Jump to content
Annons

Jallz

Medlem
  • Antal inlägg

    100
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Jallz

  1. På 1/26/2018 på 21:16, Vesuvius säger:

    "Denna gången blir mycket annorlunda. Kritik på låten är välkommen men jag skulle vilja få en annan typ av respons som är viktigt för mig artist:" skriver du. När man lägger upp sina låtar på ett sånt här forum får man liksom ta det som det kommer.

    Jag har försökt att ge vettig kritik tidigare, men nu har jag tröttnat.

    Du gör ett arrogant intryck.

    Absolut får man ta det som det kommer. Men om du läser det du själv skriver så säger jag uttryckligen "Kritik på låten är välkommen MEN...". Det jag gjorde var att sträcka ut handen för att få folks känslor som konsument/lyssnare och inte just kritiker även om jag också söker kritik på låten så klart.

    Jag tror personligen att man som artist/producent eller liknande är riktigt duktig på att hitta förbättrings- och utvecklingsmöjligheter när man lyssnar på andras arbete, det välkomnade jag också.

    Men skillnaden denna gången var som sagt att få känslor från de som lyssnar, alltså att du lyssnar från ett konsumentperspektiv och inte jobbar på låten själv. Mycket nöjd av de svar jag fått hitills!

     

  2. På 1/26/2018 på 10:02, BDBergius säger:

    Gillar denna mycket mer än den senaste jag hörde på. Mer variation och generellt positivare atmosfär. Fortfarande inte i min smak genremässigt, men fullt lyssningsbar. 🙂

    Om jag ska försöka mig på någon "kritik" får det bli att jag tycker du ska jobba ännu mer med uppbyggnaden. Jag är inte så stort fan av att det liksom kör på med samma ackordvändor genom hela låten. Testa att slänga in ett stick som bryter av någonstans, med andra melodier/ackord/beat. 

    Men tycker totalt sett det är gott jobbat. Bra produktion och mix.

     

    Kul att du gillar denna mer än de andra! Den är ju liiite mer good vibes kanske än de andra och lite längre från just "HIPHOP" 🙂

    Förstår vad du menar, personligen kan jag känna så efter att ha lyssnat ett par gånger, att den är väldigt enformig på det sättet att den går likadant genom hela. Jag försökte göra det lite mer spännande med harmonier i slutet på sista refrängen till exempel men får jobba mer på detta!!

    Tack så hjärtligt!

  3. På 1/25/2018 på 19:32, Emelie Gabriella säger:

    Jag gillar det! Det här som ligger precis i gränslandet av melodiös musik och hiphop träffar mig någonstans. Personligen hade jag tyckt det varit spännande att höra hur det låtit om man drar det ytterligare ett snäpp, tex genom att bryta ackorden i vissa lägen (med en annan ton i bas än själva ackordet). Men bra jobbat! 

    RIktigt kul att du gillar det!! Jo jag kan hålla med, och testa tycker jag alltid man ska göra, får experimentera liiite mer iframtiden tills slutresultatet släpps!

     

    Tackar!!

  4. På 1/25/2018 på 16:13, Casperfren säger:

    Ackordgången känns väldigt "youtube happy woodworking diy inspiration" i introt och mellanspel.
    Bättre prodd annars än de förra, lite mer variation och inte för mycket reverbsvans..

    För mig personligen associerar jag inte trap lågbas osv som positiv pepp, mer aggresivitet, så funkar inte för mig, men om jag älskade genren i stort kanske det hade funkat

    Good job!!


     

    Kul att det är skillnad med reverb osv som många varit inne på! Ritkigt bra! Men ja, jag kan väl jobba lite mer med variationen även om det blivit bättre...

    Tackj så hjärtligt casper!!

  5. På 1/25/2018 på 15:56, Studio Ballong säger:

    Du har alldeles för mycket lågbas. Alltså, från 70 hz och ner är det supermycket för mycket.

