Jump to content

Sinus

Medlem
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Sinus

 • Rank
  Medlem
 1. Tack för bra svar! Håller med dig helt angående toppar och dalar. Men tycker du inte i ljudexemplet jag posta att de är dramatiskt stopp när haten försvinner? För mig låter det som en hi-hat loop påklistrad ovanpå de andra trummorna.
 2. Hej! Har en loop jag trixat med inget super originellt men ett bra exempel på en grej jag ofta stöter på. https://drive.google.com/file/d/1OwDe1jfEmh0sR6FKWZ2IynUJuXPDYIpm/view?usp=drivesdk Det jag vill lära mig förstå är varför ljudbilden tappar energi när open hihaten mute:as. Det är som att den ligger som ett lock över resten av ljuden och sen när den försvinner så försvinner energin med den. Jag har provat sänka den men då tappar den sin mojo. vad är det som händer här och vad kan jag göra för att lösa det? tack på förhand
 3. Först Tack så mycket för ditt svar! Uppskattas jätte mycket. Det jag vill uppnå är raklyssning i ett förråd jag gjort om till ett rum på cirka 3 kvm det är väldigt litet men de enda jag har för tillfället. Där är isolerat och gipsvägg så är som ett vanligt rum så de jag tänkte mer är att sätta upp några diy paneler. Vad har du för tips till mig?
 4. Kan du snälla specificera mer? Vilken tjocklek etc? tack för ditt svar!
 5. Hej, tänka fixa rummet med lite egen byggda akustikpaneler. Gjort research, sökt på forumet men helt kluven. Hört mycket om Owens Corning materialet men finns inte få tag på i Sverige, så kollat på Stenull från Rockwool. men vilken av dem ska jag välja? Förstår mig inte på det där med desnsitet etc. tack på förhand
 6. Hej bor i ett radhus och ska bygga om uteförrådet till studio. Har 0 erfarenhet angående sånt här och behöver er hjälp. Vet att tidigare hyresgästen isolerat och fäst gips skivor på väggar och tak samt spacklat men inte gjort något åt golvet som är betong. behövs antagligen tätas mot fukt därinne också kanske? Bifogar bilder. Vad kan jag göra? Vill inte att utrustningen där inne förstörs sen pga kyls eller fukt etc.. Tack på förhand
 7. Hej! Skulle behöva lite råd. Har satt ihop lite delar (exkl. ljudkort) Kör Ableton Live 10 och kör även vst pluggar, tycker ni denna datorn duger/overkill/något jag ska byta ut?? tack på för hand
 8. Tack! Glömde fråga vilken sorts tyg kan jag använda så som jag fattat det är det ljud transparant tyg. Läste någonstans att vissa använder Spandex funkar det?
 9. Kollade runt på youtube och kommer köra på ditt tips. Min fråga är dock! Är det inte farligt att ha isoleringen så med bara ett tyg emellan, syftar då på ifall isoleringen släpper igenom farliga partiklar i luften?
 10. Hur menar du med ramar? Alltså träreglar och fästa stenullen där i? Hänga dom på väggarna ? Tack på förhand
 11. varit lat med ljud exempel men det kommer. Det jag vill uppnå är ju en "cohesive" mix först o främst men även förståelse för varför det är såhär. Jag provade igår att inte titta på peak mätaren. Och ser att jag måste ha tex betydligt högre "peakwise" än kicken för att komma nära den mix jag är ute efter. Säger detta något? Känns som samplingarna jag använder har olika "loudness" vill tillägga att jag använder samples från olika packs inte ett och samma. Vad tror ni? (Ljud exempel kommer så fort jag har tid, sorry)
 12. Hej! Stöter ofta på detta problemet. Jag producerar EDM och får inte ljudet sitta ihop riktigt. Jag lägger kick, hihat och andra trummor. Vissa saker försvinner bakom andra så eq:ar ut plats för allt men känns ändå att ljuden inte kommer igenom helt. Så fort jag slänger på en limiter på bussen eller inviduella instrument så kommer ljudet igenom mycket bättre. vad beror detta på? är det för samplingarna har väldigt höga peaks vs body? Det samma gäller kick känns som kickens "body" ibland drunknar under allt annat även om den peakar högst i mixen. Varför görs samplings packs med så höga peaks isåfall? vad har ni för tips till mig? Ska jag använda eq'n istället ?
 13. Hej! Är helt nybörjare när det gäller att akustik behandla ett rum. Vi ska flytta till ett radhus där vårt förråd på cirka 4-6 km2 ska bli en studio. Jag producerar och mixar EDM så kommer inte vara någon inspelning direkt utan allt körs i boxen. Skulle vilja ljudisolera helt så grannarna inte störs men också behandla rummets akustik så att jag får rätt ljud i rummet. Vad har ni för tips till mig? Min budget är väl sådär. Har redan köpt ett akustik kit med paneler och badstraps som täcker 8 km2.
 14. Lite eq, om de känns att du tar i för mycket med boosten där så layering med en till synth eller combo av både eq o sybth layering.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.