Jump to content
Annons

Teflon

Medlem
  • Antal inlägg

    86
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Teflon

  1. Hej!

    Jag söker efter en bra och helst erfaren som kan hjälpa mig att mastra en låt. Fixa så att den passar på Spotify, Youtube m.m och att det inte blir för låg volym. Har redan mastrat med kompressor och EQ men jag får inte den där proffsiga touchen. Viktigt med kvalité. Jag kan betala en mindre summa om jag blir nöjd. Den kanske inte behövs mastras mycket, säg vad ni tänker. Låten kommer nedan:

     

    OBS! Låten är tillfälligt nedtagen för vidare mixning.

     

     

    Tack!

  2. 15 timmar sedan sa Casper Bjerkehagen:

    Kicken är lite för "pokey", jag skulle nog klippt den lite med en soft/hard clipper, tex JST clip

    Då får man fram mer detaljer och ett djup i soundet, vilket saknas lite nu. 

    Basen skulle behöva mer övertoner, saturation också, för att komma fram och tala mer i mixen. Testa lägga på någon amp simulator, lägg på en till on du redan har en på

    Allt gott!

    Vad är clipper?

  3. 3 timmar sedan sa vayzeria:

    Små  :ohörbara" slingor i bakgrunden.  Som  ger låten ännu mer liv. Prova spela takten på olika sätt på knäna eller med händerna. Ta denna takt och spela med ett nytt instrument, olika instrument.  Hitta små hålrum att lägga fills m.m i.

    Kanske kan funka. Många låtar har otroligt mkt gömda instrument och händelser som sker son inte alltid höra eller märks men gör en stor skillnad.

    Tack så mycket! Sitter nu och pillar lite 🙂

    • Gilla 1
  4. On 2022-02-17 at 18:09 sa vayzeria:

    Lyssnar i mobilen. Hör inget allvarlig fel.  Bra grund.  Mer instrument ju längre in i låten man kommer kanske? Tempo ökning för driv. 

    Låten känns väldigt 80-tal. Lite som Cindy Laupier.

    Okey tack för alla svar! Försöker ta mig vidare i låten men vet inte vad jag ska addera 😞 riktigt svårt faktiskt.

  5. 22 minuter sedan sa Muppo:

    Jag har lite reverb på men lågt och kort. Kanske kan öka lite där

    Lägg även lite delay, det är mycket viktigt! Har du ställt in låtens BPM? Du måste ha rätt BPM för att delayen ska gå i takt med musiken.

  6. Sången är bra och bra känsla. Du måste dock lägga tid på att mixa sången, jag saknar delay och reverb bland annat, det är rätt platt nu. Testa även att lägga adlips/stämmor på vissa ställen på sången. Sedan går det nog att snygga till med EQ också. 🙂

×
×
  • Skapa ny...