Jump to content
Annons

Jay

Medlem
  • Antal inlägg

    72
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Jay

  1. Tjenare! Gillar ditt sätt att se på musik, delar många tankar! Jag rappar och sysslar en del med mixning. Bor egentligen i Uddevalla (hyffsat nära Gbg), men pluggar i Småland nu. Kan bli svårt att hooka upp på ett tag, men man kan ju alltid kollaba. Har du något uppe som man kan lyssna på?

    Peace

    Sjukt nice!

    Skicka pm så hörs vi!

    Tjoo!

    Jag bor i stockholm och spelar in i allt själv förutom att jag har en nyfunnen kärlek till sampling.

    Jag har också många gånger gått förbannad på gatan över avsaknaden av inspirerande musiker.

    Men jag har ett gäng sköna dudes som har skönt flow på både svenska och engelska.

    Själv skapar jag beats och skriver mycket annat också oavsett genrer.

    Jag spelar alla instrument jag kan få tag i och börjar plugga ljudteknik till sommaren.

    Peace

    Tjena Andie! Ja det låter asnice, skicka pm du med så kan vi höras utanför studioforum!

  2. Jag är intresserad av att gå SAE's Audio Engineering program i antingen LA eller Brisbane, men jag är lite smått förvirrad....

    I LA skulle jag gått Audio Technology Program: http://losangeles.sa...Program_Diploma

    Samt Beat Lab Production: http://losangeles.sa...ion_Certificate

    Kursen i LA är 9 månader full time.

    I Brisbane kallas kursen för Bachelor of Audio Production: http://brisbane.sae....oduction_Course

    Den utbildningen är 24 månader full time.

    Varför denna stora skillnad? Är det för att i brisbane erbjudes det en full bachelor men inte i LA? Vad är det för slags nytta med att plugga endast 9 månader? Känns ju en aning kort för att ha någon slags riktig utbildning på "papper"...

    Någon som kan hjälpa till?

    Enda anledningen till att jag hellre vill till LA är pågrund av mitt stora intresse för urban musik, hiphop, rnb osv.... LA är ju lite som dess MEKKA, sen så finns det ju kontakter där man inte kan få någon annanstans om man har tur, då i stort sett det mesta produceras där.

    Men de där fjyttiga 9 månader har mig på stängslet...

    Uppskattar hjälp 🙂

  3. Alright. 🙂 Då är min åsikt att en kontroller till mjukvaru-sampleplayer (typ Maschine) kan vara en bra och snabb början, men leder inte till att man blir bättre och lär sig mer angående om skapa egna samplingar och sätt att anpassa sampleplayern och dom program man vill använda sig av. Även om man tycker man är ny, så tycker jag det är avgörande att bestämma sig för om man vill lära sig göra egna samplings-setups, eller om man vill köra på färdiga lösningar och använda den bästa man hittar. Det ena är snabbare och enklare, det andra tar längre tid, energi och leder till att man kan få nästan exakt det man vill ha. Att välja att göra mer egna grejor leder dock till att början blir rätt frustrerande, för det är uppförsbacke då.

    Har man sett några ingående arbets-videos av t.ex. Swedish House Mafia så förstår man snabbt att berömmelse har väldigt lite med praktisk kapacitet att göra. Så jag anser att det är ett ställningstagande redan från början: det är inget fel i att välja den mer snabba och enklare vägen, så länge man förstår att det är det man gör, så man inte känner sig besviken på att man inte får ut vad man vill ha sen och känner sig frustrerad över det. 🙂

    Det enda jag tycker är jobbigt är att det känns som att man måste vara en nyutexaminerad audio ingenjör för att ens fatta vad det är man sysslar med, men jag försöker mitt bästa... hehe. Ska kolla på maschine..

  4. Hårdvaru är en sak. Det du talar om är sättet att styra en mjukvara. Maschine kan styras via mus eller NIs egna panel liksom.

