Jump to content
Annons

Adamsvard

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Adamsvard

  1. Innan du mickar upp i hallen skulle du kunna kolla med midi-trummor och impuls-reverb om denna typ av reverb skulle funka till låten. Om det funkar har en hel del med reverbtider att göra. En snabb låt t ex skulle kunna bli grötigt. Och andra sidan kanske det är kul att testa, kan vara en kul erfarenhet.

    Du kanske ska välja låt som passar till reverbet istället?

    Som jag nämnde någonstans tidigare i tråden så har jag inte tillgång till varken ett akustiskt set eller mickar. Utan skapade tråden mest som en bas för en diskussion om huruvida detta överhuvudtaget skulle gå att genomföra utan att det skulle låta helt bananas:)

    I mitt band spelar vi in med MIDI-trummor men en dröm vore ju helt klart att ha tillgång till ett grymt akustiskt set och kanske tillochmed testa denna idé i någon av våra långsammare låtar precis som du säger, blast beats med sanslöst mycket reverb låter nog inte så kul. Eller så låter det fantastiskt haha.

    Tack för allas input hittills.

    edit:stavfel

  2. funkar finfint om hallen låter bra

    närmicka trummorna och addera rumsmickar som du sen blandar

    som sagt hänger allt på att själva hallen låter bra

    Jo jag tycker också att det borde fungera.

    Det är inte så att någon har gjort något liknande och vill dela med sig av erfarenheter?

  3. Pluggen "Unveil" från Zynaptiq fungerar förvånansvärt bra de ggr jag själv använt den, men det är lite som att gå över ån efter vatten (på ett vridet sätt) i ovanstående scenario. Bättre att spela in torrare och addera reverb än att plocka bort befintligt om man nu vet med sig att det blir överjävligt mkt som man inte vill ha med.

    Jo helt klart, tanken med gympasalen var väl lite om man ville ha massa rums reverb billigt hehe. Men nu när jag tänker efter var det nog inte en så bra idé.

  4. Visst, kan nog bli skitcoolt om låten är rätt (så man har användning av det stora reverbet)! Sätter man upp några plintar runt trumsettet (som ett öppet bås) och lutar tjocka gympamattor emot dessa så kan man nog få lite torrare ljud nära trumsettet. Släng upp ett par rumsmikar och blanda in ambience efter behag!

    Smart!🙂 Nu blir jag sugen på att testa men har tyvärr varken tillgång till akustiskt trumset eller mickar, detta var mest en idé jag tänkte vi på forumet kunde diskutera:)

  5. Hej forumet!

    Jag satt och tänkte häromdagen att det verkar vara ett jäkla tjafs att spela in livetrummor. Och det är svårt och dyrt att hitta ett tillräckligt stort rum att spela in i. Då kom jag och tänka på en gympasal där jag brukar lira fotboll med mitt korplag nån gång ibland, vi hyr stället för 25 kronor i timmen. Skulle inte det vara ganska nice att ställa trumsetet i mitten och micka upp det? Kan någon förklara för mig varför detta inte skulle fungera:)

    Tack på förhand/ Adam

  6. Det är ju i så fall knappast kabelns fel? 🙂

    Tycker också att det låter otroligt att signalen från datorn skulle kunna bli så stark att den steker elektroniken i högtalarna.

    Och om man är orolig för det är det ju bara att ställa volymen på själva högtalarna så att maxvolymen från datorn inte blir alldeles för hög. Sen kan man lugnt sitta och justera volymen från datorn.

    Nej inte själva kabeln men det blir ju i praktiken kabelns fel eftersom man inte skulle kunna justera volymen externt. Sen tänkte jag inte att själva elektroniken skulle fallera utan snarare att ett element skulle pajja men många monitorer har ju inbyggt skydd för detta, tillexempel mina från Dynaudio. Det du sa om att ställa in volymen på själva monitorerna var smart, det tänkte jag inte på.

  7. Varför skulle en kabel för 100 kronor ställa till med allt det där??

    Eftersom du skulle kontrollera volymen i Windows finns det väl en klar risk att man av misstag skulle råka dra upp volymreglaget helt, eller att det skulle ske utan ens vetskap.

    EDIT: Eller OSX eller vilket operativ system TS använder.

  8. Klart jag är sugen på en Kemper, men jag är fortfarande lite av en old school kille och gillar att micka upp gitarrer och hålla på. Jag har ju både en 5150 och en Orange ad30 plus fyra olika cabs att leka med. Så gitarrljud brukar sällan va ett problem. (Klart att de är smidigt att kunna spela hemma i lägenheten dock..)

