Jump to content
Annons

Prolapse

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Prolapse

  1. Det finns en tillhörande sub till just HS7 som heter HS8S.

    http://se.yamaha.com...s8s/?mode=model

    Den ska du ha. 🙂

    Personligen blev jag överraskad av HS7'ans bas-prestanda. Går ner mycket djupare än mina tidigare Mackie, men klart att det behövs lite mer kontroll under 50hz för dance osv.. Kolla HS8S!

    Ang ljudkort så kör jag själv med Focusrite Scarlet 2i2, passar mina ändamål eftersom jag endast kopplat in en kondensator-mic. Preampen är finfin på den. Snygg med!

    http://www.4sound.se...97&artno=276036

    Ja, Yamaha HS8S har jag redan tittat en del på. Dock överstiger den min budget med ungefär 100%, så den blir det tyvärr inget av! 🙁

    Ingen annan sub du kan tipsa om?

    Proddade förr på ett 2.1-dataljud för knappa femhundringen, och tycker nästan att mixarna lät bättre på den tiden. Så det viktigaste här är egentligen bara att jag ska ha möjligheten att veta ungefär vad som händer i de lägre frekvenserna. För just nu är det i stort sett helt blank. Gråzon.

    Man kommer inte långt med 2000 kronor, men som ni ser så är inte mina krav så höga just nu! 😉

    Angående ljudkort (som jag förövrigt inte kan ett smack om).

    Det enda jag kommer att ha kopplat till ljudkortet är 2 st Yamaha HS7 + 1 sub. Kanske en mic samt keyboard i framtiden, men det lär dröja.

    Duger Scarlett 2i4 för de ändamålen?

    Annars har jag hittat denna fräningen --> http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_x1204_usb.htm

    Eller är det lite overkill med rattar och skit? Annars verkade det vara en hel del in- och utgångar som kan komma till hands (kanske).

    Mvh

  2. Tja!

    Har nu ägt ett par Yamaha HS-7 i två månader och har ända sen start tyckt att det fattas ordentligt med bas.

    Detta har ställt till det något fruktansvärt när man ska försöka mixa elektronisk musik och det hela slutar oftast med att det blir mixat helt åt helvete...

    Nu är jag trött på detta och längtar innerligt efter att få höra och känna lite djup bas spelas här inne i min lilla mancave!

    Då kommer jag till frågan:

    • Har ni något tips på en vettig aktiv subwoofer som jag kan skulle kunna para ihop med mina HS-7or?

    Pengar är ett problem, så inte en krona över 2000:- hade jag tänkt mig.

    När ni ändå är igång, ljudkort ska förmodligen inhandlas på samma gång.

    • Har ni något tips på en billig sådan rackare som gör vad den ska?

    Tackar på förhand! 😄

  3. vad sätter du då kabeln i?

    externt ljudkort*

    Så, bättre?

    Aaaah, you've got to love them besserwissers!

    Interna störningar tas upp av ljudkortet.

    http://forum.studio....an/#entry745561

    Köp ett ordentligt ljudkort med balanserade utgångar.

    Fan, anade att det kunde vara något sådant.

    Får helt enkelt stå ut med surrandet tills man har pengar till ljudkort då 😏

    Tips på vettigt ljudkort som inte kostar skjortan, någon? 🙂

  4. Kan vara jorden. Testa att koppla monitorerna till en grenkontakt som är ansluten till ett uttag i ett annat rum med separat jord från den kontakt datorn är ansluten till.

    Förmodligen inte kabelns fel.

    Hmm, okej.. jorden alltså? Får prova detta!

    Någon som vet hur detta funkar egentligen? All jord i huset är ju egentligen ihopkopplat i centralen så att byta till ett annat uttag låter konstigt i mina öron. Eller är jag helt ute och cyklar nu?

  5. Har haft mina Yamaha HS7 i två dagar nu och har hört detta missljud sedan start. Ett tickande ljud liksom, låter lite grann som när du har en fläkt och tar en pappersbit och håller emot "propellern". Försvinner ibland men kommer tillbaka lika snabbt!

