sorry)

  9. Hej! 

    Stöter ofta på detta problemet. Jag producerar EDM och får inte ljudet sitta ihop riktigt. Jag lägger kick, hihat och andra trummor. Vissa saker försvinner bakom andra så eq:ar ut plats för allt men känns ändå att ljuden inte kommer igenom helt.

    Så fort jag slänger på en limiter på bussen eller inviduella instrument så kommer ljudet igenom mycket bättre.

    vad beror detta på? är det för samplingarna har väldigt höga peaks vs body? Det samma gäller kick känns som kickens "body" ibland drunknar under allt annat även om den peakar högst i mixen. Varför görs samplings packs med så höga peaks isåfall?

     

    vad har ni för tips till mig? Ska jag använda eq'n istället ?

  10. Hej! Är helt nybörjare när det gäller att akustik behandla ett rum. Vi ska flytta till ett radhus där vårt förråd på cirka 4-6 km2 ska bli en studio. Jag producerar och mixar EDM så kommer inte vara någon inspelning direkt utan allt körs i boxen. Skulle vilja ljudisolera helt så grannarna inte störs men också behandla rummets akustik så att jag får rätt ljud i rummet. Vad har ni för tips till mig? Min budget är väl sådär. Har redan köpt ett akustik kit med paneler och badstraps som täcker 8 km2. 

  11. Hej,

    Jag har problem med att höra feedback på delay eller reverb i en mix, är detta på grund av muddiness eller om de nu kallas så?

    Ähur kan jag träna upp att veta var varje instrument ska placeras i mixen och hur jag ska eq:a enskilda instrument (bortse från kreativt modifiera ljud med eq) utan de mer trkniska, klarhet osv.

    Tack

  12. Yes, jag håller på och städa upp i en distad synth.

    Tagit bort allt skit i botten, dragit ner i midsen och ljudet har kommit fram mer utan att tappa sin karaktär. Men de är fortfarande någon nasty i den. Den blir jobbig att lyssna på efter et tag, jag hittade en plats i toppen där de lät skrikigt och cutta men fortfarande är där något som inte låter helt 100, var kan jag kolla mer med EQ tror ni?

    Tack!

  13. Angående din synt; använder du panning? Det kan handla om att det helt enkelt inte finns utrymme för synten i ljudspektrat.

    Sedan kan lite kompression göra mycket med synt, har jag upplevt.

    Mycket möjligt, men t.ex vi säger synthen peakar på -3 db och där låter den fylld och bra men högsta instrumentet i mixen peakar på -8 och och där låter låter den fylld och jag kan höra all information, skulle jag då sänka ner synthen så ja den tar ej över mixen och dränker allt annat men resten av informationen /freq? som gör att den låter fylld försvinner då.?

    Hur ska jag göra med kopressionen menar du?

  14. Tycker detta låter full normalt. Om mixen har bra energi när alla kanaler spelas upp samtidigt är det ju inget att oroa sig över. Ingen kommer höra din mix med basen mutad tex.

    /Jon

    Förstår vad du menar men vissa instrument / ljud i mixen kommer introduceras och sen komma tillbaka etc (jag producerar edm) så i mitt fall är de att oroa sig för. kanske har med eq att göra?

  15. Hej!

    Detta händer när jag mixar, jag har en mix och de låter bra saker sitterihop bra men mutar jag en kanal det kan vara bassen, eller ett lead så tappar mixen energi eller fyllnad. vad beror detta på och hur kan jag fixa det?

    sen en annan fråga, om jag vill lägga på ett ljud till exempelvis en synth och jag väljer en preset så låter de som den övervälmar mixen sänker jag volymen så försvinner den eller iaf mycket av ljudet. samma sak, vad beror detta på och hur fixar jag det?

    Tack på förhand!

×
×
  • Skapa ny...