Jump to content
Annons

hannesalm

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Í några fall visade sig att jag hade kopplat in ljudkortet i en usb 3.0 port. Jag har hört att det kan ställa till besvär men samma problem uppstod när jag startade ljudkortet, inkopplat i en usb 2.0 port. Så vilken USB-ingång det är inkopplat i verkar inte ha någon större betydelse i det här fallet. Men det är ingen som har varit med om samma problem; att ljudkortets master överstyrs och PA-anläggningen börjar tjuta när jag startar det, inkopplat i datorn?
  2. Jag har 15.0 ms i latency och kör ett 32-bit cubase. Alla drivrutiner är anpassade för mitt operativsystems bitdjup.
  3. Det är vettiga saker du kommer med! Jag har laddat ner både den senaste beta-versionen och den ordinära 1.2-versionen av ljudkortsdrivrutinen, fortfarande samma problem. Jag har även checkat alla uppdateringar o.s.v. Men bara för att vara lite upprepande: vad kan det bero på att mitt presonus-ljudkort börjar spraka och överstyras ljudmässigt när jag startar det inkopplat i datorn? Som exempel börjar två clip-ikoner lysa rött och sen överstyrs ljudmätaren på mitt ljudkort. Det problemet uppkom aldrig på min förra dator! Några idéer om vad problemet kan vara?
  4. Jag har prövat att använda mig av Cubase egna asiodriver (Generetic low latency). Den fungerar mycket bättre än mitt ljudkort för 4200 kr, dvs. asiomätaren peakar inte alls lika snabbt och mycket - så något är uppenbarligen fel!
  5. Ja det gör jag! En sak som jag glömde lägga till innan är att mitt ljudkort har börjat konstra på sistone. När jag startar det öppnas audiobox-programvaran precis som vanligt på datorn men alla mätarna överstyrs och det blir konstant oväsen! På ljudkortet indikerar två lampor (s.k. clip) rött! Jag vet inte om det här plötsliga ljudkorts-strul har någon inverkan på asio-problemet?
  6. Hej! Är tyvärr tvungen att återvända till forumet igen för lite mer hjälp! Tidigare hade jag problem med att asio-time usage överstyrdes i Cubase studio 5. Jag ändrade om allt till de mest optimala inställningarna och uppgraderade allt som fanns att uppgradera. Det hjälpte inte. Det visades till slut att det var min undermåliga dator som var problemet. Den jobbade runt 100 % när jag öppnade projekt, vilket såklart gav utslag på asio-mätaren. Därför bestämde jag mig för att köpa en ny dator för att lösa problemet. Nu har jag köpt en dator (HP Envy, i7 3770 processor, 4 kärnor, 8 gb ram-minne, 2 gb grafikminne) och installerat cubase och mitt ljudkort (Presonus 1818vsl) på den. När jag spelar samma effektfyllda projekt som tidigare, jobbar processorn och ram-minnet bara runt 20 %, alltså en indikation på att datorn fungerar hur bra som helst. Ljudkortet fungerar också bra då det är splitternytt! Men likväl kvarstår problemet med att asiomätaren överladdas snabbt! Nu är problemet till och med värre, då mätaren redan är halvfull efter 3 inspelade HalionOne-spår! Så allvarligt var det inte förut. Då och då kommer popp-ljud eller andra konstiga läten ur högtalarna när jag spelar upp projekt. Slutsats: Inställningarna på datorn och ljudkortet har alltså inte varit anledningarna till problemet. Nu är dessutom datorproblemet undanröjt, den funkar ju hur bra som helst till skillnad från innan! Därför är jag väldigt konfunderad över vad jag ska göra för att lösa asio-problemet. Cubase-mjukvaran kanske kan vara den felande länken? I så fall; hur fixar man det? Uppskattar hjälp och svar!
  7. Jag har inte tänkt att bygga om min packard bell, istället köper jag en ny. Jag har checkat runt lite; ASUS stationära datorer runt 9000-10000 kr har enormt bra prestanda, så de lockar mig!
  8. Jag uppskattar all hjälp ni har gett mig! Men efter en massa slit med inställningar och prestanda på min dator har jag bestämt mig för att köpa en ny! När vi väl checkade upp datorns processorserie blev jag smått rädd när jag hörde att det var en i3-processor (eller kanske inte ens det)! Så nu får det bli en bättre processor, en i7 med lite fler kärnor! 🙂
  9. Pluggarna jag använder i projekt som överstyrs kan vara guitar rig 5, 3, synteffekter som p8 och ljudeffekter, exempelvis gungelizer.
  10. Prövade installera en 32-bitars version av cubase och projekten som tidigare överstyrdes har nu en stabilare asio time usage nivå! Jag antar att det har att göra med att vst bridge inte aktiveras, vilket minskar belastningen på CPU:n. Jag har också avinstallerat Norton vilket kanske har gett någon positiv inverkan. Sammantaget har alltså asio time usage problemet blivit bättre, men fortfarande har mätaren en alldeles för hög nivå när jag spelar upp projekt. Jag tog med datorn och hela kitet till personalen i en musikaffär som är erfarna av inspelning. De menade att CPU i datorn jag har nu är alltför svag för att hantera den mängd ljud som jag använder i cubase. Därför måste jag köpa en ny dator med bättre processor som är mer anpassad att jobba med cubase. Har ni några förslag på rejäla datorer som klarar av att jobba med en stor mängd effekter i i cubase utan att problem med asio time usage uppstår?