    Det döljs inte heller när du spelar musik, utan det ligger kvar där i bakgrunden och tickar.

    Vet ni vad detta kan bero på och vad man ska göra för att det ska gå bort?

    Tack på förhand!

  6. Där är vi ju uppenbarligen lika goda kålsupare i så fall 🙂

    Hoppas du i alla fall är nöjd med att jag även svarat på dina frågor. Är det något mer du undrar över?

    Jajjamän, är mycket tacksam för alla bra svar! Dock så var resterande delen av dina inlägg mestadels off topic och gnäll, men det är väl kanske sånt man får måste stå ut med på forum.

    Ha de gött! 🙂

    • Gilla 1
  7. Och det löser en genom att som även du gjorde nu kludda ner den med ännu mer OT?

    Om du inte vore så ignorant så skulle det gjort det, ja.

    Vet inte riktigt vad det är du håller på med, men löjligt och barnsligt är det iallafall. Så lägg av nu och ta din attityd någon annanstans är du snäll.

    • Gilla 1
  8. orkar inte

    hur ljudkortet låter kanske

    Intressant. Är det vanligt att du kan lyssna på en skiva och avgöra vilket ljudkort dom har använt vid inspelning, och framför allt hur stor del av ljudet det har påverkat?

    Varför inte bara ta detta i PM om ni nu vill bevisa något för varandra?

  9. Hur hade du tänkt kontrollera volymen? Att koppla ett par monitorer direkt till datorn och sedan justera volymen i datorn är alltid något man ska försöka undvika. Visst går det, men det är ändå inget "riktigt" försteg som t.ex ett mixerbord eller en monitorkontroller kan agera som. Om jag vore du skulle jag kolla på denna: http://www.thomann.de/se/sm_pro_audio_nano_patch.htm

    Nej jag vet... men går i skolan och har endast 1050:- i månaden, och med den budgeten så får jag helt enkelt styra volymen genom datorn. Finns inte så mycket annat att göra...

    Varför bör det undvikas förresten?

  10. det står också - klart och tydligt

    så det jag pekade på är att om du inte är så låst vid summan 4000kr så kan du få betydligt mer kvalitet per krona - även om det kostar nån tusing mer

    Det jag menar är - så mycket kvalité per krona som möjligt, som får kosta högst 4000:-

    Det är min budget, och även då är den lite hög med min inkomst.

  11. Japp, kolla bara att sladden går att dela såpass så att längden räcker mellan monitorerna.

    Göttans! 🙂

    Kommer ha ganska långt mellan monitorerna, ca 2m (som högst), och datorn mitt emellan dessa. Finns ingen förlängning ifall att det skulle bli snålt med kabel kanske?

  12. Jag tror du klarar dig med Yamaha HS7. Åk och provlyssna! Känner du att basen inte räcker till så kanske du kan spara ihop en tusenlapp till och köpa HS8. Med HS8 klarar du dig definitivt basmässigt... 🙂

    Okej, så en baslåda på det är förmodligen inte nödvändigt då alltså 🙂

    Jag säljer mina Krk VXT 6 i malmö för 4000kr för båda.

    KRK VXT är passiva väl?

  13. Man kan ha ett par "fina" Monitorer med och välja att kolla suben med lurarna också. Det är lite hur man väljer att jobba. Man lär sig sina monitorer och högtalare med tiden också. Basen påverkas ganska mycket av rummet man mixar i också, så det är svårt att få 100% koll på basen i vilket fall.

    Tänk på att jämföra din mix med en referenslåt, den kommer att färgas likadant av din utrustning så hamnar du i alla fall ungefär rätt och kan justera därifrån.

    Ja, i och för sig, men jag vill kunna känna basen! Får inte rätt känsla när jag lyssnar i hörlurar.

    Mitt förra ljudsystem var absolut inte bra, det skramla och lät, men jag kunde fortfarande få en slags känsla av hur det skulle kunna kännas i t.ex. en klubb eller så.

    Tror du/ni att Yamaha HS-serien duger bassmässigt ändå?

