Jump to content
Annons

hopeless

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. "Göra en export" skriver du, och då antar jag att du menar exportera till en mp3-fil? Eller? Utveckla! Hur väljer jag inputs till de olika kanalerna?
  2. Visst! ...menar du mixerbordet? Det är ju bara en liten ruta men jag kan ta en screen på den.
  3. Uppdatering: Jag har, efter jobb i Studio One, lyckats lokalisera micken i ingång 3. Tyvärr kan jag inte lyssna på det jag tydligen spelat in, men vågorna rör sig iaf när jag spelar in. Mindre lyckat går det i Audacity som inte alls hittar micken. Dock är jag inte helt undra på om jag hittat alla ställen där man kan ställa in miccarna på.
  4. Okej! Tack för tipset! Har du någon aning om hur detta skulle se ut på hårdvaran då? En knapp i princip?
  5. Mjukvaran som medföljer ljudkortet då antar jag? I det här fallet mjukvaran Audiobox VSL? Eller menar du i själva redigeringsprogrammet?
  6. Låter fullt rimligt. Då är frågan: Kan man göra detta på Audacity, eller måste jag köra något annat program?
  7. Har följande utrustning: Laptop Asus N56V Ljudkort Presonus Audiobox 44 VSL 3 st kondensatormickar sE X1 3 st Supreme Pro MC1 mickkablar Mjukvaran jag kör med är audacity just nu, men är flexibel om det programmet inte är tillräckligt. Prövade StudioOne som var för komplicerat (i mitt tyckte). Menar ni att detta inte är kompatibelt med varandra? Grundproblemet jag har är alltså att det finns fyra uttag/ingångar (vet ej skillnaden om jag ska vara helt ärlig) som är numrerade 1-4. Ingång/utgång 1-2 står det "mic instruments" på, ingång/utgång 3-4 står det "mic line" på. När jag kopplar in min mick i ingång/utgång 1 och 2 så fungerar allt klockrent, men när jag byter ingång/utgång till 3:an så verkar programmet inte koppla det (automatiskt i varje fall, och jag hittar inte i audacity var jag skulle behöva korrigera något ytterligare då jag redan valt rätt enhet (mitt ljudkort)). Vi är tre personer som ska spela in, så det är nödvändigt att vi också kan spela in tillsammans. Detta visste försäljaren om.
  8. Så en sämre mick till en tredje person mao? Kan man koppla den dynamiska micken till ljudkortet?
  9. Jag använder de sladdar han rekommenderade nämligen Supreme Pro Mikrofonkabel (MC1). Ja, jag har tryckt in 48V-knappen på ljudkortet så att den lyser. Men ni påstår att detta inte fungerar för kanal 3 och 4 utan då måste man skaffa en separat matning? Korrekt? Är en separat matning något man kan köpa till då?
  10. Vad menas med separat matning då? Och hur skulle man eventuellt lösa detta?
  11. Så jag måste ha ett ljudspår för varje person/mikrofon?
  12. Stämmer det så är det ju inget annat än en skandal eftersom vi köpte allt av samma försäljare och det var han som plockade ihop alla hårdvaror (butik: 4sound).
  13. Ja, jag såg den men den har bara möjlighet att få in två hörlurar.. Vi är tre.
  14. Jag har haft knappen 48V på ljudkortet intryckt hela tiden (står dock inget om att det skulle vara fantommatning). Vad menar du med utgång och ingång? Just nu har jag alltså en kabel mellan min mic och mitt ljudkort samt en usb-kabel kopplat till min dator och givetvis då strömkabel från ljudkort in i väggen.
  15. Okej, så hur löser man detta?
×
×
  • Skapa ny...