Jump to content
Annons

m-and208

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av m-and208

  1. ja de va de jag funderade på om de skulle fungera! Men tror du de måste va av samma märke mackie i detta fallet? Använder Cubase i nuläget och så vitta jag vet går de bara använda ett ljudkort åt gången! Saken är den att jag vill ha kvar mackie bordet med samtidigt spela in trummor med midi!!

  2. Jag tänkte höra om de är någon som har erfarenhet eller kunskap om att koppla ihop ljudkort via Firewire.

    Jag har idag ett mackie 1640i med inbyggt Firewire kort, Men de saknar midi in/ut. Därför funderar jag på om de skulle va möjlig att koppla till ett annat ljudkort med midi igenom mackie bordet? för att kunna använda allt samtidigt!

  3. Ja, tyvärr får du tråkigt svar av mig också. Men att läsa i manualen om audio warp skulle nog vara det enklaste, eller som stummindude säger. Det blir lite komplicerat att skriva här i ett inlägg.

    Hur som helst så funkar det oftast ganska bra. I alla fall med trummorna där det ligger massa mellanrum så behöver det inte alls bli sämre ljud genom att lägga det i takt. Med gitarr så brukar det vara svårare, då kan ofta melodyne vara både ett enklare och bättre sätt.

    Kör hårt.

    jo Google har jag titta på mycket och fått mycket info från. Trummorna börjar jag få ordning på, med gitarren vill sig inte. du pratade på melodyne är det ett plugin man köper till Cubase eller finns det i Cubase redan?

  4. Hej. Jag skulle vilja ha lite hjälp med en sak. håller på att spelar in lite i Cubase 7. Jag spelade in trummorna först med 10 kanaler. prövade spela in så gått de gick med metronom men blev inte helt hundra på vissa ställen. Sedan la jag en gitarr, blev samma med den inte helt hundra över allt. Nu till min fråga. jag skulle vilja ha dem i absolut tempo med varandra hur gör jag ?

  5. Nu tror jag att ja hittat felet, Det va en CPU som hette GUI.exe som jag stängde ner. Då helt plötsligt började allt fungera, Inte en aning om va den är till. Men inget har slutat fungera än vad jag har märkt 😛 Men höjer jag bufferten lite högre som tex till 128 kan stereon på högtalarna försvinna i bland och bli mono.. Vad ska man använd för drivrutin till FW-kortet TI eller Legacy vad rekommenderar ni?

  6. Hej

    Tack för hjälpen. Nu har jag äntligen fått igång ljudkortet. Felet som var va att buffer hastigheten var för låg. höjde de och den fungerade. Men nu har jag ett annat problem. När jag spelar in i Cubase 5 blir Latency alldeles för hög hela 23ms. Hur får man ner den? Förstår att det har något med buffer att göra, men kan inte sänka den något mer....

    Tack på förhand..

  7. Vet inte om jag är helt blind, men...vad har du för dator? OS? Cubase? ProTools?

    Låter som en buffer-grej för mig, utan att veta bättre.

    Jag har en ny inköpt cooler master tror jag den heter. tror den är ihop bygge från mr.PC med Widows 7.det sitter en AMD FX-4100 Quad-core Processor, 8G i ram och ssd disk som jag kör Cubase på.

  8. Kolla så du inte har hårdvarukonflikter i datorn m.h.a. DPC Latency checker.

    Prova också att byte till "legacy driver" för FW-kretsen, kan hjälpa.

    Har provat att byta till legacy driver men då kommer det inget ljud alls ? laddade ned programmet du rekommenderade och det ger utslag på 4000us. Men vad de är som gör de vet jag inte. har prövat att stänga ner några saker, utan något bra resultat. Vet inte ur mycket man vågar stänga ner...

  9. vad är fel exakt? att det bara sprakar? Kan det vara så enkelt som att signalen klipper? eller att du har fel buffer?

    Vet inte hur jag ska förklara det riktigt. man kan säga att det klipper, skrapar och att det skulle fas vända på något vis i bland..

    Fel buffer hur tittar man på de, som jag sa tidigare är jag inte så slängder på datorer 😊

  10. Har undersökt lite nu och de visar sig att jag hart PCI-E kort i datorn. Har titta runt lite men kan inte hitta någon som de sitter TI-krets på. eller så är jag för korkade för att hitta 🤪 Någon som har förslag på ett bra fungerande FW kort med PCI-E och TI-krets? som jag tydligen behöver för att få det att funka..

  11. Du behöver köpa ny Firewire controller. PCI-E gärna. PCI kan funka också om det är slot på ditt moderkort.

    Leta beg, eller nytt. Det ska helst vara Texas Instrument krets på det.

    Okej så de FW kortet som sitter i fungerar alltså inte till ljud kortet...

    Några förslag på sidor man kan köpa sådant kort? länkar vore trevligt 🙂

  12. Hej!

    Jag skulle behöva hjälp, Har investerat i nytt ljud kort och dator för min lilla hemma studio. Men har problem med ljudet det hackar och lever sitt eget liv? ljudkortet är ett Mackie onyx 1640i som är kopplat till mit firewire kort (VIA 1394 ohci compliant host controller) i datorn.

    Har prövat med mjukvar till firewire kortet men hittar ingen nyare.

    Kanske ska tillägga är inte allt för slängder på datorer.

  13. Hej

    Jag funderar på att köpa mig nytt mixerbor och ljud kort. Men är lite osäker på om jag ska köpa separat eller allt i ett. Jag är lite in på att köpa ett Phonic PHHB24U eller Mackie Onyx 1640i. men är lite osäker på fördelarna med allt i ett lösningen, Förutom att det tar mindre plats

    Jag är ute efter 16 separata XLR mic preamp in.

×
×
  • Skapa ny...