    Tjena!

    Okej, jag ska prata med han som mixar o mastrar mina låtar. Ingen alls koll på det tekniska tyvärr... men tack så mycket för reponsen!

  6. Tjena,

    Fått otroligt många Goa meddelanden utanför här men även i PM på denna sida om att jag slutade post:a mina låtar här, tack alla ni! Jag fortsätter och ignorerar spydiga kommentarer. Även tack till alla som gett feedback genom gångerna!

    OBS: låten finns bara på Spotify så har du ej det är det helt OK att inte lyssna eller tycka till!  

    Denna gången blir mycket annorlunda. Kritik på låten är välkommen men jag skulle vilja få en annan typ av respons som är viktigt för mig artist:

    Vad får ni för känsla av denna låten "2018 (this year)" min ambition var att skapa en låt med Good feeling som taggar till över 2018, även ge folk lite mer lycka till det nya året och en känsla av framgång! Lyssna nedan och ge gärna era KÄNSLOR! (Blir låten 30 sekunder så sök upp den inne på Spotify)

     

  7. 2 minuter sedan, knuff säger:

    Konstigt det känns inte som om du tar till dig tipsen riktigt. Mera som att "ni hajar inte musikstilen".

    Tråkigt att du känner så. Jag mixar o mastrar inte mina låtar alls, men min ljudtekniker läser varenda ord som skrivs här. 

    Svar på frågan : 

    jag tar till mig så mycket jag kan och det andra snappar min tekniker upp. Vad gäller "ni hajar inte musikstilen" så vill jag gärna förklara varför jag valt att ha det på ett visst sätt osv, men för att greppa en större publik så ökar det ju mina chanser att göra det bättre genom att få kritik. Jag är övertygad om att majoriteten av alla här sitter på stor musikkunskap, mycket större än mig, just därför vänder jag mig hit. Med det sagt så gör jag ju musiken efter hur jag vill ha den också, dock öppnar denna feedbacken upp synen för mig även om jag ej väljer att använda varje ord till nästa gång osv. 

    Hopps du förstår vad jag försöker säga! Hade jag ej brytt mig eller varit arrogant hade båda trådarna tagits bort för länge sedan, tack! 🙂

     

    • Gilla 1
  8. På 2017-12-26 på 09:38, stajo säger:

    Alltså det handlar om att skapa variation så att intresset behålls, något nytt skall hända hela tiden. Din låt innehåller en hel del variation fast problemet jag ser här är att du skapar variationen kring samma melodi, det är ju en refräng som körs rakt igenom hela låten, och den sätter sig faktiskt ;). Bryt av med något stick kanske eller rent av lite rapp även om det inte går hem hos mig...  Det senaste året har jag inspirerats av hur Lorde låtarna är arrade och mixade med all variation och olika element de tillför, lyssna till exempel på sober. Bara senaste månaderna tycker jag mixarna har börjat närma sig lorde stilen, lyssna på cycle med tove lo, där har du ett bryt vid 2.31. Jag har också lyssnat mycket på hur dessa artister mixar rösten, tex är det ganska coolt att på strippade partier av låten lägga en kopia av rösten fast en oktav ned nästan omärkbart men den finns ändå där, tex lyssna på liability med lorde igen ;).

    Tänkte att det var det du syftade på - variation. Jag gör ju väldigt monotona låtar och jag antar att det är min stil, men inte att det behöver fortsätta vara så. Jag får bara personligen en väldig "hitkänsla" av monoton sång, jag vet inte riktigt varför! 🙂 

    Jag är ju också väldigt insatt i just hiphop där det mesta är väldigt, om inte enbart monotont...

    Är helt med på vad du menar! Förut brukade jag "rappa" mycket mer, men ju mer tiden går så dras jag åt det melodiska sång/mummel/rapp soundet som är väldigt hiphop men ändå väldigt mainstream på samma gång där en som ej gillar hiphop ändå kan lyssna! 

