Jump to content
Annons

LeStud

Medlem
  • Antal inlägg

    107
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av LeStud

  1. Signia, hajjar inte riktigt.

    Men det låter ju lite som att du i stort beskriver ett vanligt mixerbord.

    Men ändå inte då du vill styra en del dawfunktioner

    Vill du att kontrollern ska hantera audio men inte ha AD/DA?

    Han menar nog mer att det ska se ut och fungera som ett analogt mixerbord vad gäller knappar switchar och reglar men all audiohantering ska ske i datorn & ljudkortet.

  2. Vad hade du betalat för den? Alltså, jag frågar verkligen på allvar—anta att vi gjorde en sådan. Vad skulle den maximalt kunna kosta för att du ändå skulle hala fram betalkortet och köpa den?

    Jag såg Sonefors svar på det, tack. Andra får gärna svara också.

    Hälsningar,

    Henrik

    Jag tror nog att en semiprovariant med 24 reglar inte bör kosta över 3000 Dollar medan en riktig pro version inte bör kosta mer än 5000 Dollar om ni vill sälja dom i stora upplagor.

  3. Ja på så sätt så borde jag klara mig!

    Jag var faktiskt inne på Elgiganten idag och frågade runt lite. Jag blev rekommenderad att spana in en Macbook då den tydligen skulle vara snabbare än en IMac… kan detta verkligen stämma?

    ja till viss del eftersom de har snabbare SSD disk som standard till skillnad mot iMac som har vanlig HD men sen beror det på vilken processor och hur mycket minne man väljer.

  4. Finns det nån som orkar svara på alla dessa frågor tro.......

    För de flesta så är det bättre att göra det mesta själv (inspelning promotion etc.) och försöka få ut musiken och sälja den själv. Eftersom det är svårt att få skivkontrakt och det är ännu svårare att få ut några pengar i slutändan om man inte slår stort eftersom skivbolagen har en massa utgifter som du som artist väntas stå för. Som egen så kan du tjäna en del pengar även om du inte sljer så mycket.

    Men i vissa fall så är det såklart fördelar med att ligga på ett skivbolag som har bra kontakter över hela världen och vet hur musik ska säljas och marknadsföras.

  5. Jag hade både en MacBook Pro och en iMac innan men sålde iMacen och köpte en Thunderbolt Display istället. Mest för att jag var trött på inte ha allt på en och samma dator.

    Det jag absolut avskyr med MacBooken är fläktljudet, och när den är inkopplad till TB-skärmen så blir den ännu varmare och går lättare upp i varv.

    Vilken MBP har du? Har själv senaste 15" Retina 2.6GHZ Min fläkt låter knappt något alls även när man pressar den.

  6. ja! men ville inte ha de kvar, har de flesta som jag vill ha som mp3. gjorde fö samma med cd-skivorna. vill inte ha en massa damm. dags att inse att det är nya tider nu!

    Mer nygamla tider där alltfler upptäcker att gammal vinyl fortfarande låter bra, ja ibland ofta till och med bättre än Mp3:or och CD.

    Vinylförsäljningnen ökar faktiskt kraftigt varje år både begagnat och nytt.

  7. släng inte! ge till secundhand eller liknande. det finns inget stort intresse av vinyl om du inte har riktiga rariteter. jag sålde min samling för en spänn stycket, vet att det var några riktigt fina men har haft de i källaren 20 år och tänkte att jag inte ville spara de i 20 år till 🙂

    1 spänn styck? Då blev du säkerligen blåst.

  8. Jag hade kanske 50 LP-skivor. Letade rätt på dom ja ville ha kvar som CD eller online. Och dom som inte gick att hitta spelade jag in i datorn direkt från skivtallriken.

    Sen slängde jag allt. Kan inte tänka mig att folk som söker beats och 'coola grejor' på LP-skivor skulle börja sampla Europe, Dio, Wasp, Björn Skifs, tycka det är as-vintage och coolt som fan. Då skulle ja bli mörkrädd.

    Björn Skifs har det ju faktiskt samplats en del coolt från och Wasp Europe och Dio är ju sådant som säljs på börsar. Så rätt dumt att slänga bättre att ge bort i så fall.

  9. förhoppningsvis en bra feeling... intresserad? 😉

    Om du bor i Stockholm så kan du ju ta med dom eller en påse i taget till Skivbörsen på St. Eriksgatan 71 de köper in nästan allt eftersom de har kunder som samlar på det mesta i Vinylväg.

