Jump to content
Annons

Cederquist

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Cederquist

  1. Hej

    Finns gott om bra netlabels.

    Tips är att bekanta dig med isratrance forumet.

    Mkt info där. 🙂

    Sen skicka demos.

    Själv så blev jag kontaktad av flera stycken och blir kontaktad fortfarande av medelstora labels när jag använde soundcloud...

    Weird...

    Men man exponeras bra om man är aktiv på isratrance och använder sig av soundcloud och postar sina "demos" i relevanta grupper.

    Lycka til 🙂

    Tack för infon! Skall kolla in isratrance-forumet då!
  2. Hej och välkommen!

    Mycket bra låtar du gjort måste jag säga! Snyggt!

    Håller på med "vanlig" trance själv och har mitt första släpp på g... men har också alltid gillat psy- och goa. Jag har faktiskt gjort en psytrancelåt som jag kanske vill försöka sajna efter lite mer finslipning... har du några tips på bra netlabels inom psy- och goa?

    Återigen, varmt välkommen!

  3. Många bra tips! Tack alla! Att tappa inspiration eller komma in i svackor händer oss alla och det gäller verkligen att hitta sitt sätt att ta sig ur det.

    Jag brukar alltid börja mina låtar i "kronologisk" ordning. Jag börjar alltså med introt för att sedan bygga upp låten vidare. Först börjar jag med bastrumman. Sedan lägger jag på hihats och percussion. Basgången brukar komma in sedan för att leda in till ett break innan själva huvudmelodin kommer igång. Sedan jobbar jag mig "utåt" igen till själva outrot.

    Jag gör trance och detta upplägg tycker jag personligen funkar bra för ett lite mer "klassiskt" trance-sound. Men så klart gäller det att variera sig så att alla låtar inte byggs upp på samma sätt och låter alltför snarlikt! 🙂

  4. Jag har för mig att gratisvarianten av Studio One innehåller synthen Prescence med ett antal medföljande förinställda ljud. I betalversionerna får man dock med massor fler av dessa ljud, samt även mycket mer av allt det andra. Har som dudaah inte använt dessa ljud så mycket, men min uppfattning är att ljuden och synthen Prescence låter helt ok ändå.

    Enligt mig är det dock effekterna i Studio One som excellerar. De flesta är mycket bra tycker jag och jag använder framför allt compressorn och stereoverktyget ofta!

  5. Hej!

    Hoppas ni alla mår bra!

    Peter heter jag och vill med denna första post här presentera mig lite kort. Jag är 33 år gammal och bor i Stockholm. Jag har besökt forumet som gäst en tid och har redan lärt mig jättemycket. Folk verkar mycket trevliga och duktiga och det skall bli roligt att nu hoppa in och vara med lite själv!

    Jag har alltid gillat trancemusik och det är också detta jag själv pysslar med när jag gör musik. Har hållit på lite i omgångar och är nu inne i en period då jag hoppas kunna avsätta lite mer tid åt musiken än tidigare 🙂

    Jag gillar egentligen alla subgenres inom trance, men är mest inne på uplifting och techtrance. Allt med en bra melodi och en tung bastrumma uppskattas mycket!

    Är på g med min första release... ber att få återkomma med mer info om detta senare 🙂

    Ta hand om er alla så ses vi ute på forumet!

    Mvh Peter

×
×
  • Skapa ny...