    Det du nämner med kopia och sänka en oktav har jag faktiskt jobbat en hel del med på en kommande låt, den har varit klar i över ett år men väntar med den tills fler lyssnar! 🙂

    Tack så mycket!

  9. På 2017-12-26 på 07:07, -Johan- säger:

    Ja vem gillar inte saker dränkta i reverb!? Men det är en tunn gräns mellan perfekt mängd och att det går över styr. Det gäller väl att försöka hitta den där gränsen när det fortfarande blir fett och har en lång fin svans, men ändå inte sköljer över det som kommer efter och eskalerar till någon sorts röra.

    Sen så är det inte säkert att någon som inte håller på med musik noterar detta överhuvudtaget, utan de kanske bara tycker att det låter riktigt grymt. De bedömer ju helheten på ett helt annat sätt än oss som lätt fastnar i att analysera varenda ljud för sig, och det är ju trots allt den som är det viktiga.

    Kör hårt.

    Förstår vad du menar, nu vänder jag ju mig till ett musikforun och när man ber om kritik här så förmodar jag att de som lyssnar och svarar ej är "lyssnarna" utan mer musikkunniga som kan hjälpa mig göra bättre låtar. Uppskatta/ verkligen!

    jag ska som sagt tar med mig det ni säger om reverb, samtidigt gillar jag ju det verkligen så det blir en hårfin gräns att försöka lätta på det! 🙂 sedan antar jag att det är mycket en genre grej, lyssnar man på t ex Lil durk som gör likartad musik som mig är det även där mycket reverb, kanske "för mycket"? 

    Intressant, tack!

  10. På 2017-12-26 på 05:46, Vesuvius säger:

    Det låter som en snygg bakgrund till en låt som inte finns. Sången upprepar hela tiden två tonen för att ibland kasta in en tredje. Det räcker inte för att det ska bli en låt i mina öron. Även om du vill göra något monotont, vilket kan vara bra, tycker jag att det måste till lite mer variation.

    Annars tycker jag att det är bra syntar i bakgrunden och bättre sång den här gången. Störde mig dock lite på de där trap-trummorna eller vad det kallas, men det kanske är en generationsfråga.

    Sedan tror jag att du illa kvickt ska se till att lägga ut dina låtar på flera ställen, så att din musik blir så tillgänglig som möjligt.

    Hej! Intressant! Jag vill faktiskt göra mina låtar väldigt monotona men jag antar att det hör ihop lite med att hiphop faktiskt låter så idag också och inte bara vad jag föredrar att göra... 

    vad gäller trummorna förstår jag dig, på samma sätt som en hiphopfanatiker kanske stör sig på att jag sjunger över ett trapaktigt beat! 🙂 försöker väl göra hittiga hiphoplåtar!

    vad gäller kanaler och sprida musik håller jag med dig och det är något jag hört från flera håll! 

    Tack så mycket för feedback!

  11. 5 timmar sedan, Erik dP säger:

    Jag har inte Spotify, så du snor inget från mig. Jag letar och lyssnar främst på musik via Youtube. Ibland Soundcloud om någon länkat något, men jag LETAR aldrig där. (I bilen blir det radio, eller cd.)

    Om du länkar något så är det väl bäst att länka till någon steaming-tjänst som är gratis för alla? Det var en del av min subjektiva kritik. Spotify ger kanske inte samma enkla möjlighet att ta emot kritik och sedan snabbt uppdatera om det tex är för mycket reverb. Och därför blir ju intrycket på mig att du kanske inte söker förbättringskritik alls. Eller vad har du tänkt att använda kritiken till? Låten är så att säga slutgiltigt släppt.

    Kolla min senaste post, jag är här för att få kritik på det jag skapat. Denna låten var jag helt nöjd med, men att få med sig andras syn på produktionen och mixen utvecklar mig till nästa låt och det hjälper mig även hitta brister i den jag släppt. 

