Jump to content
Annons

harry1

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har bettskena men biter fortfarande ihop. 😳
  2. Får ju spänningarna varje natt så skulle inte fungera så bra i längden...
  3. harry1

    Spänningar i halsen

    Är det någon som vet hur man kan lösa upp spänningar i halsen? Vad finns det för övningar? Sjunger inte så har ingen koll 🙂. Jag biter ihop mina tänder extremt mycket på nätterna därav spänningarna. Jag läste någonting att man kan blåsa i ett rör i vatten, skulle detta lösa upp mina spänningar i halsen?
  4. harry1

    Förbättra sitt uttal

    Fick så bra svar senast jag postade här så testar att dra upp en ny tråd! 🙂 Vad är knepen för att förbättra sitt uttal? När jag pratar så blir det mycket "Jo, men de görän" istället för "Jo, men det gör den" osv osv. Om jag artikulerar så tycker jag det låter rätt flummigt ibland och det blir zombietakt på talet. Kan det vara som så att det är tungan som måste stretchas ut?
  5. Tror att problemet sitter i nacken faktiskt. Börjat göra lite stretchövningar och hör hur rösten blir mycket tätare och starkare efter det. Dock så försvinner det efter ett tag, men förhoppningsvis så stannar det om jag fortsätter i några veckor. Jag tenderar även att luta mitt huvud åt sidan en hel del och det ger nog spänningar. Har försökt att blivit av med den ovanan men det är lättare sagt än gjort..
  6. Smilfink, hör så mycket olika om just dem två, vissa säger att det hjälper, andra inte. Är ju hur som värdelöst att hamna i ett missbruk pga den anledningen.
  7. Jag vill bara ha en normal och ren röst. Inte att det ska låta så pressat till exempel. Ja, kanske så skulle jag behöva komma ner i lägre toner då jag ibland nästan kan låta lite bitter och mitt tal kan bli rätt "hårt".
  8. En sista fråga bara. Kan det vara så att min tunga har dragit bak sig så mycket att den kanske blockerar luften som ska ut precis där vid svalget? Vet, borde ta detta med en logoped men om någon är kunnig så!
  9. Aa, får väl göra det, tack för svaren. Synd att det inte finns någonting som skulle kunna hålla uppe svalget hela tiden, hehe.
  10. När jag sitter här och pratar med mig själv så är den inte så pipig, utan det beror på vilka situationer jag infinner mig i, samt i höga tonlägen. Jag förstår ju att en del sitter i huvudet men ibland undrar jag ändå om det är så att vissa muskler inte är tillräckligt tränade. Men ja, blygheten spelar ju säkert in en hel del, men det känns som att vissa andra blyga personer inte har samma problem. Vad ska man göra liksom? Som sagt så är det så tråkigt att folk tror man försöker prata på ett speciellt sätt och det låter bara så falskt
  11. Nej, det gick jag igenom för flera år sedan så det är inte där problemet ligger.
  12. Schysst! Kan verkligen inte sjunga men får väl köra på ändå. :-) Ger detta någon långvarig, positiv, effekt på stämbanden eller är det mest bara för att känna av tonerna? Jaså, basröst är inte the way to go. Ibland känns det som det verkligen finns 0 bas hos mig, dock är det mest när jag måste höja rösten och jag använder väl rösten på fel sätt då. Blir så less att jag inte lyckas med det. Väldigt surt när folk inte orkar lyssna på en för rösten låter jättefalsk och ansträngd. :/ Bara fortsätta tipsa om du har någonting mer =).
  13. Hej, Jag undrar om det är möjligt att få lite mer bas i rösten på något sätt? Jag är inte ute efter någon Persbrandt röst, men det vore kul om folk kunde höra vad jag säger lite oftare, då tänker jag framför allt på när det är lite bullrigt ljud. Jag har gått hos en logoped för ett tag sedan och fått diagnosen fonasteni/rösttrötthet. Jag sjunger inte så det fick jag pga att jag varit tyst i flera år och även talat på fel sätt. Att gå hos en logoped har gett mig resultat, nu kan jag i alla fall prata hur länge som helst utan att det bara tar stopp, för det var verkligen så förut. Dock så är jag inte nöjd då jag fortfarande inte får till den där riktiga klangen tillsammans med lite basröst. Jag kommer att försöka ta kontakt med logopeden nu i veckan, men det lär ju dröja innan jag får en tid där, och jag har sån jävla ångest från igår då jag var ute och jag hade så svårt att göra mig hörd, så därför skriver jag här för att förhoppningsvis få lite tips/övningar medan jag väntar på en tid. Jag har ju hört det mesta redan, att man ska använda magstödet, öppna svalget, rikta talet osv. Det känns verkligen som jag gör det, men ändå så går det inte... Nu har jag inte gjort övningar på ett bra tag, är det någon som vet någon bra övning som just skulle vara bra för att få fram det där basljudet? Är det flera muskler som sitter i stämbanden? Jag börjar fundera på om jag "missar" att träna upp någon ut av dem musklerna, men så är det kanske inte. Vad har tungan för betydelse för bastalet? Jag var nämligen hos en kvinna som drog massor i min tunga och hon sa att den var bland dem stelaste tungorna som hon har sett, och då hade hon ändå jobbat med det i nästan 30 år. När jag var färdigbehandlad där så sa hon dock att den inte var stel längre, men jag börjar undra om den inte har hittat tillbaka nu... Jag har kollat upp mina stämband och det är inget fel på dem, men jag funderar allvarligt på att operera dem. Hur vanligt är detta och hur brukar resultatet bli? Förväntar mig inte att jag ska få svar på alla frågor på detta forum, men någonting kanske ni kan komma med. Tack!
×
×
  • Skapa ny...