Jump to content
Annons

PaperClips

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har ett problem med brus i mina monitorer och skulle verkligen behöva lite hjälp. Gear. Imac 21,5 inch, Late 2012. OSX 10.8.5 Interface: Motu 828 mk2 Firewire Högtalare: Dynaudio Dbm50 - Allt är uppkopplat via en "powerconditioner" (Furman M-10xE), vilken jag köpt i efterhand för att försöka få bort bruset. Det brusar vilket uttag i väggen jag än använder. - Jag har bytt kablar mellan ljudkort och högtalare flera gånger, med alla möjliga märken och modeller. Ingen skillnad. - Jag har testat ett annat ljudkort (Yamaha Audiogram3) - Högtalarna brusar inte när de bara är påslagna. Inte heller när de är kopplade till ljudkortet. Bruset kommer när jag kopplar ljudkortet till datorn. Vilket får mig att tro att det har något med datorn att göra. - Bruset påverkas inte av volymratten på ljudkortet. - Jag har testat olika USB-portar och även med adapter kört genom thunderbolt-portarna utan skillnad. Jag har kört med den här setupen ett par år nu och det har aldrig varit något problem förrän jag för några månader flyttade. Trodde först att ljudkortet pajat i flytten men efter att testat ett annat verkar det inte vara det som var problemet. Trodde då att det var något med strömförsörjningen så investerade i en powerconditioner utan framgång. Är det datorn som är trasig? Den funkar helt perfekt annars! Eller har jag ändrat på någon inställning eller kanske uppdaterat något som jag inte borde gjort? Tack på förhand!
  2. Nu har jag bytt ut moderkortet mot ett Gigabyte och så bytte jag SSD eftersom den andra jag valt inte fanns i lager. Ser det bättre ut eller borde jag ta något annat moderkort? Tack så mycket för hälpen förresten! Glömde länken http://www.inet.se/kundvagn/visa/2560534/2012-11-19
  3. Hej min förra dator har nu lagt av och är i behov av en ny. Kollat runt på lite olika forum och förstått att knåpa ihop en egen är en bra idé om man vill få ut mycket prestanda för lite pengar. Problemet är att jag i princip inte har någon kunskap om datorer överhuvudtaget. Har plockat ihop lite på vad jag tänkte kanske kunde vara bra: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2546289/2012-11-16 Frågade samma fråga på ett annat forum, de påpekade bara att man inte skulle ha "gaming" - prylar i datorn. Jag har ingen aning om vad som är gaming-prylar och inte, och inte heller vilka delar som passar ihop etc. Skulle inte någon kunna vara jättesnäll och utgå från min lista och byta ut de delar som borde bytas ut, och kanske lägga till eller ta bort någon del som behövs/inte behövs? Försök gärna hålla priset nere så att det inte blir så mycket dyrare. Datorn är till för musikproduktion och ska inte spelas på eller något annat som kan vara krävande. Kan vara bra att säga att jag äger ett externt ljudkort och en extern hårddisk. Jag skulle också gärna kunna använda två skärmar också eftersom det är så mycket smidigare vid mixarbetet men om det blir mycket dyrare så skippar jag det.
×
×
  • Skapa ny...