    Sedan förstår jag så klart att alla inte har en spotifyprenumeration men det betyder inte bara för att du inte har en och ej kan lyssna att jag är här för att jaga 0,004 öre i intäkt per person som vill lyssna utan det är helt enkelt plattformen jag valt att sprida min musik via. Är det så att folk saknar en prenumeration så är det synd att de ej kan ge mig feedback, men att det är jakt efter knappa ören från min sida, det är det inte. 

    Soundcloud-länk kommer jag att fixa, då kan även du ge kritik för att bättra min musik framåt sett.

    Tackar ändå för din input och hoppas du tittar förbi då soundcloudlänken är här! 🙂

  12. 6 timmar sedan, Basisten säger:

    Har lyssnat på låten så länge det gick här, dvs. en kort stund. 

    Första intrycket är att sången drunknar i kompet. Efterklang? Ja, lite för mycket.

    Sedan är låten enformig, dvs. harmonifattig, låter som samma ackord hela tiden.

    Jag tror att du kan mycket bättre! 

    Lycka till och GOD JUL!

    Tack så mycket för din feedback Basisten,

    Tar med mig det du säger och önskar även god jul till dig!

  13. 2 timmar sedan, stajo säger:

    Tycker det överlag är hög nivå på produktionen. För mycket reverb på sången, speciellt när musiken tystnar så att säga. Försök att jobba lite mer med delay än reverb. Låten är ganska cool men saknar kanske något som bryter av.

    Tack stajo för feedbacken! 

    Noterar reverb som många varit inne på! Jag gillar delay, ofta ersätter jag väl delay med egna ad libs i ett annat spår osv, men självklart ska det testas! 

    När du säger bryter av, ta gärna ett exempel för min egna utveckling i låtskapandet!

    Tack igen!

  14. 2 timmar sedan, Emelie Gabriella säger:

    Hej! Här kommer några tankar från mig. Du får som förra gången ta det för vad det är, för genren är inte riktigt vad jag normalt sett lyssnar på och jag kan väldigt lite på den tekniska sidan. Men just därför kanske den är värd nåt, just för att feedbacken kommer ’från sidan’ 🙂 

    I mina öron håller produktionen hög klass. Jag hade strukturerat om ackordföljden lite i refräng. Eftersom refrängen bygger mest på frasering och gung och melodin håller sig relativt enkel hade jag varierat ackordföljden lite mer. Kanske till exempel gå från c till e-moll till f6 (alt d-moll med f i basen). Eller kanske det går att lägga till någon instrumentell slinga som går parallellt med melodin? 

    Spännande att få följa dig! Lycka till!

    Kul att du återkommer, verkligen! Trots att genren ej är ditt esse! 

    Kul att du gillar produktionen! Ja alltså hiphop har ju en tendens att vara enformig i själva 'musiken/instrumentalen' och oftast skapar väl rösten nån slags ny melodi som ett instrument kanske gör i en annan genre, därför använder jag mycket autotune för att kunna "bend:a" min röst och dra ut på ord osv. 

    Tackar så mycket för feedbacken Emelie och hoppas du fortsätter kolla in, kommer komma cirka två låtar per månad iallafall.

     

  15. 8 timmar sedan, Erik dP säger:

    De ca 30 sekunder som går att lyssna på ger ett upprepande intryck, vilket kanske är orättvist mot låten som kanske i övrigt är ett mästerverk.

    Märklig att välja en prenumerationstjänsts stympade 30 sekunder för bedömning här. Testa att använda tex Youtube nästa gång. Då kan du lättare ta åt dig av eventuell kritik, justera och sedan ladda upp ett nytt försök till skillnad från Spotify, som kanske mer är en sluthållplats. Eller går det enkelt att justera och byta ut ljudfiler på Spotify? Men du kanske egentligen inte var ute efter kritik, utan mer ute efter intäkter, vilket inte behöver vara fel.

