Jump to content

OutKaszt

Medlem
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About OutKaszt

 • Rank
  På gång
 1. Varför köper ni Live 9 nytt när ni kan köpa mitt billigt? Kommer nog ångra att jag ska sälja det dock
 2. Hehe, tack för tipset. Nu slipper jag bli irriterad när jag kommer åt den varje gång =)
 3. Väldigt ofta när jag gjort någon automation i Ableton så är jag någonstans och pillar så att automationen slutar fungera. Linjen blir typ brun istället för röd och den röda "rutan" i det jag automerat blir grå och jag har ingen aning om hur jag återställer det. Automationen stängs typ av.. Nån som vet vad jag menar?
 4. Kikat på K601 men har tyvärr inget ställe att provlyssna dessa på. Hur är dem i basen? Är rädd att K271 blir lite klena på den punkten.
 5. Jag är totalt såld på stridsvagnarna från grannlandet (genelec). Haft både 6010 och 8030 och var mycket nöjd med bägge. 6010 saknar bas jepp, men då finns det en 5040 till dem för rimliga pengar. Har du annars kollat på 8020? Eller se om du kan få tag i ett par beggade 8030.
 6. Jodå den sitter, dock är de nån form av Iphone kontakt på dessa lurar, kanske påverkar vet ej. Eller så är det Spotify, för en del låtar saknar helt bas och andra har massor men saknar diskant
 7. Jo har Maestro men hittade inga direkta inställningar. Hur får du den att funka med Ipad? Har ju en sån också
 8. Fick precis hem mitt Apogee One och pluggade i mina taskiga AKG K619 och drog igång Dark Knight Rises OST. Märkte genast att det inte fanns något annat än bas (nästan) de ljusa ljuden finns inte där längre. Tyckte att det lät bättre direkt ur hörlursutgången på MBP. Är det något som är fel inställt eller vad kan de vara? Lyssnar via Spotify, men det borde väl inte vara boven direkt?
 9. Här kommer ett grötigt, möjligtvis tung läst inlägg men bare with me. Har en väldans beslutsångest angående vilka lurar jag ska ha. Har ägt ett par AKG K701 ihop med lurförstärkare och var så grymt nöjd med dessa, fastän saknaden av bas tyvärr fanns. Har även ägt ett par AKG K240 Studio. Upplevde dessa mer basiga än K701 men trots allt inte riktigt nöjd med dem heller. Köpte sedan ett par Genelec 6010 och krängde mina AKG lurar, krängde mina Genelec och köpte mig ett par Genelec 8030 och blev total förälskad. Tyvärr krängde jag iväg dessa till förmån av Mac köp och min resa för att lära mig skapa musik tog slut och började arbeta som webdesigner. Men nu några år senare så är jag tillbaka och har börjat lära mig Ableton istället för FL och det känns riktigt kul och bra. Förhoppningsvis kommer jag kunna skapa egen musik så småningom. Men behöver ett par lurar jag kan vara nöjd med och har snöat in mig på både K702 och K271 MKII. Är ju trots allt två lurar i olika klasser, vilket gör valet svårt. Lutar åt K702 men hur funkar denna att producera elektronisk musik med? Och bägge dessa bör väl fungera bra med Apogee One? Kommer använda dem till att både lyssna på musik och göra musik, så måste funka för bägge..
 10. Är det någon som vet av någon guide till automatisering för dubstep i Ableton? Jag vet hur jag exempelvis kör en automation på LFO hastigheten, pitchbend etc men jag vet inte hur jag ska få till de för att låta som något annat än rent oljud. Tänkte därför om det finns någon guide på internet som förklarar detta lite djupare med lite riktlinjer. Eller är det bara pilla runt tills de låter bra? Har YT'at en hel del men inte hittat något lärorikt. Flesta guider handlar bara om hur du får till wobble ljudet...
 11. Aha då är jag med. Hittade några samplade pianoljud i Live och där lät det fylligare. Man lär sig något nytt varje dag =)
 12. Mest troligt en dum fråga men varför låter ljudet så mycket bättre (fylligare) på dem medföljande syndarna till FL jämfört med ex. Live's färdiga piano ljud till Operator? Har provat alla tre programmen och även Logic's färdiga ljud låter mer "färdiga" än dem i Live.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.