    1176 eller 500 rack me lite goa grejer skulle såklart inte sitta fel de heller 🙂

    Skulle inte kempern passa dig rätt bra då då? Göra egna profiler med stärkarna och mecka runt med olika kombinationer. Låna över några toppar och profilera. Sen kan du bara ta med dig burken hem eller till repan, låter ju grymt.

  9. Menar du att det inte går att göra det, eller bara som ett talesätt? Alltså, att man inte kommer vilja göra det för en SSD är väldigt mycket bättre.

    Precis, som ett talesätt. Allt annat kommer kännas orimligt segt

    edit: Självfallet har även jag program på den mekaniska hårddisken också men alla viktiga program och dom jag använder mest ligger på SSD:n 🙂

  10. Okej, tack så mycket för svaren! De blir att öppna burken imorgon och kika.

    Jag vet att SSD-diskar är en slags disk man kopllar in via USB och att det ger bra prestanda osv. Skulle någon kunna förklara hur det fungerar dock? Är det som en vanlig hårddisk bara att den är "bärbar"?

    Edit: Oj! Tack Adamsvard! Det är något att tänka på. Vet dock inte hur länge jag skulle vilja vänta, och antar att en sådan prishöjning kommer stå sig ett hyfsat bra tag.

    Nej det kan nog ta ett tag innan priserna stabiliseras. Angående SSD disken är det en hårddisk man kopplar in inuti datorn med en SATA sladd precis som en vanlig hårddisk. Skillnaden är att en SSD inte har några rörliga delar och är otroligt mycket snabbare än en mekanisk disk. Om du till exempel installerar ditt operativsystem på en SSD kommer datorn att starta på 10-15 sekunder, om du lägger dina pluggar på den kommer även dom att ladda mycket snabbare i din DAW. En SSD är dyrare än en mekanisk disk men priserna har sjunkit lite på senare år, jag skulle rekommendera att du köper en SSD på 250 gig, förslagsvis denna som folk gillar: http://www.prisjakt....t.php?p=2074414

    edit: stavfel

  11. Nej, det bör den inte göra – du ska kunna köra Pro Tools 10 samtidigt som PT11.

    Fast för att vara teknisk försvinner nog precis den PT10-licens du har idag, och ersätts av ett PT11 bundle med licens för både PT10 och PT11, som sitter ihop (så att du inte kan köra dem på två separata iLoks).

    Så är det för mig.

  12. Du har med andra ord fått en verification code till PT 11 över mail? Jag trodde först att jag bara fått en kod till PT 10 men när jag klickade vidare framåt så var det PT 11 ändå. När man precis skrivit in koden på Avids sida så står det Pro Tools 10: Upgrade - det är inte det som förvirrar dig?

    Så såg det ut för mig också men nej det var inte det som var felet. Felet låg på djupare nivå så att säga men jag har kontaktat support och allt funkar nu:)

  13. Så satans dyyyrt med 4k skärmar, helt sinnes...

    dock är det massa krimskrams på den där som man inte vill ha, typ 3d och skit som jag aldrig någonsin ens kommer att använda ;p

    Jo det har du alldeles rätt i, länkade den för att jag ville visa ett extremt alternativ, även om det är ett helt ok pris för en 4K skärm på 58 tum:) Om jag vore du hade jag kört på två Dell U3011, du kommer nog inte känna att du saknar arbetsutrymme på väldigt länge.

  14. Oj då. Personligen håller jag den ganska lågt. Känns inte alls lika lekfull eller energisk som tidigare plattor. Snarare slätstruket och fegt. Och då har jag gett den upprepade chanser.

    Rent produktionsmässigt låter det såklart hantverksmässigt och habilt. Men det gör Eric Gadd och hissmusik också.

    Några undantag finns såklart, t.ex Moroder, Motherboard och Contact (ja, det är väl egentligen de enda också). Nä, vill jag lyssna på fransk soul-disco lyssnar jag hellre på Air.

    Jag håller med om att plattan har ett helt annat sound än tidigare släpp men till det positiva enligt mig, dock vill jag såklart inte höja skivan till skyarna. Men det jag gillar så mycket med den är att dom har lyckats skapa något som låter fräscht och nyskapande med hjälp av byggstenar som redan har använts, tex funkgitarrerna. Just my two cents:)

×
×
  • Skapa ny...