    Tjena!
     

    Förstår dig, jag antog aå klart att hela låten kom med i bifogningen! Jag återkommer med en soundcloud länk till er för fullskalig kritik! 

    Vad gäller intäkter så är det inte så viktigt för mig att sno 0,004 öre av dig! Tack endå!

    Tack för feedbacken Erik!

  16. 18 timmar sedan, -Johan- säger:

    Tja. Har du soundcloud så att du kan lägga upp låten där? Jag använder inte spotify längre så jag kan bara höra ca 30 sek av låten.

    Om du tycker det är värt det det vill säga. Det är inte min genre det här direkt, men kanske kan ha något att komma med ändå.

    Det jag hör av det lilla klipp jag kan lyssna på är att du som Casper är inne på har för mycket reverb på...någonting. Jag tror det är bakgrundskören som är lite väl utsmetad och gör resten otydligt. Prova att dra ner på den. Alternativt prova att panorera den lite mer ut på kanten. Eller kanske till och med gör en automation  så att körerna rör sig lite långsamt i bakgrunden. Hur som helst så krockar de med sången.

    Hej!

    Tack för din feedback! Lustigt att bara 30 sekunder kan spelas, kopierade in spotifylänken precis som med mitt förra inlägg: "Vad tycker ni?", gå gärna in på spotify annars så finns full version! 

    Jag kan ladda upp denna på soundcloud med men har ej möjlighet just nu! Återkommer med länk i detta inlägg! (Finns idag endast på spotify).

    Kul att många trycker på just reverb, jag ska ta en titt på det tillsammans med min ljudtekniker. Personligen har jag väl styrt honom åt den riktitningen då jag gillar det skarpt, men som sagt en smakfråga! Ska också testas! 

    Tack igen Johan!

  17. På 2017-12-22 på 01:14, Casperfren säger:

    Hallåj igen.

    Lyssnar på min laptop, det enda jag har nu. Mina åsikter:)

    Det känns ju väldigt generic, och då är det väl viktigt att få in swagg och en känsla av att det är väldigt intentional, vilket det inte helt känns. Det känns smetigt och att reverbet tar ifrån känslan av precition och träffsäkerhet som i min mening är det som får genren att ticka. (jag är inte alls så insatt i genren) Reverben smetar över beats vilket är tumregel att inte göra, och känns smetigt.

    Text, arr.  "thats only thing i know right now" på know right now känns det som att det borde byta akord och hända nått som ger kontrast och en vikt till det budskapet. En instrumental B del med sweep FX på "thats only thing i know right now"

     

    Tackar hjärtligt för feedbacken! Tar vidare till ljudteknikern som gjort arbetet, mycket har väl också med vad man är "van" att lyssna på eller vad man "föredrar" att det ska låta som. Just därför är sådana här forum toppen för alla typer av inslag, feedbacken kommer så klart testas! 

     

    Tack igen!

  18. Hej allihopa! 

    Tillbaka igen med en ny låt efter släppet 'Who' som jag bad om kritik på innan! Ni får gärna tycka till på denna med och ge kritik på allt ifrån text till produktion! Uppskattar alla era kommentarer men undviker gärna spydiga sådana! 

    Här kommer låten:

     

  19. Ber en sista gång om fler kommentarer ifall folk har något att kommentera angående produktion och mix! Annars är jag tillbaka här 22:a december med den nya låten!

    allt gott

  20. 34 minuter sedan, Casperfren säger:

    Som kontrast till detta vädligt fylliga "smeriga" reverb produktionen skulle man kunna tajta ihop hela låten ibland kanske, istället för droppa en fx, göra vakum genom att dra bort reverben från 0-100 innan vissa downbeats, en tanke.

    Är helt med vad du menar med reverb. Hoppas även du kan lyssna när jag lägger in nästa låt 22:a december. Gillar att det är olika kommentarer och att ni skiljer er i er feedback! Va gärna aktiv och vänta på nytt för att lägga mer feedback! 