  14. Själv har jag ju aldrig (nåja...) sysslat med EDM, men även för rock/hårdrock går dom inte tillräckligt långt ner i basen. Därför brukar jag lyssna på basfrekvenserna i lurar. Det kan också vara ett alternativ.

    Hursomhelst, jag tycker inte att du behöver tänka att du måste göra av med dina 4000 kr. Jämfört med dina Logitech-högtalare kommer säkert vilken som helst av monitorerna som tipsas om i någon av de nitade trådarna vara ett rejält uppköp. Så eventuellt kan det vara en bättre idé för dig att köpa ett par för kanske 2000 kr så länge och sen spara och köpa t ex de Demonproducenten tipsade om lite senare. Han har lite bättre koll på sånt än de flesta här.

    Det betyder att jag måste köpa lurar på det också, mina som jag har nu är inget vidare och har ingen klar bas överhuvudtaget.

    Nej precis, det är mest att jag satt en gräns som högsta pris med de 4000 kronorna.

    Vad skulle du säga om att köpa ett par monitorer (inkl. baslåda) för ca. 1500 - 2000 kr, och sen ett par hörlurar för mixing för resten av pengarna istället? Då lär jag ju få ett par skapliga lurar (Eller?) samt ett par monitorer för att göra det inte så finstilta med, samt lyssna på musik och titta film med och så vidare.

    Vart hittar du dom så billigt? Jag tycker med att dom låter bra, men tror jag skulle valt något annat för den summan, jag kör KRK själv och skulle aldrig någonsin byta ut dom. Bra monitorer ska funka till all musik men jag tycker dom flesta är för klena i basen, jag sysslar också med EDM och jag vill/måste ha möjligheten att få hela huset att skaka då och då och det funkar fint även med dom billigare KRK-monitorerna.

    Har du möjlighet så tycker jag att du ska åka och lyssna någonstans, ta med dig lite musik som du känner till eller skriv en liten lista (musikaffären bör ha Spotify eller dylikt). Ha i åtanke att högtalare överlag inte låter likadant i olika rum men det är iaf en bra utgångspunkt. Finns ju en chans att du behöver behandla rummet mer eller mindre när du väl fått dom på plats.

    Du hittar garanterat monitorer som är tillräckligt bra för vem som helst i den prisklassen men uteslut inte att köpa begagnat.

    Kollade billigaste på Pricerunner.se. Kanske inte är en legit återförsäljare?

    Om jag hade pengar, vilket jag inte har (studentliv..), så skulle jag köpt ett par KRK Rokit eller VXT samt ett sub till det. Hört så mycket bra om dem så skulle garanterat varit ett säkert köp, så vill säga.

    Menar du att KRK-monitorerna (utan sub) får huset att skaka? För jag känner precis som du, jag vill kunna få höra (till och med känna) basen när jag gör min musik. Speciellt när det kommer till att sidechaina en kick med en bassline. Det är mycket viktigt för mig att detaljerat höra och känna hur de samspelar med varandra.

    Möjligthet har jag väl, dock blir det svårt då jag inte har körkort och måste resa 5-6mil för att komma till närmsta större stad 🙁

    Jag tror det var en tråd för ett tag sedan där det visade sig att många, tom de flesta här, använde hörlurar som kompement istället för sub, som jag kommer ihåg det.

    Okej. Tycker du man borde satsa på ett par lurar för mixandet och det finstilta istället? Och bara köpa ett skapligt dataljud för att göra "grovjobbet" med? 😉

    Jag gör som vanligt och rekommenderar Yamaha! Kolla nya HS7...

    http://www.4sound.se...23&artno=302357

    Läste om HS serien igår, verkade va en riktigt bra serie med monitorer. Är definitivt de monitorer jag funderar mest på att köpa nu! Hur bra återger HS7 basen? Kommer man behöva köpa till en sub?

  15. Jag har den första versionen av Yamaha HS-5, dom tycker jag är väldigt bra i den prisklassen.

    Tack för tipset JJRockford, skall definitivt kollas närmare på!

    Tycker du det behövs en sub eller återger de låga frekvenser bra ändå? EDM kräver ju en ren bas om man säger så, och då kanske inte 5" räcker? Eller?

×
×
  • Skapa ny...