    Tycker frågan består lite av hur du använder din "sampleplayer" (som jag tycker dom kallas). Säger man "hårdvara" tänker jag AKAI S6000 typ. Maschine är relativt bra för trummor, medan andra - som t.ex. Kontakt eller Battery - erbjuder väldigt avancerad funktionalitet som vissa vill använda fullt ut. Dom kan förvisso styras i realtid med MIDI kontroller när patcharna är skapade men kräver mus för att skapa dessa. Så det beror lite på hur avancerad du till vara, och hur mycket du vill göra egna grejor visavi använda mer färdiga lösningar, samt hur mycket du kommer använda dom live vs i hemstudio.

    Enbart hemma. I nuläget har jag inget annat än mjukvara och Ett novation sl mkII... så jag menar, vill gärna bygga ut, är relativt ny till den tekniska biten av att skapa musik, så jag vill gärna jobba med händerna men jag är mest intresserad av en snabb lärningskurva mer än någonting annat, något som relativt lätt att använda..

    Började för några år sedan och köpte en massa saker, saker som var alldeles för svåra att använda då jag var ubern00b, fortfarande rätt n00b på den tekniska biten, för jag blev riktigt tagen på sängen och fick inte alls något att funka, sen ingen som kunde hjälpa mig. Så jag blev lite avskrämd, kommer inte göra det misstaget igen..

  5. För att gå tlllbaka till sampling, skulle det vara bättre att bli bekant med det genom att köpa hårdvara(till exempel en mpc eller en maschine) eller ska jag försöka lära mig genom att använda en softwaresampler? Det känns som att kunna arbeta med den praktiskt och ha riktig hårdvara framför sig skulle vara mer positivt än att sitta och klicka med en mus, vad tycker folk om fördelarna och nackdelarna med software i jämförelse med hardware?

  6. Det ryktas om att komplete 9 kommer i april. Där av priset. Och det är lika dyrt att uppgradera från 7 till 8 ultimate som att köpa 8 ultimate 8 nytt. Jag gillar verkligen kontakt och fm8. Men de mängder av samples som de trycker med är oftast inget vidare även om nyare saker är bättre.

    Ifall man köper ultimate 8 då, kan man uppgradera till 9?

  7. Ju mer man piratar, desto högre blir ju priserna, från de tillverkare som håller hårt kvar vid marknaden. Så det känns lite konstigt att säga "Jag har inte råd, alltså måste jag stjäla istället".

    I princip alla former av plugins finns ju även i gratis-form.

    Man kan även tanka hem demo-versioner och testa för att se om det är värt, och man kan använda Studios forum för att fråga andra om deras upplevelse, erfarenheter och åsikter om en viss produkt.

    Å andra sidan, för 50 år sen så började kommersiella intressen klaga på nya uppfinningen "Television". Vid ett stort sportevenemang räknade man med 5000 besökande åskådare. Korvgubbar, fik, inträdesavgifter, ordningspersonal, all service hade sin ekonomiska planering .. men den gick åt helvete, för folk kom ju inte dit länge. För en spottstyver i licensavgift tittade folk på evenemanget hemifrån istället för att komma dit och vara på plats. Jävla televisions-helvete. Folk ville stänga ute TV från att sabotera näringslivsintressen. Men TV var en ny teknik och visade sig vara här för att stanna. Affärsintressena fick anpassa sig istället. Jag tror vi är i samma läge idag, med mjukvara och media. Tekniken förändras, och vi måste anpassa vår handel därefter. Men nog förstår man dom som klagar ...

    Nu är ju inte fallet att man laddar ner till 100%, jag har köpt i stort sett allt jag använder 🙂, så har inget problem med det, jag vill bara veta hur folk gör när de inte kan ha tillgång till vissa program på grund av olika orsaker... sen så laddar ju folk ner tv-serier och annat från internet, varför ska alla hoppa på mig för att jag har laddat ner några plugins för? Ni har väl själva laddat ner något nån gång, musik, tv-serie, film eller vad det nu kan vara.

