Jump to content
Annons

Johan F

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag vill tacka alla som gav mig tips i hur jag skulle komma nån vart i Cubase. Jag är som sagt ny(gammal) på området, minns min gamla analoga porta med kassetband... Men, fan vad smidigt när allt finns på ett o samma ställe på datorn. Jag tackar speciellt JJRockford och tb303god som hjälpte mig över telefonen. Ska tänka på er när jag ligger på topplistorna 😉
  2. Laban1: Bra tips, jag kollar på det! JJRockford: Jag har nu testat och jag förstår att det är så jag ska göra. Får dock inget ljud i systemet när jag spelar in. Ljud från micken i offläge funkar men jag kan inte spela in det. Antar att det är nån inställning jag missat. Jag kommer att gå till Andreassons musik (där jag köpte grejerna) och be dem visa mig. Det är ju så typiskt att få en bra instruktion som sedan inte funkar när man väl ska testa. Brta att få visat på plats, eller iaf att jag har med dator+ljudkort till butiken. Bäst hade varit om nån kunnig på området ville komma hem o visa på plats, jag hade lätt betalat för den tjänsten! Men, butiken nästa! Over´n´out!
  3. Mycket utförligt svar! Stort tack. Jag ska hem direkt efter jobbet och testa. Återkommer med, förhoppningsvis, positiv feedback!
  4. Jag är som sagt ny här... "Veteran", haha, jag menade ju JJRockford!
  5. Är det samma sak gällande sång och gitarr? Alltså under Devices/VST Connections?
  6. För visst är det så att det ska bara vara att plugga in guran, efter att ha valt MIDI..? Ljudkortet är Steinberg UR22. Gitarrkabeln går in i en delad ingång, dvs en splittad kabel, en svart och en röd. Veteran: Ska kolla detta. Tack! Sorry, nu blandar jag sång och gitarrfrågan!
  7. Ikonen är påslagen, dock ingen signal....
  8. Tjenare, Jag har införskaffat Cubase 7, kopplat till Windows 8. Har kommit igång med EZDrummer och klaviaturen men... Hur fasen lägger man sångspår? Är antagligen något trög men jag har verkligen inte en susning, trots många ihärdiga försök. Hittar ju inte ens kapitlet i manualen. Jag vill inte köra de förinställda "Guitar & Vocals", utan utgår från nytt i "Empty". Detta pga av rekommendation från killarna i musikaffären. Får inte ljud från gitarren heller. Det är en akustisk med sladd in i ljudkortet. Jag vore såå himla tacksam för hjälp! Och en sak...snälla, jag förstår inte alla interna fackuttryck så försök hålla språket så t o m en sån som jag kan förstå 🙂 Johan F
×
×
  • Skapa ny...