Jump to content
Annons

hegobald

Medlem
  • Antal inlägg

    6 216
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    8

Inlägg av hegobald

  1. Tja vet inte om min mikrofonteknik har något namn men jag brukar köra en stormembranare kondensatormic ca 40 cm ut riktad med njure mot nedre halvan av gitarren. Mellan hål och stall.. Sen kör jag med en liten electretmic ( line CM3 ) riktad snett uppåt mot halsen vid 12e bandet 20 cm ifrån för att ta med det.. Och så mixar och fasar jag i lämpliga portioner tills det låter bra!

  2. Gött att det löst sig! JamZam! Toams67! Stör din Gräsklippare ännu får du söka problemet på annat sätt.. Dess trådlösa styrning sker i frekvensbandet 463 MHz samt 2400 MHz.. Och Martin! Du borde bli bannad från detta forum.. Du trollar som en tok med saker du inte har en gnutta fakta bakom! Väldigt irriterande! Jag är utbildad radiotekniker och har jobbat med detta sedan tidigt 80 tal.. Du har en massa amatörideer om allt och tror dig veta saker som du läst dig till på diverse webbsidor.du får skärpa dig lite och inse att många på detta forum kan en hel del faktiskt! Många av oss är del av de som utvecklat det du hänför till!

  3. Jag brukar mastra gratis i bland.. Mest för att jag tycker det är kul och tycker att det är synd att prylarna står och samlar damm. Kör en kombo av analogt och digital mastering och som tidigare sagts.. Det är mest placeboeffekt att den analoga masteringen skulle låta bättre, särskilt då slutmaterialet ändå blir digitalt. Det viktiga vid mastering är att ha en bra och neutral lyssning som man litar på.

    • Gilla 4
  4. Sedan Ultrabook konceptet lanserades av Intel har det finns minst lika bra alternativ till Mac.

    Min Samsung Ativ 9 plus har väldigt högupplöst skärm och är förmodligen ännu bättre än den som sitter i apples laptops. Och med Windows 8.1 tycker jag det funkar väldigt bra, supersnabba starter, och supersnabb uppvaknande ur sovande läge vilket också är viktigt...

    Ja men hur enkelt är det att installera OS X på den.. Och i ljudsamanhang så är ju inte grafik så viktigt. Har den Thunderbolt också? 🙂

  5. Haha, nu ska vi inte vara såna 😉 Finns det inget PC-hopp?

    Näe jag vill inte vara sån 🙂. Bara det att på senare år har jag bara använt Mac bok pro burkar och enl min erfarenhet är dom suveräna datorer även på att hantera Windows om man nu måste ha det. Jag kör själv bl.a., FL Studio på en Mac book PRO som det går fin fint att drag and droppa audiofiler i mellan endera Reason eller Logic och FL Studio och få dom att jobba parallellt mot samma ljudkort etc.. Grejen är den att det är förbaskat svårt att installera OS X på en PC , men det är superenkelt att installera Windows på en Mac! 😉

  6. Hmm.. Det är svårt att hitta en dålig AD/DA omvandlare nu för tiden. Det som sitter i det flesta ljudkort duger gott! Implementering av USB eller OP-amps spelar ingen roll alls.. OK. om det råkar sitta en dålig OP-amp i den analoga kedjan innan konvertering till digitalt så kan det faktiskt uppstå så kallade CRC fel.. Dom hörs som ett krack eller hack i ljudet.. Men själva övrig konvertering kommer att gå bra ljudmässigt.

    Det stora problemet uppstår då man använder många olika kedjor och AD/DA konverters.. Där är A&O en bra klocka som får alla prylar att synka på BIT basis. RME har bra prylar där.

    Att det låter i annan tonart eller att det inte synkar i slutet av låten beror garanterat på en dålig synkklocka!

×
×
  • Skapa ny...