Jump to content
Annons

Jiisuki

Medlem
  • Antal inlägg

    79
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Jiisuki

  1. * LÅTNAMN: Frozen Animation

    * ARTIST/GRUPP: Jiisuki

    * GENRE: Electro/Pop?

    * LÅTLÄNGD: 4:56

    * KOMPOSITÖR: Jiisuki

    * PRODUCENT: Jiisuki

    * EV. MEDVERKANDE: Inga.

    * INSPELNINGSÅR: 2006

    * FORMAT: mp3

    * STORLEK: 4.7mb

    * STATUS: Skiss

    * LÄNK: http://bart.sm.luth.se/~nadlun-5/tfp/files/fa.mp3

    Gärna tips på förbättringar, förutom det uppenbara.

    T. ex. all "sång" måste tas om, läckage från klicket osv.

    Mycket finslip kvar också.

    Men ett tidigt omdöme kanske?

  2. Jag tycker att det låter ok, men basen ligger för högt och rakt upp i nyllet på mig. Det som saknas är också de där sista kryddorna. Låten är lite tråkig på något sätt, det finns inget som gör att jag vill lyssna igen.

    Jag kan inte riktigt säga vad jag skulle göra i ditt ställe, men kanske en funkig gitarr, en stråkmatta, sång ... alla idéer är bra utom de dåliga.

    Jotack! Jag ska dra ner basen till nästa version, och lägga den mer i bakgrunden. Mina lurar har ingen bas, och det var i de jag mixade skiten. Så det låter bra i dem ;P Men, jag har provat i annan anläggning och där låter det ta mig fan fördjävligt!

    Det kommer nog någon funkig gitarr, har inte lagt på gitarr ännu.. Det är en annan i bandet som lägger guran, det där är som bara min del om man ska säga. Sen har vi en sångare också, får se vad han kommer på helt enkelt 😳 Mer atmosfär ska jag prova också, och kanske göra nåt jäkla radikalt någonstans? Nåväl, jag kommer nog på något! Tack för lyssningen! 😛

  3. Trevlig låt... 😱 ...dock tycker jag att basen är mullrig och surrande!..Gillar rytmen och blåsriffen på låten, och blandningen av stilar i låten gör den extra kul..

    Skön låt!... 😉

    Tack för din kommentar, kul att du gillade den! Men jo, jag tror jag ska ta och ta om hela basen. Kan nog bli så mycket bättre! 😆

  4. Ok Jiisuki 😉 ..bra låt..gillar pianot..fick små vibbar i introt av Satie..en dunkar du på med ngn slags ja vadå.kallas detta elektrofunk..oj jag börjar tappa greppet..det låter som Tompson Twins-syntar som ploppar upp emellanåt...basen får du fixa till o sänka..den ligger o stör mig..hur som helst det här kan bli en riktigt bra instrumentell låt 🙁

    Okej! Tack för din kommentar. Nu är jag lite trött, men jag ska kika åter imorgon så jag kommer ihåg dina värdefulla idéer!

    Ja, jag vet då verkligen inte vad det är för genre, men lite funk-latin influenser finns väl? Genres är inte min starka sida.. Jag ska verkligen sänka basen, och se till att det blir bra 🙂 Thx!

  5. ja, den hör kan bli rätt fet... men shit vad har du gjort med basen? Det blir inte mer djup i den bara för att man krämar den max! Pressa den med en multibandskompressor så att den hamnar bak hos trummorna!

    Sen tycker jag pionot är lite sådär...

    Börja där, tycker jag

    //FredAsp

    Haha, tack för din kommentar. Det enda jag gjort med basen är egentligen eq och kompressor. Höjde mid rätt mycket, kanske därför den låter sådär? Vet inte, jag gillar själva soundet, men jag ska se över det en gång till. Det var sent på natten, kanske känns annorlunda nu 😉

    Jo, pianot är jag rätt osäker med, och mycket är kvar att jobba på. Ska försöka fixa ihop något vettigt komp på pianot istället för det där krafset som det är nu genom hela låten. Introt med pianot, är det ok? Eller är det den senare delen du tänker på?

    Ska tänka på allt du sagt och jag hoppas det blir så mycket bättre!

    Tack för din tid 😎

  6. Okej. Först sagt, riktigt makalösa stråkar, framförallt då på introt!

    Låter svinbra!

    Jag är inte något stort fan av hiphop, men ändå har låten mycket intressant som gör att jag fastnar 🙂 Det är bra betyg.

    Gällande mixen, så vet jag inte vad jag ska säga. I högtalare låter det riktigt bra, medan i hörlurar så är det något som känns knas.. Kan inte säga exakt vad det är, men jag tror det är rösten som jag stör mig lite på, men det kanske är för att jag är trött också 😄 Jag vet inte, men det låter skitsnyggt hursomhelst! 🙂

  7. * LÅTNAMN: Institute of the Bad Banana (tillsvidare)

    * ARTIST/GRUPP: Quest Institute

    * GENRE: Elektrofunk

    * LÅTLÄNGD: 3.28

    * KOMPOSITÖR: Jiisuki (A. Lundkvist)

    * INSPELNINGSÅR: 2006

    * FORMAT: ogg vorbis

    * STORLEK: 2.9mb

    * STATUS: Låtskiss

    * LÅTLÄNK: http://bart.sm.luth.se/~nadlun-5/qi/music/iotbb.ogg

    Tjo. Känns som att jag är riktigt i farten nu.

    Vad tror ni om denna hittils?

    Jag vet att det är lite jobb, måste fixa en hel del på basen, framförallt på höjningen..

    Och så verkar mitt piano-ljud dö ut lite konstigt. Blir bara så när jag downmixar..

    Ska prova med en annan plugg sedan, och se om det kvarstår.

    Tacksam för alla kommentarer, och speciellt tips på förbättringar!

    Hej hopp 🙂

  8. Ok 😄 ..lyssnade på låtlänken o inte uppdateringen!..lyssnar medan jag skriver o tycker det låter tungt o bra..saxen gillar jag 😎 ..men det är för lite av den!..o visst är det här en salig (o bra) blandning mellan olika polisfilmmusiksnuttar...varför inte lägga på samplade röster från några polisfilmer..oops nu hör jag lite tibetanska barnkör...bra!!..eller vad det nu är!?..o gittarer behövs inte här inte 😎

    Okay Falk! Tack för din kommentar!

    Tips på vart man kan finna royalty-fria polis-samplingar kanske? Eller icke royalty-fria för att testa, och sen kanske spela in något liknande själv..

    Alla tips välkomnas starkt! 🙂

  9. Hehe, okay.

    Har gjort en liten uppdatering. Har försökt få mer tryck i låten, och jämnare nivåer i trummorna.. Har dessutom försökt på mer krisp i saxen, tycker det blev en klar förbättring, men det vore kul att höra fler kommentarer!

    Lagen Änglar? Har nog inte sett det. Är det originaltiteln eller översättning?

    Aja, ska jobba lite mer på låten. Ha det!

  10. Hur importera MIDI filer i Ableton Live.. Fins ju "Insert MIDI to track" men när man lägger till ett MIDI spår så spelas det inte.. Men mixern visar att det är signal (alltså den där stapeln blinkar...)

    Kanske dum fråga, men har du någon synth på midispåret, eller routat midi-signalen till annan synth? Kollat monitor, om det står på Auto eller On?

×
×
  • Skapa ny...