Jump to content
Annons

Bjyhp

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Dom står ungefär lika långt ifrån hörnen ja.. Kanske inte precis på centimetern, Men jag ska mäta lite och dubbelkolla.. Grejen är att fönstret sitter ju inte i mitten, Så det blir ju inte lika mycket vägg bakom båda monitorerna.. Kanske går att lösa detta genom att skaffa ett mindre bord, Alltså flytta in monitorerna lite.. Eller så får jag helt enkelt flytta ut bordet längre, och placera stativen bakom bordet,. Är lite tveksam till hur jag ska lösa det.. Vad tror ni ?.. tack för alla intressanta svar.
  2. Tack så mycket. Jag tänkte posta lite bilder på hur det ser ut just nu.. Har försökt få ordning så bra jag kan.. Har just nu inga absorbenter alls. Tanken är att jag ska skaffa det så fort som möjligt.. Har läst igenom din artikel och känner att jag har lite mer förståelse än innan, Även om det är rätt krångligt.. Eftersom ni kan detta mycket bättre än jag, så tänkte jag kolla vad ni tycker utefter bilderna jag postar.. Är detta helt galet eller OK ?, Vad kan jag göra för att förbättra lyssningen förutom sätta upp absorbenter på höger/vänster sida samt bakom ( över soffan? ). Just nu står monitorerna rätt långt ifrån varandra,. Har lite svårt att sitta lika långt bort ifrån dem som avståndet är emellan. http://imageshack.us/photo/my-images/195/img1899x.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/51/img1894r.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/716/img1895ft.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/713/img1898p.jpg/
  3. Grymt. Tack för svar!. Ska kolla vidare i morgon samt ta mig tid till att möblera om i rummet.. Tänkte först som du sa. Att det skulle bli lättare att sätta absorbenter på var sida om högtalarna. Jag fick för mig att det var dåligt att ha bordet mot fönstret, Men jag har ingen koll alls så jag vet inte riktigt vart jag fick det ifrån.. Kanske ser dumt ut i och med att fönstret inte sitter i mitten, Har för mig att högtalarna ska vara lika långt ifrån båda hörnen ?, Rätta mig om jag har fel.. Har ju ingen direkt möjlighet att sätta något bakom högtalarna om jag ska ha det längst den väggen.. Frågan är hur stor skillnad det gör ?.. Vad är viktigast liksom ?. Jag köpte nya monitorer nyligen, ( HS80M som sagt ).. Känns ganska viktigt att få ordning på ljudet nu när jag har bytt upp mig 🙂 Ska kolla upp det med Claes. Tack
  4. Tack för svar!. Jag är tveksam till hur man skulle kunna placera dessa absorbenter.. Det kanske inte räcker med att sätta på endast en liten del av högerväggen samt bakom ryggen och bakom högtalarna?.. Hörnen blir svårt att göra något åt, Då jag har ett fönster som sitter på vänsterväggen. Konstigt nog så sitter det inte i mitten utav väggen, Utan mer inåt högra hörnet.. I det vänstra bakre hörnet blir det också svårt att göra något, Där har jag nämligen 2 öppna dörrhål.. Det är svårt att förklara.. Jag har försökt att rita upp ungefär hur det ser ut i paint.. Ska se om jag kan slänga över lite bilder i efterhand, Om det behövs. Har heller inga direkta mått just nu.. Skulle alltså behöva hjälp med hur jag borde placera absorbenter, samt hur många jag borde införskaffa..
  5. Försöker få ordning på min hemmastudio. Avsedd för att lyssna/mixa/mastra. Problemet är att jag bor i hyresrätt. Vilket innebär att det blir svårt att trycka fast absorbenter på väggarna. Väggarna/taket och golvet är av betong, och trots att rummet inte är jätte stort så har jag ett rätt så tydligt eko om man tex klappar med händerna.. Tanken var att man kanske kunde hänga upp tavlor med tryck, avsedda för att dämpa ljudet. ( har för mig att det ska finnas att fåtag på ) tycker personligen att det skulle se trevligare ut också.. Detta verkar vara lämpat till företag/kontor osv ?. Men frågan är hur det fubgerar ?. Det kanske slukar ljudet och inte alls har samma Förmåga ?.. Jag är alltså ute efter bättre akustik i rummet. Men utan allt för dyra/flashiga lösningar. Självklart ska det se snyggt ut också.. Kan tillägga att jag använder mig utav yamaha hs80m. Kan posta lite bilder/skisser över rummet framåt kvällen då jag har slutat jobbet.. Tacksam för svar.
×
×
  • Skapa ny...