Jump to content
Annons

MungoBBQ

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har reverb och lättar på luren... Problemet är ju att det låter rent när jag lyssnar i lurar efteråt, men lite skakigt i högtalare. Frågan är ju då om jag sjunger rent och det blir något psykoakustiskt i högtalarna eller om jag faktiskt sjunger falskt och det blir psykoakustiskt åt andra hållet i lurarna? 🙂
  2. Bra tips, ska testa det nästa gång.
  3. MungoBBQ

    Låter detta illa?

    Hej! Jag har ett upplevt problem med mina sångpålägg, och det är att jag tycker att det låter rent i lurar men surt/illa i högtalare. Jag skulle gärna ta emot lite tips och råd om detta, kanske gör jag något tokigt i mixningen eller inspelningen som jag skulle kunna undvika och slippa detta. Provlyssna gärna på denna lilla snutt av en låt jag håller på med. I lurar tycker jag att det låter ganska bra, men i högtalare tycker jag att det låter illa, särskilt allra första frasen. Håller ni med? Och vad kan jag göra för att undvika det? Inspelat hemma i garderoben med SM-7B och Reason. https://soundcloud.com/m-ns-jonasson/140908-stained-03
  4. Tack igen, jag har också sett att det verkar väldigt begränsat vad borden klarar. Jag har dock hittat denna: http://response-box.com/gear/decabox-midi-to-dmx-bridge/ Den verkar vara i princip vad jag vill ha, den ser ut att översäta note/CC-data till DMX på ett vettigt sätt.
  5. Tack! Fast jag vill ju helst inte ha nåt separat ljusprogram, utan skicka MIDI-data direkt från Reason till en controller av något slag. Det finns ju massor av DMX-controllers som är "MIDI-kompatibla", men hur tar jag reda på exakt vad som går att styra via MIDI?
  6. MungoBBQ

    MIDI -> DMX

    Hej, det känns lite OT men jag ser att andra pratat om ljus och DMX i det här forumet, så jag gör ett försök! Jag är helt grön på ljusområdet, men är intresserad av att skaffa grejer för att programmera in en enkel ljusshow till vårt liveset. Jag har sett att det finns ett antal MIDI->DMX-bryggor, frågan är om det är detta jag ska ha - och i såna fall vilken? Nån av bryggorna såg ut att mest hjälpa till med att välja olika förinställda "program" som chase och liknande, och jag vill ju verkligen kunna styra ett par lampor helt och hållet med MIDI. I den bästa av världar skulle jag styra mitt ljus via MIDI genom att skapa ett eller ett par instrument i Propellerhead Reason och skicka note/controllerdata över MIDI för att styra lamporna. Då skulle det nämligen kunna programmeras och synkas helt perfekt med våra backtracks. Jag skulle nog bara vilja ha ett par LED-lampor med RGB så att jag kan tända, släcka, dimma och bestämma färg helt och hållet med hjälp av MIDI. Är det nån som vågar sig på att hjälpa mig lite med tips på vägen? Går det att göra, det jag vill - och vilken utrustning behöver jag? Tack!
×
×
  • Skapa ny...