  8. ja fan bussen väsnades ju som fan i morse

    jag tror du ljuger dig blå bara

    Äsch, inte bryr du dig om det, du har ju bara försökt provocera och hoppa på ända sen du kom in till tråden 🙂, inte direkt gjort något annat än att mata elden. Och varför skulle jag bry mig om du tror mig eller inte, min tråd hade inget med detta att göra, så varför ska du ta upp det hela tiden 🙂 min tråd hade att göra ifall folk även laddar ner saker eller om de bara köper eller om de gör båda, och även om komplete 8 ultimate är värt sitt pris, enda jag ville ha diskussion på 🙂

  9. Vet inte hur jag ska förklara... hmmm....

    En sampler är som en synth/plugin, men den spelar inte ljud som är konstruerade i processorn, utan använder sig av färdiga ljudfiler.

    Varje ljudfil kan t.ex. bestå av en samplad tangent på ett piano, t.ex. ett C. Detta "C" spelas in flera gånger med olika anslag för att ge

    ljuden så många anslagspunkter/färgningar?! som möjligt som det riktiga pianot har. Ju dyrare bibliotek oftast, ju mer verklighetstrogna ljud.. typ....

    På denna nivå av användning sparas processorkraft jämfört med plugin-synthar/moduler som nyttjar datorns processor(er).

    Ladda hem en sampler, gratis att prova. Gå den hårda vägen och gör dig bekant med den samplern. Köp ett eller några ljudbibliotek till din sampler sen när du blivit bekväm med HUR en sampler fungerar.

    När du väl blivit "kompis" med din sampler så vill du troligtvis inte släppa den ifrån dig. DÅ ska du ställa dig frågan "Varför behöver jag en sampler".

    DMM, Är Kontakt en mjukvarusampler? Vilka skulle du säga är de mest använda mjukvarusamplerna?

  10. Vet inte hur jag ska förklara... hmmm....

    En sampler är som en synth/plugin, men den spelar inte ljud som är konstruerade i processorn, utan använder sig av färdiga ljudfiler.

    Varje ljudfil kan t.ex. bestå av en samplad tangent på ett piano, t.ex. ett C. Detta "C" spelas in flera gånger med olika anslag för att ge

    ljuden så många anslagspunkter/färgningar?! som möjligt som det riktiga pianot har. Ju dyrare bibliotek oftast, ju mer verklighetstrogna ljud.. typ....

    På denna nivå av användning sparas processorkraft jämfört med plugin-synthar/moduler som nyttjar datorns processor(er).

    Ladda hem en sampler, gratis att prova. Gå den hårda vägen och gör dig bekant med den samplern. Köp ett eller några ljudbibliotek till din sampler sen när du blivit bekväm med HUR en sampler fungerar.

    När du väl blivit "kompis" med din sampler så vill du troligtvis inte släppa den ifrån dig. DÅ ska du ställa dig frågan "Varför behöver jag en sampler".

    Okej låter bra! Jag tror att jag gjort det svårt från mig från första stund, har inte haft någon hjälp själv utan mest försökt mig fram och det har gått bra, jag trodde man skapade allt från scratch i sin daw och det var det hehe..... ska prova en sampler.

  11. Så en sampler använder man för att utveckla ljuden man redan har? Kör jag mina ljud genom den samplern då?

    Jag använder egentligen bara stocksounds i min daw samt lite trumkitt jag köpt in, och en och annan jag tankat. Sen så använder jag bara faders för smått variation....

    Det känns som att det kommer upp nya saker varenda dag som man måste bli familjär med, får ta och läsa in det mer tekniska, som sagt vill jag bara göra musik och har mest suttit i min daw och gjort just det, har inte fokuserat på alla tekniska saker. du får ursäkta min okunskap inom detta.

    Jag antar i stort sett att min fråga är.

    Är en sampler väldigt viktig eller kan jag bara använda min daw?

×
×
  • Skapa ny...