Jump to content
Annons

PBM

Medlem
  • Antal inlägg

    139
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av PBM

  1. Jag köper titt som tätt tidningen Computer Music. Dom brukar ha med en hyfsat djupgående artikel "How to sound as [elektronikmusikskapare]".

    Jag sysslar junte med elektronika själv, så jag brukar inte tokdyka i texten, men se det som ett tips.

    tjing

    Bengan

    Det är riktigt Vallhagen, men syftet med artikeln är att få till ett snarligt sound, som erkända artister har, det är inte en artikel om HUR de arbetar.

  2. Själva programmet har inget att göra med ljudkvalitén. Om du spelar in är det istället din hårdvara i form av ljudkort och mic som är avgörande för hur bra din inspelning blir, även hur rummet är där du spelar in. Det du sedan gör med dina ljudfiler i ett program har ju sen påverkan på ljudfilerna. Du får alltså ingen bättre ljudkvalité om du använder cubase om du spelar in.

  3. Har aldrig hört nån spela VACKERT på dragspel 😮 visst kan det låta fint och skapa bra stämning på ett torg eller i en hamn eller nåt men vackra toner har jag aldrig hört komma från det (oberoende av hur skicklig spelaren är..)

    Då har du aldrig hört någon spela accordeon (dragspel med melodibas) spelandes något klassiskt stycke.

  4. Helt ärligt, det är för sorgligt. Har kollat en del på TV och dyl på sistonne men inte ett enda j*a ord har nämnts om sanningen. Det flamsas och snackas och tycks en massa skit samtidigt som ingen ens kommenterar sanningen. 😠

    Vad är då denna sanning undrar ni. Jo, det var USA som satte den j*a idioten till makten. Det var USA som satte dom j*a mullorna till makten i Iran, precis som shahen innan. Det var USA som satte talibaner till makten. Precis så som USA har köttat upp ostasien och sydamerika har de nu börjat slakta mellanöstern.

    Just nu håller USA på att bussa etiopier på somalier också. De startar krig, säljer sina j*a vapen, tillgodoser sina intressen och ingen verkar kunna göra något. Jag förstår att inte mycket kan göras mot USA eftersom alla europas politiker tänker: if you cant beat them, join them.

    Men det sjuka är att "neutrala" Sverige sitter här och sänder en massa nyheter utan att ens nämna dynamiken bakom nyheterna. Så här okritisk och slapp får journalistiken inte bli. Det är skandal!!!!

    Nu ska jag ut och bränna amerikanska flaggan. 😠 Blir så arg så jag tror att jag tar den danska, engelska, franska, kinesiska, persiska, Israeliska och australiensiska också.

    Det finns inget hopp för männskligheten. Idag har jag förstått klyschan.

    Håller med om det mesta. Sverige kommer aldrig spela en avgörande roll i världspolitiket eftersom den svenska mentaliteten motsäger det. Man ska vara så j**a diplomatisk och resonlig. Palme var lite annorlunda och hur gick det för honom?

  5. Det osar om hela rättsprocessen tycker jag. Varför skyndade de på med avrättningen? Det fanns ju mycket mer som Saddam stod anklagad för. Kanske det fanns saker som var för känsliga för att uppdagas, inte minst för USA. Tror att USA hade stort inlytande att avrättningen skedde så snabbt.

  6. Sen så finns det yrkesmusiker, som börjat med ett instrument innan hano/hon kunde stå som spelar med en vidunderlig känsla, trots all teori och tillrättaläggande från lärare. Jag tror denna spelkänsla kommer fram mer och mer ju mer man behärskar ett instrument och är musikalisk, oavsett all teoretisk kunskap.

    Intressant tråd!

  7. Om den ska vara sorglig MÅSTE den gå i Dm. Det är den mest sorgsna tonarten.

    Ett faktum och konstaterande som jag sett på film. 

    nä, helt klart överskattad tonart. hm däremot, där snackar vi!

    🙁

    F-dur med massa a-moll (måste låta förjävligt)

×
×
  • Skapa ny...