  11. Bra program måste jag säga! Dock var resultatet inte så bra... När jag hade gjort en genomsökning indikerade mätarna med röd färg. Latencymon beskrev att min dator inte kan hantera direkt ljud på ett bra sätt, vilket kan leda till s.k. drop outs. Jag antar att det finns samband mellan det och att Asio time usage mätaren i Cubase skjuter i höjden. Programmet menar att jag ska pröva avaktivera CPU throttling settings, vilket jag inte vet vad det innebär. Det står också jag ska uppdatera eller inställningar i BIOS. Är det bara att följa det som står eller kan man dra några andra slutsatser utav detta?
  12. Den drivrutin som jag har installerat till ljudkortet har stöd för 64-bit system. Men jag tänkte, tror du det kan göra någon skillnad att starta projekt med 32-bitars effekter i en 32-bitars version av Cubase istället? Nu har jag använt 32-bitars effekter i Cubase 64-bitars, kan det vara det som gör att Asio time usage skjuter i taket? Jag är helt säker på att jag har installerat rätt drivrutin till ljudkortet, men hur kan man upptäcka systemrelaterade fel i enhetshanteraren? Jag hade tidigare ett presonus Audiobox USB med 2*2 portar och zoom H4. Jag har pluggat in ljudkortet i en USB 2.0 port, så det bör inte vara något problem. Min samplerate ligger på 44.1 KHz.
  13. Jag har uppdaterat cubase till version 5.5.3. Här kommer systeminformation om datorn: Operativsystemets namn Microsoft Windows 7 Home Premium Version 6.1.7601 Service Pack 1 build 7601 Ytterligare beskrivning av operativsystemet Inte tillgängligt Operativsystemets tillverkare Microsoft Corporation Datortillverkare Packard Bell Datormodell imedia S3710 Datortyp x64-based PC Processor Pentium® Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz, 2603 Mhz, 2 kärnor, 2 logiska processorer BIOS-version och -datum AMI P01-A2, 2009-05-26 SMBIOS-version 2.6 Windows-katalog C:\Windows Systemkatalog C:\Windows\system32 Startenhet \Device\HarddiskVolume2 Nationella inställningar Sverige HAL (Hardware Abstraction Layer) Version = "6.1.7601.17514" Användarnamn Hannes-dator\Hannes Tidszon Västeuropa, sommartid Installerat fysiskt minne (RAM) 8,00 GB Sammanlagt fysiskt minne 8,00 GB Tillgängligt fysiskt minne 5,99 GB Sammanlagt virtuellt minne 24,0 GB Tillgängligt virtuellt minne 21,7 GB Växlingsfilsutrymme 16,0 GB Växlingsfil C:\pagefile.sys Innan jag installerade det nya presonus-ljudkortet överstyrdes asio time usage-mätaren knappt alls. Däremot när jag hade installerat det nya sköt den i taket. Så det enda möjliga sak som har lett till detta problem är bytet till det nya ljudkortet. Datorn är densamma som innan, liksom dess inställningar och cubase fungerar precis som vanligt om man räknar bort Asio-problemet. Jag har upptäckt att en process (VSTbridge) sätts igång när jag använder mig av effekter i Cubase som jag har laddat ner från internet. Den utnyttjar mycket av min CPU:s kapacitet och gör att Asio - mätaren reagerar starkt. Däremot när jag bara använder mig av Cubase inbyggda effekter (exempelvis Halionone) är inte processen igång och Asio-mätaren ger inte samma utslag, trots att jag arbetar med lika mycket material i Cubase.
  14. Har Cubase Studio 5 och en latency på 9,33 sek. Min buffer size ligger på 512.
  15. Hej, jag har haft problem med att Asio Time Usage i Cubase ständigt överstyrs, sedan jag kopplade in mitt nya presonus-ljudkort (Presonus Audiobox 1818 vsl, 24 bit, Usb 2.0, 8 kanaler). När jag läser in projekt med ungefär 5-10 audio- eller digitala kanaler och spelar upp det stiger mätaren snabbt upp till 100 % och projektet börjar spraka och göra oljud ifrån sig. Processorn på min dator (Packard Bell imedia s3710, 8 gb RAM, dual-core processor 2,6 GHZ, 1 gb grafikminne NVIDA GEFORCE) jobbar också runt 100 %! Jag har prövat att byta ram-minne från 4 till 8 gb med högre växlingshastighet, avaktiverat alla energisparinställningar på datorn, uppgraderat Cubase, växlat mellan olika asio-drivers och installerat de senaste drivrutinerna till ljudkortet - ingenting har hjälpt. Fortfarande ligger mätaren och processornivån runt 100 % när jag öppnar samma projekt. Tidigare har jag använt två ljudkort med sämre prestanda, zoom H4 och en två-kanalig Presonus-modell. Dessa har jag inte haft problem med när jag spelat in på Cubase och Asio Time usage har legat konstant runt 15-20 %. Jag har också prövat spela in i Studio-One (inspelningsprogram som följde med Presonus-ljudkortet) och där låg Time Usage-mätaren i genomsnitt på 15 % när jag spelade upp relativt lika stora projekt som i Cubase. Därför verkar det inte vara något fel på ljudkortet, vilket jag också har svårt att tro eftersom det är en av de bästa USB-modellerna på marknaden, dessutom är det splitternytt. Det verkar alltså som det har uppstått något problem med Cubase. Så vad är det bästa att pröva för att försöka lösa det här problemet? Ska jag installera om Cubase eller i andra hand fabriksåterställa hela datorn? Eller finns det några andra saker som jag bör testa först? Jag skulle uppskatta svar, för det här problemet börjar irritera mig mer och mer och det känns för varje dag mer hopplöst att lösa...
×
×
  • Skapa ny...