  10. Såg häromdagen en Blocket-annons där någon ville sälja runt 500 vinylskivor för 50 papp. Det är nog ingen som är så galet nostalgisk att de betalar så mycket, men ändå... 😉

    Det brukar säljas vinylskivor på loppis för typ 5:-/st eller något, så visst finns det väl något lite värde i dem och blir några kronor om man har ett gäng och lyckas hitta köpare.

    Bra vinylskivor går ofta för betydligt mer än 5 kronor även på loppisar. 50.000 för 500 vinylskivor ger ett snitt på 100 kronor styck, låter som rätt mycket men det räcker om det finns säg 50 rikitga rariteter så kan 50 papp för 500 vinyler vara ett riktigt fyndpris.

  11. Och priset på tysken är 7063:-. Nackdelen är att den, i alla fall än så länge, är låst till Softtubes egna pluggar. Vill de sälja många så får de lov att öppna upp för andra pluggar också. Inte går man och köper en sån här dyr sak för att vara låst till tillverkarens egna pluggar. Jag avvaktar tills de har öppnat upp eller om någon annan släpper någon annan. Bara för MAC än så länge också.

    7000 är inte så farligt för hårdvaran och mjukvaran den summan sparar nog de flesta in relativt fort genom bättre och snabbare arbetsflöde. Det man kan klaga på är nog mer att designen lätt kunde ha gjorts lite mer ergonomisk vad gäller rattar och knappar men det kanske kommer i nästa version.

  12. Ljudkortet i sig är nog kanon. Sen är du ju inte heller tvingad till att köpa deras pluggar. Kruxet är att om du börjar få tycke för dom och börjar handla på dig en massa pluggar så kommer du till slut gå i taket i brist på DSP-kraft. Och då måste du köpa dig ett till kort. Problemet är att du kan "bara" köra som max 4 kort på en licens. Helidiotiskt. Ponera att man har ett externt chassi med 13 PCI-platser så tycker jag att man ska få göra det. Korten blir bunda till pluggarna i alla fall, så jag fattar inte poängen? Men det är väl för att hyenorna på Universal Audio ser en marknad med att släppa mer & mer dsp-hungriga pluggar så att man till slut måste köpa ett till kort. Men dom är fulsmarta och släpper oxå nya starkare kort med tiden. Quad var det starkaste fram till för nåt årsen. Lurade mig till att byta in mina 7-8 år gamla UAD-1 korten för att få en så där hyfsad uppgraderingsdeal. Vilket jag gjorde och slog till på ett ytterligare Quad. Kostade mig ändå 9500:- ( fullpris var då 13500:- )

    Efter två månader så släpper dom deras flaggskepp Octo. Dvs dubbelt så kraftigt som Quad. MEN sen droppar dom bomben och toksänker priserna på alla UAD-2-korten. Ett Octo kostade lika mycket som vad Quad gjorde och Quad sänkte dom till 7000:-

    Det fick mig att ruttna på dom. Jag köper bara pluggar när det är rea eller uppgrades på gamla pluggar. Senast var det Pultec & Fairchild, innan det 1176 och LA2A...

    Sen undrar man ju. När UAD-2 kom så släppte dom en massa Neve-pluggar. Bl.a. Neve RS88 som alla var impade över. Man kunde inserta 140 stycken på ett Quad-kort. Sen släppte dom nyligen API Vision Channel Strip, med den kan man bara inserta 16 instanser på ett quad-kort.

    Att utvecklingen går framåt och priserna sjunker är något de flesta i studiovärlden gynnas av men klart det inte känns så kul att ha köpt något precis innan priserna har gått ned. Hur kul tror du de som köpte en Synclavier med 32 spårs hårddiskinspelning för typ 2 miljoner kände det när hårddisksystem till datorer släpptes för en bråkdel av det priset?

  13. kommer nog kosta runt 30 000 men...kul att dom släpper analoga grejjor..hoppas det sprider sig till andra tillverkare...

    Korg är ju normalt en massproducerande tillverkare så den kommer nog kosta mindre än 30 K men om de bara gör säg 1000 st. så kan den nog hamna runt 3000 dollar eller mer vilket lär betyda runt 30-40 k i Sverige.

    Skulle de göra 5.000- 10.000 så skulle de nog kunna sälja den för runt 2000 dollar vilket jag tycker låter rimligt.

×
×
  • Skapa ny...