Jump to content
Annons

krater

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Åhå! D'oh... blev smått lura av ditt inlägg, trodde man behövde göra någon voodo-skit med signalen 😆 Danke
  2. Aight, då är Line Audio:n inget för mig (eftersom jag trodde det bara var att köpa en XLR->tele-kabeln, och att enda grejen skulle vara att signalnivå mellan bal-XLR->bal-XLR jämfört med bal-XLR-obal-RCA som skilde).
  3. Ja just fan man lyssnar ju inte på ljud utan kollar på det att jag inte tänkte på det 😄 Jo, du har en poäng. MEN... när det gäller något man lägger ~3K på vill man ju gärna att det ser okej ut.
  4. Jo, D112 är fruktat ful. Turkost! Beta 52 var ingen hänförelse i skönhet heller.
  5. Claes, obalanserade. http://www.m-audio.com/products/en_us/Delta1010LT-main.html http://www.m-audio.com/layout/imgview.html...lta_1010_lt.jpg
  6. Är inte AKG D112 ett ganska bra alternativ?
  7. Tack för svaren. Tror nog jag ska satsa på Line Audio OMP. Något jag dock inte är helt klar över är vad som händer med XLR-utgångssignalen om jag kopplar den rakt in i linjeingångarna på Delta 1010LT-kortet...
  8. Hej. Tänkte att man kunde ta detta ut ur den andra tråden (https://www.studio.se/index.php?showtopic=9670) då den började spåra ut mot off-topic. I mina hem-/replokalsstudiobyggartankar så var jag tidigare rätt inne på att köpa en mixer för att få in mikljudet i ljudkortet, men har börjat tänka om lite. Jag har inget egentligt behov av en mixer, och varför inte satsa pengarna på schysta preamps i stället? Så... kvalitetsmässigt... om man jämför t.ex. Line Audios OMP 8-kanalspreamp med FocusRites Octapre LE (8-k-pre) med mixern Soundcraft Spirit M8 eller Mackie 1642 VLZ Pro (dyr) -- vilken har bäst kvalitet? Är jag dum som tycker det skulle vara trevligt (+ utrymmessnålt och snyggt 😮 med en dedikerad mikrofonpreamp?
  9. Hm, Onyx 1620 blir nästan för dyr... och det skulle kännas "rent" att ha en preamp. Därtill så är jag inte så sugen på FireWire-interface (jag vet att det är valfritt) då dessa har rätt sunkigt stöd i GNU/Linux & ALSA.
  10. Jag blev sugen på Soundcraft Spirit M8 -- är det skräp? =) Claes, joachime: jo, jag har funderat på preamps... men, att ha en schyst mixer skulle inte ha varit helt fel. OMP ser spännande ut... balanserade XLR-ut -- 1010LT har ju två bal. xlr-in, resten är ju obal. rca... vad händer med signalen på dem -- inga problem eller? FocusRite Octopre LE verkar ha lite fler funktioner och ligga rätt bra till i pris. Har någon erfarenhet av dessa två preamps?
  11. Själv är jag på jakt efter en mixer/preamplösning till mitt Delta 1010LT, så jag vill ha ett bord med 8 preamps, då med direkt ut/inserts (är det skillnad på direkt ut och inserts rent ljud/brus/signalmässigt?). Har hittills endast hittat Mackie 1642 VLZ Pro. Verkar vara enda alternativet. Det är lite smådyrt (~9000). Vill gärna ha tips 😲
  12. Hm. Är det samma kvalitet på att gå ut genom Inserts som Direct Out? Vad har den där Yamaha MG:n för kvalitet på preampsen? Jag vill ha rätt schysta sådana... Mackie 1642 VLZ Pro verkar ha det.
  13. Intressant förslag om mixern... MEN... blir inte utgångarna obal... oj, det är de ju redan. Nevermind.
  14. Jag har bett om offerter på följande uppsättning prylar på två affärer här i Umeå (Estrad, Musikanten), och skall väga dessa mot köp via internet (Musikbörsen/JAM). Jag överväger följande komponenter (dator har jag redan, samt ett K&M-bommikställ): Ljudkort: M-Audio Delta 1010LT Mixer: Mackie 1642 VLZ Pro. Schysta preamps med direkt ut? Mikrofoner, Overhead: två Röda NT5? ADK SC-2? Oktava MC012 MSP2 (rätt dyra)? Baskagge: AKG D112? Rätt dyr, men den gör väl vad den ska? Virvel: Antingen två SM57:or eller en SM57:a + en Sennheiser e90x? Pukor: Några SM57:or, förmodligen en per puka då Kablage: Inte så överdrivet mycket att diskutera här, eller? Kvalitativa kablar i rätt längd Stativ: Samma som ovan -- K&M är väl rätt schyst, samt inte allt för dyrt. Jag vill gärna ha förslag på billigare men rätt likvärdiga alternativ, särskilt vad gäller mixern och baskaggemikrofonen. Vad säger ni om overheadmickarna? Jag hoppas landa på ~18-20, är det rimligt? Våga kritisera och komma med helt annorlunda förslag 😛 Tack på förhand för alla åsikter och tankar!
×
×
  • Skapa ny...