Jump to content
Annons

forband

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Vi tänkte ljuddämpa i vår replokal och letar efter ett billigt och effektivt sätt. Har sett bilder på stora ljuddämpningsplattor men har ingen aning var man får tag på sådana. Är det någon som vet var man kan få tag på just sådana som syns i den bifogade bilden? Tacksam för alla svar!
  2. :-) Vem är Claes, kanske ska snacka med honom? Genelec kör med klämmor så man behöver inte löda. Och ett rejält stycke höbal som dämpning.
  3. Jo, det är så jag brukar göra, tänkte bara ifall det fanns någontings som man kunde åverka och inte kunde återställa sedan när man ska sätta ihop den, typ om det behövdes något speciellt verktyg eller så. Men det gör det inte, finns en packning som man måste vara noga med och är pillig. 8020 monitor är dock knepig att sätta tillbaka bultarna på har jag upptäckt, materialet flyttar på sig lite nog så att det är inte bara att skruva tillbaka de. En annan detalj är att fast det är 3/4" dome tweeter på alla modeller 8020/8030/8040 så är inte magnetkroppen bakom av samma storlek...
  4. Hej, tack för ditt svar. Vilken monitor hade du på reparation och vad var det som var trasigt?
  5. Hej FreudianSlip! Nej, hittade inget löst, allt är ordentligt kopplat och det är rätt grova kontakter. Jag gissar att tweetern har lagt av men kunde som sagt inte mäta (hade iofs köpt multimeter för 250:- men vill inte öppna själva paketetdå jag fick reda på att jag kunde få en multimeter gratis :-)) Men imorgon kommer jag att ha en annan tweeter att testa med. Så det blir spännande..
  6. Tack för alla svar hittills. Har ingen garanti kvar så jag kavlade upp ärmisarna och öppnade monitorn. Har inte mätt tweetern än, saknar multimeter, men ska testa göra det imorgon. Ifall någon undrar så är det inte svårt.
  7. Hej! Som rubriken säger, har en genelec 8040 monitor där tweetern är helt tyst. Detta efter att monitorn har fått en smäll i sidan. Det andra elementet spelar fint utan problem. Har någon här erfarnehet av att öppna eller laga en genelec monitor? Uppskattar alla svar!
×
×
  • Skapa ny...