Jump to content
Annons

Mogana

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Mogana

  1. Röster och gitarrister känner jag igen mycket fort. Det har säkert mer med musikalitet att göra. Men vad menar du med 'naturlig resonans'?

    Talang har jag ingen, och kass röst det har jag, men kass röst är inte detsamma som att sjunga småsurt. Menar du att kanske även Mozart och Vivaldi ev. sjöng småsurt? Den väldigt lilla erfarenheten jag har säger att har man musikalisk förmåga kan man också sjunga, åtminstone dugligt. Så varför kan inte jag det då?

    Tackar för svar. Men det är inte det jag menar. Om J.O Waldner ville bli fotbollsspelare istället hade han behövt träna upp sig i det, självklart, men han hade haft en naturlig talang som garanterat tagit honom till minst div 3 eller 4. Själv ligger jag strax över de som är tondöva.

    Jag menar det finns de som sjunger helt enormt bra, som musikaliskt sett, för mig, är helt tondöva.

    Finns det inte nått samband?

    Tror faktiskt det är lite enklare än så. Jag köper inte resonemanget talang helt utan att Waldner blev så bra som han blev har inte med talang att göra i den utsträckningen utan det hela handlar om att han gick in för det helt enkelt. Han jobbade hårdare än andra och tränade oftare. Kopiösa mängder timmar han bara stått och övat för att bli bäst.
  2. Vad har ni för mentalitet? Håller ni med mig ang min The salt and peppar method, eller är ni helt åt andra hållet? Det här angår ju inte direkt de som håller på med elektronisk musik, då det mesta är gjort i datorn. Utan jag riktar mig mer åt rock, metal, singer song-writers mm.

    Klart det ska låta bra direkt efter inspelning. Sjunger man falskt så får man ta och göra om det.

    Något annat som inte blir bra får man ta och göra om det. Man kanske är lite av en perfektionist och det kan stundtals ta en jävla tid att bli klar. Men om man inte tänkt att göra det vettigt och göra något som man själv är nöjd med vad är då meningen med det hela att börja med.

  3. Borde det inte finnas nåt samband med sångförmåga och musikalisk förmåga?

    Jag ser ofta tex gitarristen i ett band ta ton och det låter för j*vla bra (som i Richie Sambora-bara ett litet exempel). Ser ibland även (mycket bra) amatörband uppträda, så får plötsligt sångaren nåt annat att göra och nån annan i bandet tar över och det låter kanon.

    Min egen röst låter fruktansvärt dåligt. Både sång och röstmässigt, och jag är inte ett dugg självkritisk. Det låter mest ansträngt och småsurt hela tiden. Kass röst, det är en sak, men varför sjunger jag småsurt? Det är ju inte så att jag inte själv hör fortare än nån annan att det är surt, och min musikaliska förmåga är det inget fel på, det lovar jag. I småskolan blev jag pushad av musiklärare att sjunga i körer (jag sjöng alltid i falsett precis som flickorna gör - men oftast inte pojkarna) och jag har bra musikminne så jag kan fortfarande höra precis hur jag lät. Och det lät bra.

    Men idag sjunger jag, när jag sjunger (enbart ensam), pinsamt dåligt. Förändringen skedde vid målbrottet, men varför kan jag inte sjunga en låt (med dålig röst) utan att då och då ta småfalska noter, även om jag direkt höjer/sänker rösten när jag hör det för att rätta till. men fan, det är till och med svårt för mig att hålla en lång ton utan att rösten börjar gå åt det ena eller andra hållet.

    Är detta normalt?

    Näst intill alla kan lära sig att sjunga så det låter hyffsat. Att du inte kan det är för du inte har lagt ner tid, energi och vägledning för att träna upp rösten. Richie till exempel har sjungit hela livet och har nog träffat en och annan sångcoach i sina dar plus att han rör sig med John som också kan det där. De hopplösa fallen är de tondöva och dom är inte många.

    Sen att alla inte kan lära sig sjunga som Pavarotti säger sig ju själv men att ta ton så det låter bra är ingen omöjlighet.

  4. Faktiskt inte ett dugg orättvist.

    Utan det handlar om att ge allt man har och jobba hårt. Sungha där blev inte bra för att han fick en gitarr i händerna. Han blev bra för att övar 5 + timmar varje dag.

    Jag är bra för att är villig att gå upp kl 4 varje morgon för att få två timmar extra övning utöver de 11 timmar jag ägnar åt musiken annars. Man får ingen gåva från gud så man är bäst. Man får kämpa, jobba och offra allt annat för att komma dit helt enkelt.

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...