Jump to content
Annons

Richard A

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

1 178 profilvisningar
  1. Nej, inte på det viset, såklart, men ibland blir det 2 stavelser längre i en versrad här eller där och då blir det något svårare. Att verserna har olika många rader är inte ett problem, men däremot blir det ju svårare om man måste specialskriva verserna för att få det att passa till texten. Jag tycker generellt det är enklare att göra tvärt om, språket är mer formbart än musiken. Självklart är det så. Men man har ju alltid en tanke med det man skriver.
  2. Det är vad jag hoppas på då jag tycker det är en rolig hobby att pyssla med. Och om man fick vara med på en hitlåt en gång skulle det inte vara helt fel. Jo, kanske skulle jag publicera det, men problemet är att då till verserna när man inte har musik till, längden kan variera och det är inget bra. Nej, fördomar har jag inte, även om det inte riktigt är min privata smak (däremot har jag respekt för all musik). Jag lade till det där med könsord etc. av det skälet att långt ifrån alla texter är ekivoka.
  3. Jag har en talang för att skriva texter, rimma och få ihop intressanta berättelser eller galna skämt till musik. Tyvärr är jag helt och hållet notblind och kan inte skriva musik för fem öre. Men då tänker jag såhär, visst borde väl ni musiker behöva en textförfattare ibland? Jag har ägnat mig åt att översätta sångtexter, skriva parodier och snapsvisor på befintliga sånger, med mera. Jag är talangfull, men inte utgiven ännu, eftersom jag inte kan musikbiten. Den som är intresserad av att få en text levererad till sin musik får hemskt gärna höra av sig. Bäst vore om ni skickar över en inspelning på musiken, så kan jag lyssna in och lägga till texten enkelt (då jag är notblind blir jag inte mycket klokare av papper med noter på, tyvärr). Jag kan skriva inom önskade teman, allt för er bekvämlighet. Jag brukar skriva med rim, men det går bra utan också. Det enda jag inte gör är att skriva ekivoka och stötande texter, så den som vill ha en punk-, hiphop- eller hårdrockslåt innehållande en mängd könsord och annat kanske skulle leta upp någon annan. Den som däremot vill ha en seriös text har hittat rätt, jag kan allt från ytlig pop till djupare trubadurtexter med samhällsbetraktelser. Därmed inte sagt att jag inte kan skriva rumsrena texter till nämnda musikstilar. MVH Richard A Textförfattare
  4. Hej! Jag är tvärtemot dig. Jag har en stor talang vad gäller att skriva texter, men är tyvärr notblind och kan inte skriva musik själv. Därför har jag ägnat mig mycket åt att översätta sånger från Engelska till Svenska och tvärt om samt skriva parodier på andra låtar som ren underhållning. Hör gärna av dig till mig, då jag gärna skriver en text till en helt och hållet färdig musikslinga. Kan också skriva om ett särskilt tema om så önskas.
×
×
  • Skapa ny...