Jump to content
Annons

Silversurfarn

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vilken historia, tur att det gick bra med cancern! Jo, jag funderar starkt på att fortsätta min nuvarande utbildning och plugga det här senare eller under tiden (om man hinner). Tänkte mig den här: http://www.miun.se/sv/utbildning/Hitta-din-utbildning/ATLAS-Visa-program/?KatalogProgramId=1687..
  2. Haha, jag satt bara och lekte med tanken och ville få lite input, kul med alla åsikter och tankar! Ja, Norberg har skrivit mycket klokt genom åren (har prenumererat på Fuzz i 10 år). Han hade turen att uppleva livet som studiomusiker under 80-talet (som jag förstått verkar vara ekonomiskt sett ett att musikbranschens bästa decennium). Nu vet jag inte vart branschen är på väg med nedladdning och allt vad det heter. Band som inte tjänar pengar på skivförsäljning börjar istället turnera jorden runt. Det vore något det med! 🙂
  3. Om man nu ska hålla på med musik är det nog viktigt att man inte bara satsar på en grej, exempelvis bara spela i band (särskilt om det gäller originalmusik). Det skulle i så fall vara att man kombinera olika musik-sysslor så man får ihop en skaplig peng. Dvs skriva musik under dagarna, undervisa på vissa kvällar och eftermiddagar, spela coverband på helgerna osv. Då gäller det ju att man har byggt upp en någorlunda stabil kundkrets förstås. Det gäller då att få tiden att räcka till, vilket funkar i min nuvarande livssituation. Om man ser framåt i tiden så är som labin1 sa dagishämtningar, segelbåt, barn och fru etc som ska ha tid och pengar av en.
  4. Intressanta tankar! Finns många lösningar! Jag tycker att IT är intressant, men musik är roligare! Började programmera i höstas och det har blivit ett nytt intresse, så det lär bli en kombination på något sätt!
  5. Det hade inte heller varit så dumt, har också tänkt i dem banorna. 🙂
  6. Det kan vara intressant vad du hade för förväntingar på utbildningen? Vilken utbildning gick du? Vad är det främsta du fått ut av den? Varför valde du just Tech Music School? Hur använder du dig av den kunskap du fått där med det du sysslar med idag? etc 🙂
  7. Tack för alla finfina svar! 🙂 Egentligen är väl själva frågan om jag vill satsa på musiken fullt ut eller köra "safe" och ha IT-utbildningen som backup. Om man ser ur en traditionell familjesynpunkt som laban1 gör så är väl det sistnämnda att föredra. Det är inte så att jag vantrivs med min IT-utbildning, men det vore mer givande (inbillar jag mig) att satsa på musik istället. Som JJRockFord säger så kanske inte utbildning spelar någon roll, men jag tror att genom utbildningarna så hittar många nyttiga kontakter..
  8. Jo, fast allt det gör jag redan i nuläget på hobbynivå. Det jag syftar på är att jag skulle vilja ha det som yrke istället för hobby, kanske lite oklart formulerat..
  9. Jag satt och surfade runt på internet häromdagen och fick syn på den här länken: http://www.upworthy.com/something-every-teacher-should-watch-and-student-and-person För er som inte orkar kolla den så kan man sammanfatta den med en fråga: - Vad skulle du ägnat ditt liv åt om pengar inte spelade någon roll? Jag satt och funderade en stund och kom fram till följande: - Jag skulle vilja skriva musik (för tv, radio, film, andra artister etc) - Jag skulle vilja ge gitarrlektioner. - Jag skulle vilja spela i band. - Jag skulle vilja ha någon form av studio där jag kan producera och spela in. Tanken slog mig då att det är ju inte helt omöjligt att faktiskt satsa på det. I så fall går jag helt utbildning för det. Jag läser en IT-utbildning på universitetet (3-årig kandidat), som jag påbörjade i höstas. Det är intressant men kanske inte det jag vill syssla med trots allt. Tror att många går och funderar just över dessa frågor första året. Det finns goda jobbutsikter efter examen och finfin lön. Utbildningsmässigt för min ”dröm” har jag tänkt mig att läsa ett år på Tech Music School: http://www.techmusicschool.se/?gclid=CK-Ugp24-bsCFUVf3god81QARw Music Production/Music Business Sedan fortsätta med: http://www.musikmakarna.se/ En YH-utbildning på två år. Kanske komplettera med någon kurs i pedagogik i mitt undervisningssyfte. Kort om mig: - 26 år - Har började spela piano när jag var 8 år, gitarr 14 år (började spela i band och skriva musik då också), har även spelat trummor i något år och spelar bas från och till. Mycket gott relativt gehör och har mycket goda kunskaper i musikteori. - Har jobbat sedan studenten och har därmed en slant på banken. - Har en kontakt i London som jag kan bo hos billigt. Har någon gått skolorna och kan komma med lite råd? Eller någon som är insatt i branschen? Eller bara någon som kan komma med lite råd? 😉 Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...