    Mvh,

  21. 45 minuter sedan, Emelie Gabriella säger:

    Hej! Tycker det är modigt och klokt av dig att vända dig åt ett nytt forum för kritik - en inställning som du kommer ha nytta av framåt. Fortsätt så! 

    Jag har också lyssnat, och ska först och främst lägga in en not att jag är en musikprofil mer åt det melodiska hållet vilket nog gör det svårt för mig att recensera låten. Jag tycker det är en fin ljudbild och det finns ett bra gung rakt igenom. Jag hade fått ut mer av låten av ett par justeringar dock - dels att du jobbar mer med nyanser (så det händer något i styrka eller tempo) och dels om musiken växlat mellan vers och refräng. Jag hade nog övervägt att tex ha en annan ackordföljd i refrängen, och personligen hade jag gärna sett någonstans att man landar i durackord 🙂

    Lycka till framåt med musiken! 

    Tack så jättemycket för din feedback (riktigt feedback!).

    Jag förstår exakt vad du menar! Hoppas att du ser nästa inlägg jag kommer göra när nästa låt kommer (22:a december). Det är en kärlekslåt med hiphop-instrumental men mycket song med olika harmonier och "flow". 

    Tacksr så hjärtligt för feedback och lyckan!

  22. 15 timmar sedan, oioioi säger:

    Här kommer hård kritik. Ljudmässigt helt ok, även om trummorna inte faller just mig i smaken. Men det händer inte mycket. Efter 50 sekunder väntade jag fortfarande på att låten skulle börja, efter 90 sekunder insåg jag att så inte var fallet, Låten känns bara som en lång transportsträcka.

    Tack för responsen! 

    All feedback från forumet är ganska likt så absolut tar jag med mig det. Kommande låtar (nästa 22dec) är betydligt mer melodiska och lite harmonier bakom osv! Hoppas bra bra kritik då!

  23. 3 timmar sedan, Vesuvius säger:

    Jag tycker att det är en väldigt enformig och svårkommenterad låt., men jag kanske bara är för gammal. Ljudet är helt ok om man gillar den här typen av produktion. Jag tycker att det är alldeles för slipat, och då är min favoritplatta Steely Dans "Aja".

    Vad har du fått för reaktioner från annat håll?

    För slipat, menar du då övermixat och att för mycket pill gjorts? Alltså att det låter för "perfekt"? 

    De andra reaktionerna jag fått har varit extremt positiva, men med det sagt är det också folk som lyssnar på hiphop och är "up to speed" inom just denna genren. Just därför vänder jag mig hitåt då majoriteten (antar jag) ej lyssnar aktivt på hiphop. Kul att få kommentarer på saker som produktion, mix och arrangemang! 

    Tack för responsen!

  24. 4 timmar sedan, BDBergius säger:

    Ignorera spydiga kommentarer.

    Detta är mil från vad jag föredrar att lyssna på, men visst ljudet är bra.

    Känner väl att det aldrig liksom händer nåt i låten. Samma melodi från början till slut.
    Tycker du borde försöka variera lite mer i nästa låt. Kanske nåt stick eller nya instrument som gästspelar här eller där.... 
    Meeeen det är väl sån't här som ungdomarna lyssnar på nu för tiden.

    Bara att kämpa på och jobba hårt för att nå dina mål. 

     

    Tack för responsen! 

    Förstår helt och hållet dina synpunkter med att låten egentligen är likadan, det händer inte så mycket från början till slut. Min egen reflektion är väl att låten "ska vara så" men jag håller med dig att något behövs, exempelvis kanske en ljus slinga i bakgrunden på refrängen (synth eller gitarr kanske?).

    kommande låtar har mycket mer saker som händer, men även förändringar genom låten!

×
×
  • Skapa ny...